Подготовка за малкия човек - тема 26

• 40 554
  • 741
  •   1
Отговори
# 690
Кокосовото масло е комедогенно, т.е. запушва порите, как би се отразило на зърната не зная.

Що се отнася до новородени, особено моите както са супер миниатюрни и крехки аз се доверявам само на сертифицирана козметика или такава с максимално изчистен състав, произведена специално за бебета.

# 691
Здравейте! Ще сме с кошара KikkaBoo Nanna. Тези, които сте с такава кошара, какъв матрак сте избрали да купите? Гледах така харесвания Pierre Cardin, но не отговаря на размерите на кошарата, доколкото виждам по зададените размери.

Edit: AI споменава дума "топончино", някой да каже какво е това, моля Grinning
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 29 окт 2024, 18:27 от Le Strange

# 692
Да, но кремовете с ланолин не са натурални. Кокосовото масло е. Но то няма аромат, защо заради аромата?
Интересно ми е дами, които са го използвали, да споделят опит

Какво им е ненатуралното, ако са 100% ланолин? Да не говорим, че натурално =/= добро или полезно.

Натуралното, тоест нерафинираното кокосово масло има супер силен мирис. Ако това, което ползвате, не мирише, значи е рафинирано и много по-обработено от крем със 100% ланолин.

И аз ползвах Ланолин двата пъти. То да врекне, че му се яде, аз да ходя да се мия тепърва, айде не

Кремът със 100% ланолин няма нужда да се мие изобщо, не пречи да си стои там и като бебето суче

# 693
  • София
Zimk, аз затова споменах, че съм ползвала него. Визирах вариантите, които трябва да се измиват преди кърмене.

# 694
  • Варна
Днес бях на лекция на Ася Демирева. За разранени зърна препоръча точно кокосово масло+невен или компреси с чай от невен. Ланолина мисля, че го отрича.

# 695
И аз чувам, че напоследък това се препоръчва, затова питах за майки, които са го пробвали. Може би и аз ще действам с него и ако нещо не ми е ок, ще сменя с крем

# 696
На мен пък точно ланолин ми препоръчаха

# 697
И аз чувам, че напоследък това се препоръчва, затова питах за майки, които са го пробвали. Може би и аз ще действам с него и ако нещо не ми е ок, ще сменя с крем

Въобще не го мисли още отсега, на много майки не им се разраняват зърната и нищо не използват.

# 698
Здравейте. Интересувам се дали педиатрите по здравна каса, записват бебета, тоест дали са задължени да приемат нови пациенти, ако те са новородени.

# 699
  • София
Здравейте. Интересувам се дали педиатрите по здравна каса, записват бебета, тоест дали са задължени да приемат нови пациенти, ако те са новородени.
Не са задължени. Биха приели нови пациенти ако не са си запълнили практиката.

# 700
Не знам дали ще ти е полезно, но наскоро чух, че твоят ЛЛ е задължен да запише и детето ти. Не съм проверявала дали е вярно. Ако не е педиатър обаче, ще трябва да си намериш отделен такъв и да ходиш с направление от ЛЛ.

Но иначе не са задължени да записват нови пациенти.

# 701
Здравейте, пак аз с един въпрос по чуто и неразбрано от лекция - една акушерка препоръча да си подготвим марли за почистване на бебенцето, очички и т.н, но да не били от тези марли на конци, а някакви по-плътни марли. Идея какви точно марли са най-хубавите и не се точат на конци?

# 702
Стерилни марли нека да бъдат. Бях взимала, но им забравих марката. Обяснете в аптеката, че са за бебе и да са по-мекички, а не ония с конци.

Най-добре е личния да е педиатър, защото двойна работа. Като е болно детето, един път ще чакате за направление при ЛЛ, после пак на опашка за педиатър. За мен това е много тромаво. А, ако педиатъра в този ден няма часове или си е тръгнал, или нещо друго. Или пък в ДКЦ-тата постоянно (в работния ден) има наличен педиатър? Честно казано не знам как стоят нещата с ЛЛ, който не е педиатър, но си го представям неудобно. Друг вариант е просто някъде да запишете детето при ЛЛ, защото трябва да има такъв, а при нужда, големите частни болници имат годишни пакети за деца и ако не са проблем парите, да водите детето там. Друг вариант - да му направите ДЗО. И сега като го споменах, ще взема да попитам мъжа ми дали можем да включим бебето към тяхното ДЗО, защото ще бъде по-евтино, ако я застраховам само нея без преференциални условия.

# 703
Не са, май. Ние звъняхме сигурно на 20 педиатъра и всичките ни отказаха. Накрая чрез познати една се смили над нас и ни взе.
По закон трябва да направят домашно посещение до 24 часа след изписване на бебето. Познай дали го правят. Масово се налага родителите да заведат 5-дневното бебе през града, студа и мръсотията. Няма и как да ги принудиш, защото просто ще ти кажат да си търсиш друг педиатър.

# 704
  • Пловдив
Моята лична ми каза да й звънна, след като но изпишат. Мъжът ми да отиде да я вземе 😂 и да я докара вкъщи. Тя е педиатър, така че нямам проблеми с това.

Общи условия

Активация на акаунт