Подготовка за малкия човек - тема 26

• 40 555
  • 741
  •   1
Отговори
# 675
Ако се храни със сонда на гърда пак ли има нужда? Аз не мога да кърмя и предния път много малко сучеше, та съм мазала, но не много. Той предпазва от разраняване?

# 676
Аз да дам лош отзив за крема за крусти на Биодерма. Поне него да не си взимате. Абсолютно нищо не върши и е скъп.

# 677
  • София
.

С инхалаторите обаче трябва много да се внимава. Може да усложни повече нещата, ако не се приложи правилно инхалация.
Какво имаш предвид ,защото аз подозирам,че веднъж усложнихме нещата след инхалация с физиологичен разтвор, обаче лекарката каза,че не е от него, просто болестта се е развила, ама аз до ден днешен много не смея да правя инхалации с физиологичен за хрема примерно.

За Лансиноха ,аз много малко го ползвах, в началото основно, докато бебето се научи да захапва правилно.После го измазах на вратлето на бебето, че му се подсичаше, имаше страхотен ефект 😁

# 678
  • Замък сред облаците
Аз следвам др Ракаджиева в ИГ, УНГ, тя също казва, че инхалациите не са подходящи за всеки сопол.
При кашлиците също:  https://www.instagram.com/p/C-fHCG-o73f/?igsh=MTVsN3FyMzBtbXBkYw==

# 679
Момичета,а с кокосово масло не става ли да се мажат зърната или не хидратира така добре. Понякога простите решения са по-добри от скъпи продукти.

За инхалаторите и аз съм съгласна, че трябва много да се внимава. Трябва да е от далече парата и за не много дълго време

# 680
  • Замък сред облаците
Каква пара?! Това не е пара, а разпрашен/разпръскан разтвор. А отдалече нищо не прави (за по-големи деца, не за новородени визирам). За време си има определени схеми на приложение, не е въпрос на лична преценка колко време…

# 681
Момичета,а с кокосово масло не става ли да се мажат зърната или не хидратира така добре. Понякога простите решения са по-добри от скъпи продукти.

Че ланолинът е просто решение. Ланолинът е мазнината от вълната на овцете, от това по-просто и естествено здраве му кажи. Кокосовото масло май е по-скъпо. Аз лично не бих го слагала заради миризмата.

# 682
За кокосовото масло съм чувала, че при продължителна употреба започва да предизвиква обратният ефект и изсушава кожата. Затова трябва да се смесва с нещо друго.

Аз също използвах крема на Лансино след цедене и много ми помагаше да не се разраня.

# 683
Да, но кремовете с ланолин не са натурални. Кокосовото масло е. Но то няма аромат, защо заради аромата?
Интересно ми е дами, които са го използвали, да споделят опит

# 684
Как да няма аромат, кокосовото масло има доста силна миризма, а бебето би я усещало още по-силно от нас.

# 685
  • Замък сред облаците
Аз лично бих го броила за вкарване на храна даже 😅 както и другите на база зехтин и с други масла.

# 686
Има кокосово масло, което е неароматизирано и изцяло няма никакъв аромат.
То ако кокосовото масло се брои за вкарване на храна, по тази логика и ланолинът е. Той даже е животинска мазнина.

# 687
  • София
Има си схеми и време за прилагането на инхалации. Аз лично без лекар не смея, защото досега няколкото пъти, когато се е налагало да се ползва, винаги е било различна схема, количество и време.

И аз ползвах Ланолин двата пъти. То да врекне, че му се яде, аз да ходя да се мия тепърва, айде не 😀 За някои неща съм съгласна, че най-простият и естествен вариант е ок, за други не работи толкова добре (цялостно за всичко, не само конкретно по бебешките неща).

# 688
  • Замък сред облаците
Ланолинът не е такъв вид мазнина като мас, ако си представяш - в уикипедия е описано подробно. А неароматизираното кокосово масло е най-преработеното химически кокосово масло.

# 689
Да, но кремовете с ланолин не са натурални. Кокосовото масло е. Но то няма аромат, защо заради аромата?
Интересно ми е дами, които са го използвали, да споделят опит
Аз го използвах в началото, докато ми свикнат зърната. Почти веднага ми облекчаваше болката, правя разлика от болницата и след това когато вече бях вкъщи и започнах да се мажа. И не твърдя че е заради него, но много бързо ми свикнаха на постоянното сучене. Не ми е изсушавало кожата, нито ми е предизвикало други проблеми. По принцип си го ползвам в ежедневието, така че не съм го купувала специално. Дори сега готвя на детето с него. Взимам органично, миризмата е много слаба, поне за мен и ако никога не сте го ползвали, давам го като сравнение, определено няма нищо общо с кремовете за тяло с аромат на кокос, които миришат на изкуствени аромати, поне на мен и въобще не се доближават по абсолютно нищо с натуралната миризма. Бебето нямаше абсолютно никакви проблеми с него, сучеше си съвсем нормално.

Общи условия

Активация на акаунт