УМБАЛ Софиямед - ТЕМА 3

• 21 468
  • 241
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте!
Включвам се, за да споделя впечатления от раждането ми в Софиямед.
Родих преди 3 месеца и смело мога да твърдя, че останах само и единствено с прекрасни спомени от АГ отделението и отново някой ден на драго сърце ще се върна в тази болница, за да родя и второ дете (ако сменят персонала на неонатология дотогава).

При мен раждането беше оперативно, с планирано секцио. Персоналът беше изключително отзивчив (в това число и милите санитарки). Няма човек, от когото да се оплача. Грижите както в реанимация, така и в стаята също бяха на ниво. Храната беше добра. Хигиената също. Липсваха тоалетна хартия и прибори за хранене, но с това човек се зарежда предварително преди да отиде.
В цялото АГ отделение се носеше спокойствие, дори и в недотам спокойни моменти.

Бих изразила обаче притеснения относно поведението на персонала от Неонатология - 80% от тях са груби, държат се демонстративно, повишават тон, смятат “че не са длъжни никому”, нищо че плащаш 500 лв.пакет, за да се грижат за детето ти. Вечерта Преди изписването правят демонстрация, така нареченото “обучение” по къпане на бебетата - събират 4,5 родилки, които ще си ходят на следващия ден и демонстрират с бебе, избрано на случаен принцип как става къпането. 📍Стискайте палци да не изберат за опитно зайче вашето бебе! То е едно премятане, осукване, обръщане, бебето реве, те се държат с него като с неодушевен предмет. Мият го на една мивка и гледат бързо да отбият номера. Много грозна картинка. Държат се безобразно с майките, а отношението им към бебетата в останалото време не мога да гадая какво е.
Повтарям - от отделение Неонатология има 2 жени, които са нормални, всички останали могат да ви накарат да съжалите , че сте в тази болница и оставяте детето си на тях. А уж това са хората, които с отворено сърце и любов трябва да изпълняват професията си, свързана с грижа за най-крехките и беззащитни създания….

Не на последно място, а на първо по важност - родих при др Венелин Иванов, при когото се и следях. Не с две, с двеста ръце препоръчвам този специалист И ЧОВЕК. Пълна подкрепа, 100-ова отзивчивост, изключителен професионализъм. Няма да сгрешите, ако му се доверите!
Напълно подкрепям думите за д-р Венелин Иванов, прекрасен е. Той ми направи хистероскопия и беше толкова загрижен след това, чухме се по телефона, за да ми каже подробности от операцията, след няколко дни ми писа за резултати от хистологията... Много е добър и като лекар и като човек, изключителен професионалист, винаги и с помощ за пациента, благодаря му за всичко!!!

# 211
  • София, България
Лошото е че, чета мнения на родили преди години и е било същото дередже! Явно ръководството не са взели под внимание поведението им  и нищо не са предприели да си оправят малко персонала в това отделение. Жалко за прекрасните доктори, които работят там!

Здравейте. Знаете ли дали при проблеми с неонатолозите може да се подаде жалба към ръководството? Има ли канален ред за това?

Може, разбира се. Аз съм пускала жалба на имейла на Софиямед относно отношението на главната регистратура и съм получавала официален отговор по имейл. 

Имайте предвид, че завеждащият е нов и все пак ще му дадат време и шансове да прочисти персонала, евентуално да ги накара да променят отношението си. Не знам дали осъзнавате, че неонатолози няма особено много в държавата и по-добре да има кой да се грижи за децата ни адекватно (нещо, което на този етап не можем да подложим под съмнение, освен при случая от преди години с бебето Никол, но пък камери има, а и определено не мисля, че ще посмеят). И съответно с потенциал някак да ги накара да променят отношението си и към майките, отколкото да търсят нови неонатолози и да ги внедряват в екип. Нека не забравяме, че от всичко най-важно е детето. И отново ще кажа, неведнъж съм говорила с други родилки, неонатолозите и по други известни частни болници не са особено мили и услужливи.
За мен обаче може спокойно да се направи предложение да има задължително консултант по кърмене и психолог на договор в Софиямед. Такива в момента има само от време на време.

# 212
Някой възползвал ли се е от двата безплатни прегледа в рамките на месец от раждането на бебето, и ако да - как става записването на час? Може ли да се избира лекар?

# 213
От единият се възползвах. Не се записва час, не се избира лекар. Отиваш в работен ден след 14 ч. и преглежда, който е на смяна. Но на мен като цяло ми се чудеха защо съм го довела това дете, има ли му нещо. Не бяха много ентусиазирани, че ги занимавам. Така и не отидох повторно, защото и при педиатъра ходехме всяка седмица първия месец и не исках да разнасям детето по болници.
Някой възползвал ли се е от двата безплатни прегледа в рамките на месец от раждането на бебето, и ако да - как става записването на час? Може ли да се избира лекар?

# 214
Преди две години ние се възползвахме от прегледите, защото моят син се роди с хидронефроза. Тогавашната завеждаща отделението лекарка държеше да дойдем и да го прегледа.

# 215
От единият се възползвах. Не се записва час, не се избира лекар. Отиваш в работен ден след 14 ч. и преглежда, който е на смяна. Но на мен като цяло ми се чудеха защо съм го довела това дете, има ли му нещо. Не бяха много ентусиазирани, че ги занимавам. Така и не отидох повторно, защото и при педиатъра ходехме всяка седмица първия месец и не исках да разнасям детето по болници.
Благодаря за информацията. И аз ги посетих така и също не бяха много ентусиазирани.

# 216
Здравейте. Знаете ли дали може да се издаде отделна фактура за избор на екип?

# 217
  • София, България
И ние си ползвахме прегледите. Единия беше обикновен преглед , другия беше трансфонтанелна ехография, което за мен е супер важен преглед. Д-р Станева го правеше тогава и е много внимателна и обстойна.
Иначе добре че отидох на обикновения педиатричен преглед, за да видят че е с анемия детето. Нашата педиатърка тогава не м и се коментира колко небрежно постъпи към целия проблем.

# 218
Освен тези два прегледа - ТФЕ и оценка на физическо и психическо развитие след навършване на 1 м. има и други два, които са в рамките на първия месец. Ние по-скоро за тях коментираме, че не са били ентусиазирани да ни приемат. Иначе доктор Станева моят син го прегледа два пъти за трансфонтанелна, защото първия път никой не ми беше предупредил, че трябва да има навършени 1 м. от термина, а не от раждането и каза, че мозъкът не е достатъчно зрял за този преглед и иска да го види пак. Доста внимание ни обърна.
И ние си ползвахме прегледите. Единия беше обикновен преглед , другия беше трансфонтанелна ехография, което за мен е супер важен преглед. Д-р Станева го правеше тогава и е много внимателна и обстойна.
Иначе добре че отидох на обикновения педиатричен преглед, за да видят че е с анемия детето. Нашата педиатърка тогава не м и се коментира колко небрежно постъпи към целия проблем.

# 219
Освен тези два прегледа - ТФЕ и оценка на физическо и психическо развитие след навършване на 1 м. има и други два, които са в рамките на първия месец. Ние по-скоро за тях коментираме, че не са били ентусиазирани да ни приемат. Иначе доктор Станева моят син го прегледа два пъти за трансфонтанелна, защото първия път никой не ми беше предупредил, че трябва да има навършени 1 м. от термина, а не от раждането и каза, че мозъкът не е достатъчно зрял за този преглед и иска да го види пак. Доста внимание ни обърна.
О, мерси, че споменахте, че трябва да има 1 м. от термина. И на нас не са ни го казали. Вече запазих, моя се роди 18 дни преди термин, а аз запазих час за 30 дни след раждане. Няма да има месец от термина. Май да не го отменям? Надявам се и него да го прегледа 2 пъти.

# 220
За трансфонетална се записвате през супердок като смятате датата бебето да е с навършен първи месец и ПРЕДИ да е направило 2 месеца. На месец и малко.

# 221
Здравейте, предстои ми раждане с цезерово сечение и започват разни притеснения в главата ми.
Какви са ви наблюденията от Анастезиолозите в болницата? Чета страшни истории в групата на Вита 2 и се замислих как е положението с поставянето на упойките преди операцията? Правихте ли тест за алергии?

# 222
Здравейте, предстои ми раждане с цезерово сечение и започват разни притеснения в главата ми.
Какви са ви наблюденията от Анастезиолозите в болницата? Чета страшни истории в групата на Вита 2 и се замислих как е положението с поставянето на упойките преди операцията? Правихте ли тест за алергии?
В София Мед ли ще раждате .И аз съм за там с термин 14 октомври, май ще съм секцио. При кой лекар сте?

# 223
Големи сладури са анестезиолозите и са добри професионалисти. Никакви забележки нямам към екипа, който ме оперира. Супер грижовни бяха през цялото време, изчакаха да ме хване хубаво упойката, постоянно питаха как съм, пускаха шеги, правиха ни снимки с бебето. Не съм усетила никакъв дискомфорт нито при убождането, нито по време на операцията.

# 224
Потвърждавам предходното мнение - нямайте никакви претиснения за анестезиите ✌️ много леко се излиза и от упойката след това (бяхме 4 родилки на моя ден и при всички беше така), без гадене и тем подобни. Всичко ще е наред - колкото сте по-стокойни и гледате на това като на най-вълнуващия момент, тооолкова по-магично ще ви мине раждането. Не се усеща нищо, спокойно 🫶

Общи условия

Активация на акаунт