Боледуване на децата ни - тема 79

• 26 526
  • 808
  •   1
Отговори
# 720
Напълно съм съгласна с мнението на Мартина. Ние бяхме на село уикенда. Поиздухва сополи от време на време, не текат. Ще видим. Вчера след обяд бяхме на плаж, топ промивки на носът 😅 Обаче…. Се нагълта поне 5-6 пъти с вода. Дано да не стане беля.

# 721
2 повръщания има засега от 6ч сутринра насам. В общо добро състояние е. Слагам го на диета и взех хидратин алфа. Друго май няма какво да направя, дано мине леко и бързо.
Тони, моят на море е цял делфин,гмурка се,гълта,плюва..досега слава богу не сме имали проблем. Приятна почивка и безаварийна! Simple Smile

# 722
  • shumen
При детето на позната започна точна така само с повръщане.На другия ден вече с Т и разтройство.

# 723
Много често чувам оправданието "зарáзен си преди симптомите" и то все от майки, които не се свенят да си пращат децата с всевъзможни симптоми по ясли, градини и площадки + обществени места. Случайност?
И не става въпрос да се затворим вкъщи, но като чуя от километър, че някой буха като магаре, влачи зеления сопол или до снощи е повръщал и дрискал, днеска е на площадка с клинично ЗДРАВИ деца, ами не, махаме се, сори. Преди няколко месеца отидох до ДМ и вътре майка с малко дете, говореща по телефона и споделя на отсрещния, че детето има 39 температура, ама излезли малко да "подишат въздух" (магазинът е на оживен булевард насред София). Беше си накупила шампоанчета и маски за коса. Ми няма сила на света, която да ме убеди, че това е адекватен и интелигентен човек. Детето ми като е болно стоим вкъщи. Като спадне Т или има подобрение на общото състояние максимум я извеждаме на разходка с колело, тротинетка по улиците или в гората, далеч от хора и особено деца. Познато детенце след вирусче от градината стигна до сепсис и операция на сърцето и оттогава още повече ме е грижа за околните, въпреки че на повечето не им пука. Важното е те да са добре, детето да си прави кефа, а за сметка на кого е - няма значение. Но както казах това обикновено са хора, лишени от здрав разум и емпатия, да не кажа и нещо повече, което липсва.

# 724
Моето си е карали вируси само с повръщане,както и комбо повръщане, разстройство и сополи. За повръщането свещичка Вомакур помага много + нещо за хидратация.
[/quote

Само да споделя за свещичките Вомакур, те са с много странични ефекти описани и в листовката и много внимавайте когато ги ползвате, може би само в краен случай.
Докараха племенника ми на 4г до гърч и спешна помощ, а на друго дете на 8 години нещо се обърква в броя на кръвните клетки и в последствие отключи автоимунно заболяване.
За мен лично мое мнение,трябва да ги махнат от пазара направо и само под лекарско наблюдение да се слагат!

Последна редакция: пн, 29 юли 2024, 19:38 от Teriska

# 725
Ами нито си водя болното дете на градина, нито по площадки. Неведнъж ми се е случвало да играят сутринта с приятелско дете и следобяда това дете да вдигне Т, да се разкашля,да текне сопол и тн. Е,не е било заразно ли? Никога не съм пазила, нито сега, нито като е била по - малка, еле пък на открито. Малко в повече ми идва да не се ходи по магазини и градски транспорт, ама всеки си знае.
Имам пример в обкръжението си, дето майката толкова е психирала детето с въпроса "сополи ли имаш?" Че то вече си въобразява, че има и само си духа носа. Ми не ми е здравословно, съжалявам.

# 726
Не съм ползвала такива свещички и слава богу явно!!

Аз също не живея в аквариум и детето ми е в постоянен контакт с деца,както в градината,така и по площадки. Но също чуя ли кашлици напускам мястото като преди това питам майката детето й какво прави сред здравите деца. Спирам го от градина и ограничавам контакти само преди много важни събития,които ни предстоят. Ако разчитаме на това,че всеки е вирусоносител още преди да прояви симптоми то дай да не си подаваме носа навън.

# 727
Териска, има достатъчно клинични проучвания, направени за Вомакур и никъде никой не е съобщил за подобни странични ефекти. Отделно активната съставка дименхидринат е изследвана и под формата на таблетки, също без подобни рискове. Гърчове се причиняват от хиляди неща, автоимунно от свещичка за повръщане ми звучи несериозно. Който иска - да намери начин да се информира достоверно, стотици хиляди хора ежедневно работят, за да проверяват безопасността на лекарствата на база наука, а не на база "една жена каза в някакъв си форум". Аз като дете десетки пъти съм пила Дименхидринат, защото беше единственото, което ми помагаше срещу повръщане при пътуване, не съм имала оплаквания. Споделих, че при нас е помагало многократно, за разлика от измислените хомеопатии (Вомитусхил и пр).

А по темата с воденето на обществени места, когато детето или ние сме болни - пак казвам, прочетете по-бавно и многократно при нужда - не е нужно никой да живее под похлупак и в стерилна среда, достатъчно е да се изолираме и да спазваме добра хигиена при наличието на някакви симптоми. Който разбрал, разбрал. Който не - съчувствам, не е лесно сигурно.

# 728
Отворихме кутията на пандора тук.. както и сопола болест ли е или не е. Все пак мой беше поста, че шефката ми идва жестоко болна и не й пука. Нейните деца са големи. Който има малки в колектива да му мисли. За мен, това е и въпрос на възпитание, в последствие на какво учим детето. И да, мен в училище са ме пускали вече на антибиотик. Живяла съм в лекарско семейство. Аз моето го пазя и не смятам, че е правилно.

# 729
Териска, има достатъчно клинични проучвания, направени за Вомакур и никъде никой не е съобщил за подобни странични ефекти. Отделно активната съставка дименхидринат е изследвана и под формата на таблетки, също без подобни рискове. Гърчове се причиняват от хиляди неща, автоимунно от свещичка за повръщане ми звучи несериозно. Който иска - да намери начин да се информира достоверно, стотици хиляди хора ежедневно работят, за да проверяват безопасността на лекарствата на база наука, а не на база "една жена каза в някакъв си форум". Аз като дете десетки пъти съм пила Дименхидринат, защото беше единственото, което ми помагаше срещу повръщане при пътуване, не съм имала оплаквания. Споделих, че при нас е помагало многократно, за разлика от измислените хомеопатии (Вомитусхил и пр).

А по темата с воденето на обществени места, когато детето или ние сме болни - пак казвам, прочетете по-бавно и многократно при нужда - не е нужно никой да живее под похлупак и в стерилна среда, достатъчно е да се изолираме и да спазваме добра хигиена при наличието на някакви симптоми. Който разбрал, разбрал. Който не - съчувствам, не е лесно сигурно.

Не твърдя нищо относно съставките и тестове и изпитания, просто реших да предупредя,какво се е случило с дете в моето семейство, всеки е свободен да взима решения и да се информира от където прецени за добре!
Ако съм била от помощ поне на един,пак е нещо....
Не съм чела регистъра с подадени сигнали за странични реакции, нямам достъп до него и не мога да съм категорична, на кой как му действа!
Всеки организъм е различен, според мен просто трябва да се внимава.
Всеки е свободен да подмине написаното от мен....изказах мнение от опит!

Само ми кажете, как разбрахте,че никой никога не е съобщил...за такива реакции  като лично сестра ми писа писмо и с приложени документи съобщи?
За всяко лекарство ли знаете кой какво е съобщил?

Да детето  с автоимунното заболяване може да е имало други скрити нарушения,но е факт че след свещичките Вомакур се проявиха, тоест може да са спомогнали...да се проявяват отклонения в кръвната картина, дори в листовката го пише!

Не разбирам защо,толкова се засегнахте, форума е за споделяне на опит!
Това което помага на едни,може да навреди на други!

Последна редакция: пн, 29 юли 2024, 16:17 от Teriska

# 730
В същото време децата в чужбина си ходят на градина със сополите и кашлицата, както и 24 часа след прием на първа доза антибиотик.
Незнайно как там ги лекуват и без хиляди капки за нос и сиропи за кашлица.
А тук за всеки вирус си тръгваме от лекаря с две страници бележка с лекарства. Вече избягвам да го водя на преглед, освен ако наистина не съм притеснена, капки за нос категорично отказвам - с тях и без тях сополите си минават за едно и също време.

А това, че човек е заразен преди да се появят симптоми, не е никакво оправдание, ами всеизвестен факт.

# 731
Факт, ама не спират да са заразни като се появят симптоми. Ей ме мен, цяла учебна година на химиотерапия и с потисната имунна система. Вкъщи не съм ходила превантивно с маска, но при първи симптоми на децата слагах маска и нито 1 път не се разболях. Така че това за мен е достаъчно и явно не са били чак толкова заразни преди симптомите.

# 732
Боже каква е тази майка ...възмутена съм ...с такава т и в Дм, кифленска работа личи си кое е важното за нея...

Аз чакам цял ден да няма т и тогава извеждам на следващия ...(моята попринцип с над 38 е па*цал с извинение....)
Моята пък все киха,но нищо радвам се естествено🎉 ама съм на тръни.

# 733
В същото време децата в чужбина си ходят на градина със сополите и кашлицата, както и 24 часа след прием на първа доза антибиотик.
Незнайно как там ги лекуват и без хиляди капки за нос и сиропи за кашлица.
А тук за всеки вирус си тръгваме от лекаря с две страници бележка с лекарства. Вече избягвам да го водя на преглед, освен ако наистина не съм притеснена, капки за нос категорично отказвам - с тях и без тях сополите си минават за едно и също време.

А това, че човек е заразен преди да се появят симптоми, не е никакво оправдание, ами всеизвестен факт.
В повечето случаи майките си завеждат децата с очакванията да се изпиши АБ или две страници бележка с лекарства. А и лекарите са с мераци да изписват, това им е работата.
Моето повръща една нощ 7-8 пъти, на почивка сме.
Това Вомакур ми го даваха през бременността за повръщане и вкъщи на свещички и в болницата на системи. Чиста дрога, нали блокирва нещо там, толкова неадекватна бях след него, понякога с часове не можех да си отворя очите или да кажа нещо.

# 734
  • shumen
Аз за повръщане ползвам натриев цитрат.Свещички имам,но няма сила,която да накара детето да ми даде да му сложа.
Аз утре трябва да го водя за ваксина,но май ще я отложа,че е точно преди морето  и ме е страх да не стане точно там нещо.

Общи условия

Активация на акаунт