Боледуване на децата ни - тема 79

• 26 503
  • 808
  •   1
Отговори
# 780
Тони, смектата не е лекарство. Тя предпазва лигавицата на дебелото черво, но няма да спре разстройството. И сутринта ти писах, хидрасек сашета са подобни на лопедиума. На фона на 2 ентерола няма смисъл от Адирекс, почти същото е. Ако проблима е бактериален Рекомфорта трябва да помогне, а подозирам че е такъв, някак на това ми прилича от нагълтване с вода...ешерихията някоя. Добави и Хидрасек и трбва да го овладееш. Иначе ако пие достатъчно вода, нека си дриска, важно е да не си обезводни.
И аз да се намесят дали съм разбрала (да си попълня аптечката за голямата,понеже нямам никакъв опит с "това")ти препоръчваш худрасек и рекомфорт

# 781
Тони, не помня хидрасека как се дава. Имаше различни разфасовки сашета за различно големи деца. Изчети листовките и се ориентирай.
Мими, аз от рекомфорта съм доволна. Един път давах и веднага спря да дриска.
Пюър, за изследванията мисля че е вирус, то не че има как да не е. Има злобни вируси, които потиската производството на тромбоцити. Така беше голямата ми като беше с грип и вирусна пневмония. 5 дни след това вече бяха добре. Заведи го на лекар да удари една слушалка, ако е нужно и снимка. Изобщо ли не кашля? Преди месец малката беше с пневмония, кашляше много странно, но много рядко. Повечето пъти все едно си прочиства гърлото, а на 4тия ден като беше легала кашляше влажно. На слушалка не се чуваше нищо, на рентген се видя. Друг вариант у да се направи и кръвногазов анализ и да се види кислородното насищане в кръвта, но вече сте боли детето, няма смисъл пак. Ако имаш пулсоксиметър (покрай ковида много хора накупиха) може да видиш колко е сатурацията. При моите с пневмониите сатурацията беше около 90-92.

# 782
Аз не виждам понижени левкоцити. Моноцитите за завишени от обезводняване.
Пневмония с диария? За пръв път чувам. Бих пуснала микробиология и паразити на фецес.

# 783
  • Враца
Кръвната картина си е типична за вирус, хич не е разбъркана. Понижени са левкоцитите защото е вирус, тромбоцитите са добре като за дете с температура, тези референтни са много завишени. Не съм чувала за пневмония с разтройство, но може да пуснете микробиология и изследвания на фецес, някакъв имуностимулант да включите и повече течности.

# 784
Аз започнах да се притеснявам от тази температура без симптоми..вечерта пак беше м/у 38 и 38.5. Сега пратих мъжът ми да му пусне ПКК и  црп. Не беше и пишал много,  може би по-късно днес ще пусна и урина. Възможно ли е вирус просто така да премине, притеснявам се да не е някаква скрита пневмония. Ще го водя на лекар следобяд...в такива случаи назначава ли се снимка?

Колко дни е с тази Т? Урина е добре да се пусне, за да изключите уроинфекция. Дъщеря ми е карала вируси и само с Т, нееднократно, без други симптоми. 6 дни мисля, че й беше рекорда и то с до 40.5 градуса Т.
Моята със същата температура изкара 10 дни така, беше вирус.

# 785
Момичета, сега се връщаме от лекар. Вирус е, с червено гърло. Изписаха ни Авирон, спрей за гърло и вит. С. Дано да се разминем само с това.

# 786
Давам глас за Хидрасек, това нещо е много добро. Рекомфорт за мен е пълна тъпня, нито на детето, нито на нас е помагал, ама явно е до организъм, щом има доволни.

# 787
Кога давате Бронховаксом? От август ли да почна или от септември? Ще ми си да има някаква защита за 15ти септември. Мисля го за август и после нов курс от февруари...

# 788
Давате ли пробиотик пред море ?
И ако да има ли положителен ефект или просто за всеки случай се дава ?
И нещо не по темата ,едната баба беше с детето и яла сладка и давала на малката и тя уж не искала но си гризнала ...
Полудях ,за мен не е редно от вече гризнато да гризе бебе .Как мислите

# 789
  • София
Аз давам и преди и по време  и като се върнем от морето пак. И без да ходим някъде си давам.
Ние бяхме седмица на южното ни Черноморие и  там и  като си дойдохме сме без проблеми . Вече мина доста от тогава.
Но като тръгна си нося лекарства в едно кашонче , че ми е най удобно ( не ми се смейте знам че има аптеки , но психически съм по- спокойна)
Там на морето може да бях единствената дето само се миеше и тормозеше дето нищо да не пипа.  А и си нося спирт за дезинфекция на места където не мога да се измия аз  и детето.

# 790
Аз също давам, но моето дете е с чувствителен стомах и нищо не го спасява.
Иначе днес не съм давала смекта. То се видя, че в случая не му помага - нямаше никакво подобрение. Спрях всичко и започнах Тазектан дуо. Не е ходил от обяд, ще видим как ще се развият нещата. Дано е към края си този гаден вирус 😖

# 791
И аз давам пробиотик.
Наплюнчени хари и аз да съм ги яла не давам на децата. Винаги им нося отделни шишета за вода, които са надписани. Всеки си яде от собствената чиния.
Пуфето, и аз съм от тия лудите с миенето и спирта 🤣

# 792
Първо море ще ни бъде ,и ние носим всичко казано от пед че и други неща .
И аз съм в стрес ,но това отхапаното ме притеснява .
Бабата се оправдава че уж било отчупено .

# 793
  • София
Герито Ангелова 749917 , много е неприятно но пък на бабите трябва да прощаваме. Дано да нямате проблеми.

toni1189 , дано вече е отминало и сега бързо да се възстанови.

# 794
Аз миналото лято давах седмица преди почивката ни във Велинград с басейнче.Вс беше ок.

И аз съм така винаги с една чанта пълна с лекарства за големи и малки(още от както беше бебе каката въпросната чанта за количка май се води със сто отделения е само за лекарства 😃)...навсякъде знам ли къде им е аптеката,работи ли и до колко часа....за белата
Тони кажи после действа ли това последното от кое си най доволна.
Нова тема?

Общи условия

Активация на акаунт