Боледуване на децата ни - тема 79

• 26 509
  • 808
  •   1
Отговори
# 765
Море и температура са си вирус. Изчакайте и ще видите на къде ще тръгнат нещата. И зъб да е, и кътник да е, нищо не може да се направи превантивно.
Мими, Тони, как са децата?
Да ви кажа, че в софармаси витамините на джеймисън са намалени. Чудя се дали да взема едни за началото на учебната година, макар че надали ще помогнат...
И аз мисля че е било нещо от храна при нея ...заболя я в 9,в13...14 вече нищо й нямаше и бягаше из къщи,днес сме навън.Явно не е било вирусно.🍀
Баща й подозира мед нз защо пресен бил ли нещо такова каза,скоро изваден домашен,черен мед.

И какво това при вас от нагълтана вода ли е, Тони  то вече нз какво да ги правим все вкъщи ли ..басейни ли...🥴въпреки че баща й почива моята е ходила 4пъти на плаж ....но сега дядо й и чичо й си идват август сиг ще ходят по-често ...аз тези дни се замислих за пробиотик за мен,предложете нещо и да е приятно някакви директ ли имаше сашета

Последна редакция: чт, 01 авг 2024, 19:41 от Mimi9999

# 766
Тони, смектата не е лекарство. Тя предпазва лигавицата на дебелото черво, но няма да спре разстройството. И сутринта ти писах, хидрасек сашета са подобни на лопедиума. На фона на 2 ентерола няма смисъл от Адирекс, почти същото е. Ако проблима е бактериален Рекомфорта трябва да помогне, а подозирам че е такъв, някак на това ми прилича от нагълтване с вода...ешерихията някоя. Добави и Хидрасек и трбва да го овладееш. Иначе ако пие достатъчно вода, нека си дриска, важно е да не си обезводни.

# 767
Тони, смектата не е лекарство. Тя предпазва лигавицата на дебелото черво, но няма да спре разстройството. И сутринта ти писах, хидрасек сашета са подобни на лопедиума. На фона на 2 ентерола няма смисъл от Адирекс, почти същото е. Ако проблима е бактериален Рекомфорта трябва да помогне, а подозирам че е такъв, някак на това ми прилича от нагълтване с вода...ешерихията някоя. Добави и Хидрасек и трбва да го овладееш. Иначе ако пие достатъчно вода, нека си дриска, важно е да не си обезводни.

Леле аз си мислех, че Смектата лекува едва ли не. Ще го видя този Хидрасек. Ей такова чудо чак не ни се беше случвало….

# 768
Аз съм много доволна от Адирекс и никак от Ентерола (при дъщерята миналата година имах много проблеми и Адирекс я оправи).
Аз имам проблем със синуси и тая година влизам само с щипка за нос в морето. Пасна ми идеално. Всички сме погълнали доволно количество морска впда, никой нямаше проблеми. След няколкото случая в годините на синузит от бактерията в морската вода и инжекции, щипка за нос върши работа.
Дали ще е ОИ или заведение, писна ми да готвя цяла година.

# 769
Голямото е вдигало температура и с разстройство като се нагълта с вода на морето. Аз съм давала електролити.
Малкото е със запушен бая нос пък е голяма жега.

# 770
Чудя се дали да сменя пробиотика със Синкванон саше? Омнибиотиците не ги иска 😖 Направо в чудо се виждам…. Цяла нощ не беше ходил, сега в 6:30 пак. Почти не е ял вчера, какво толкова изхожда вече нз..

# 771
В какъв случай пускате ПКК?
Да питам при увеличен черен дроб изписват ли нещо на децата ?
От самосебе си не вярвам да се смали .

# 772
Аз започнах да се притеснявам от тази температура без симптоми..вечерта пак беше м/у 38 и 38.5. Сега пратих мъжът ми да му пусне ПКК и  црп. Не беше и пишал много,  може би по-късно днес ще пусна и урина. Възможно ли е вирус просто така да премине, притеснявам се да не е някаква скрита пневмония. Ще го водя на лекар следобяд...в такива случаи назначава ли се снимка?

# 773
Съгласна съм с Ваня. Аз ви казах, че в Неделя като ходихме на плаж и малкия се нагълта поне 4 пъти с вода….. Не е добре той. Днес съм му дала две смекти, два ентерола до този момент, флора бимби пробиотик и има 15 изхождания от 20 часа вчера до сега. Иначе е жизнен, но не спира да ходи до тоалетна. Не знам какво да му дам и какво да го правя 😭😭😭 За мен смекта е силно лекарство, щом тя не действа……. почнах да се притеснявам вече много.

Тони, дай му оризова вода на малки глътки да пие през целия ден. Дано вече е по-добре.

# 774
Тони, дай му време, ще се закрепи. Може да смениш на Адирекс или Синкванон, но тогава махаш ентерола и другото. Вземи му днес хидрасек...
Храната не е важна сега, важно е да пие вода, за да не се обезводни.
Цитат на: PureFlowerlink=topic=1659749.msg48373008#msg48373008 date=1722576454
Аз започнах да се притеснявам от тази температура без симптоми..вечерта пак беше м/у 38 и 38.5. Сега пратих мъжът ми да му пусне ПКК и  црп. Не беше и пишал много,  може би по-късно днес ще пусна и урина. Възможно ли е вирус просто така да премине, притеснявам се да не е някаква скрита пневмония. Ще го водя на лекар следобяд...в такива случаи назначава ли се снимка?
Аз чакам 3 дни ако ако няма симптоми. Сега пета болест има, коксаки има... та все на някъде ще избие, а сме карали вируси и само с температура. Аз сама гледам гърлото, но ако не можете, тогава го заведете да видят, може да е ангина.

# 775
Аз започнах да се притеснявам от тази температура без симптоми..вечерта пак беше м/у 38 и 38.5. Сега пратих мъжът ми да му пусне ПКК и  црп. Не беше и пишал много,  може би по-късно днес ще пусна и урина. Възможно ли е вирус просто така да премине, притеснявам се да не е някаква скрита пневмония. Ще го водя на лекар следобяд...в такива случаи назначава ли се снимка?

Колко дни е с тази Т? Урина е добре да се пусне, за да изключите уроинфекция. Дъщеря ми е карала вируси и само с Т, нееднократно, без други симптоми. 6 дни мисля, че й беше рекорда и то с до 40.5 градуса Т.

# 776
Температурата е от вчера. Сега излязоха резултатите, кръвните ми се струват доста разбутани, ниските тромбоцити ме притесниха. Вчера дадох Панадол, не знам дали влияе. Какво мислите за изследванията, поне црп-то е добре.

Последна редакция: пт, 02 авг 2024, 09:39 от PureFlower

# 777
  • София
Тони, освен всичко изброено за диария съм давала и Тазектан. Не знам слаб или силен е , но е вършил работа.

# 778
Съгласна съм с Ваня. Аз ви казах, че в Неделя като ходихме на плаж и малкия се нагълта поне 4 пъти с вода….. Не е добре той. Днес съм му дала две смекти, два ентерола до този момент, флора бимби пробиотик и има 15 изхождания от 20 часа вчера до сега. Иначе е жизнен, но не спира да ходи до тоалетна. Не знам какво да му дам и какво да го правя 😭😭😭 За мен смекта е силно лекарство, щом тя не действа……. почнах да се притеснявам вече много.

Тони, дай му оризова вода на малки глътки да пие през целия ден. Дано вече е по-добре.

Не е добре.. станал е и еходил три пъти, а дори не е закусвал.
Ваня, как се дава хидрасек? Аз съм на работа и това още повече утежнява нещата 😢

# 779
Температурата е от вчера. Сега излязоха резултатите, кръвните ми се струват доста разбутани, ниските тромбоцити ме притесниха. Вчера дадох Панадол, не знам дали влияе. Какво мислите за изследванията, поне црп-то е добре.

Вероятно е вирус, левкоцитите са понижени.

Общи условия

Активация на акаунт