Боледуване на децата ни - тема 79

• 26 509
  • 808
  •   1
Отговори
# 750
Нурофен при болки в стомах не е добра идея. Дразни.
Ние сме на море, ОИ, и от втория ден ме боли стомах, на спазми. Само мен, не знам дали от това, че ям повече и редовно (обикновено ям два пъти на ден). На никой друг му няма нищо, аз съм само така. Пия само спазмалгон, не съобразих да взема еспумизан, ама пусто - тръгнах с торба лекарства за всички останали, за мен не мислех, че нещо може да ми стане. Иначе ям, то грехота веднъж годишно да отида на почивка ОИ за 4 дена и да ме боли стомах.

# 751
И ние сме в кюпа. Вчера вечерта се оплака от болки в корем, чак се превиваше. Последваха две изхождания + още през нощта. Общо 6 пъти, не е точно вода, но… Плюс вдигна температура за няколко часа и сам я смъкна. Дадох снощи и тази сутрин х 1 ентерол и еспумизан. Ще трябва още нещо, но какво? 😕

# 752
  • shumen
Бръм,може и стомашен вирус да е,но само с болки в стомаха.
Тони,Линекс също може да дадеш.
Ваня,за кръв в носа може витамин С.

# 753
Тони, ре комфорт дай, макар че той е да бактериани дрискавици, не за вирусни, но ако не помогне поне няма да навреди. За диария е и Хидрасека, той е нещо подобно на лопедиума за възрастни. Смекта също може, но тя е въз гадна за преглъщане.
Вчера като бяха на тенис децата стана ясно, че треньора (един младеж на около 18) им е болен, ама не от сега....пневмония и най-сетне си останал вкъщи. Поне се зарадвах, че тоя вирус сме го отлистили. На площадката пък едно седи на пейка и кашля , не игра, но на тръгване обясни на майка си....ето, аз съм болна и не играх с децата, ама какво правеше на площадката не е ясно, то в парка пейки да искаш, не е била само тази.
Много си надявам лятото да е безаварийно. Единственото закрито място, на което ходим е библиотеката, добре че там не се избиват да ходят хората 🤣
Дани, дадох вит С. Днес няма да давам от сиропа, да мисим дали нещо в него не я кара да подсмърча, не би ме изненадало.

Последна редакция: чт, 01 авг 2024, 07:58 от Ваня А.

# 754
Директно смекта дадох аз. На него ре комфорта не му действа Sad Започна да ходи през половин час…. а и смектата облекчавала болките в корема. Отделно хърка и му се запуши носа. Втасахме я дет се вика 😆

# 755
Ох, момичета, да си кажа мъката. Преди месец и нещо от градината довлачи сопол и подкашляне. Давах някакви имуностимуланти, промивах, сополът стоеше. Отидохме на море, нея я държеше сополът, мен ме почна гърло и така 2 седмици. В средата на юли капах Моксифлоксан, давах и Ериус и всичко утихна. Преди няколко дни обаче пак почна едно прокашляне 3-4 пъти на ден, сякаш се е задавила, а днес издуха страшно гъст сопол. Отделно и ние с баща й почнахме да имаме някакви сополяци сутрин. Дали е бактерия? Да изследваме ли изобщо? Тя не е ходила на градина от 1 юли, но пък сме дежурни по площадките и те не спряха да се прегръщат и целуват с приятелките, та така.. 😢

# 756
Директно смекта дадох аз. На него ре комфорта не му действа Sad Започна да ходи през половин час…. а и смектата облекчавала болките в корема. Отделно хърка и му се запуши носа. Втасахме я дет се вика 😆
Към тоя коктейл, ако добавиш и Омни 10 би трябвало да го оправиш за ден, два.

# 757
Здравейте, момичета. Малкият ми син днес следобяд вдигна 38.1 температура. Няма сополи, няма кашлица. На 1.3 години е и е в процес на никнене на зъби. Но според педиатърката, температура над 37.4 няма как да е от зъби. Преди два дни се върнахме от море и сега се чудя какво да го правя. Дали е възможно да е вирус? На баткото нищо му няма. Чудя се сега разболява ли се или е оъ зъби...преди няколко дни изби кътник, другия е подут...

# 758
Бръм,може и стомашен вирус да е,но само с болки в стомаха.
Тони,Линекс също може да дадеш.
Ваня,за кръв в носа може витамин С.
Никой друг не го хвана, така че изключвам вирус. Не ми понесе ОИ с толквоа храна, аз съм свикнала да ям два пъти на ден. Същото беше и като родих секцио, три дена след това не можех една солета да изям, с добавка разреза от секциото. Днес съм по добре и почти не ме боли.

# 759
Море и температура са си вирус. Изчакайте и ще видите на къде ще тръгнат нещата. И зъб да е, и кътник да е, нищо не може да се направи превантивно.
Мими, Тони, как са децата?
Да ви кажа, че в софармаси витамините на джеймисън са намалени. Чудя се дали да взема едни за началото на учебната година, макар че надали ще помогнат...

# 760
И аз подкрепям Ваня.
Да Ви кажа в нашия хотел има една англичанка, кашля още откак дойдохме. Направо не мога да ги търпя тези хора, що за хора са болни да се заврат в ресторант с още 100 човека.
Вчера пък една полякиня си води детето. Онова взе щипката за сипване на сирене и я лапна. Тя даже не го видя. След две минути облизване я оставиха на плота, вместо да я хвърлят за миене на персонала. Абе с две думи, нямам думи.

# 761
Аз преде не се замислях за тези неща, но с децата ходим в апарт хотели, където няма ресторанти. Ядем само навън на открито. Гнусно ми е на ол инклузивите, а преди обичах. Миналата година все пак ме отровиха с една супа....беше ми лошо цял ден и на края разстройство, но поне беше само ден.

# 762
Съгласна съм с Ваня. Аз ви казах, че в Неделя като ходихме на плаж и малкия се нагълта поне 4 пъти с вода….. Не е добре той. Днес съм му дала две смекти, два ентерола до този момент, флора бимби пробиотик и има 15 изхождания от 20 часа вчера до сега. Иначе е жизнен, но не спира да ходи до тоалетна. Не знам какво да му дам и какво да го правя 😭😭😭 За мен смекта е силно лекарство, щом тя не действа……. почнах да се притеснявам вече много.

# 763
Тони, що не пробваш с малко пшенично нишесте с вода? Или Адирекс? Смекта не действаше на моето дете. А Ентерола си е пробиотик, може би му трябва нещо за диария. И диета.

# 764
Диета задължително! Само варен картоф и ориз, поне докато не намали изхожданията и не е лошо да му давате Дехидрато, че в тези жеги е опасно, ако се обезводни.

Общи условия

Активация на акаунт