ХАЛИТ ЕРГЕНЧ и БЕРГЮЗАР КОРЕЛ във филмите и в живота, някога и сега; 50

• 42 709
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
В Истанбул има училища, които са изцяло по британска система.
Така че, ще продължи в такова вероятно.
А Хан и Лейла са много малки, те ще си бъдат в детска градина, не са започнали реално училище.

Може би Берг не е успяла да се адаптира.
А може би цялото семейство.
Помните ли, преди няколко седмици Берг беше писала, че Лейла само като видяла една снимка и веднага възкликнала "Това е нашият Истанбул".
Много е тежко, когато не се чувстваш на мястото си и емоционално не можеш да се свържеш с чуждата страна.
Истинско мъчение е, каквито и пари да имаш, колкото и комфортно да живееш.
Климатът определено не им понасяше.
Децата бяха постоянно болни през зимата.

А за къщата им в Лондон няма проблем.
Може да я дават под наем.
Ще вземат огромни пари.

Децата, ако имат желание, могат да учат в университет в Лондон.

# 121
Интересни новини!

Ние ще чакаме. Grinning
Каквото са решили, нека да е най-доброто за тях!

# 122
Бирсен не е писала, но от мои източници разбрах, че се връщат за постоянно в Истанбул.
Просто им липсва животът в Турция.

Ще видим, те ще кажат като ги срещнат репортерите и ги попитат.
Но за мен не е изненадващо.
На Берг видимо й беше трудно.
Тя е общителен човек, свикнала е с динамичен живот, да ври и кипи около нея.
Приятелите, социалните контакти, работата...
Когато имаха проекти, трябваше да бъдат разделени.
Али може да разбере, но малките сигурно се затъжват.

Те знаят кое е най-доброто за тях, така че няма какво да ги мислим.

# 123
За мен лично /уточнявам/, беше грешка Бергюзар и Халит да се преместят в Лондон.
Мои лични познати, които живеят там разказват, че заради мигрантите животът в този мегаполис се е изменил много. Една камара българи също се завърнаха в България.
Бъдещето на Европа е неясно, освен мигрантите, цялата тази неопределеност на половете, западането на образователната система също и сигурно още един куп неща, които са проблемни, са накарали доста хора да напуснат ОК. Същото е в Германия и Франция.
Докато Турция не се церемони с мигрантите и те не могат да гъкнат в тази страна, защото братята им мюсюлмани ще им строшат кокалите, ако сторят нещо такова като в Париж /нападения и изнасилвания/. Нито полиция ще им помогне, ни никой и те го знаят.
С бавни темпове, но уверено Турция върви към трайно подобрение и икономически растеж. Скоро време там ще стане като оазис на сигурността, сравнение с Европа. Мисля, че семейство Ергенч го усетиха.
Ако продължава подготовката за война с Русия и на мен ми се иска да съм в Турция. Не случайно по време на мобилизацията в Русия, южна Турция се напълни с руснаци.
Лично аз се радвам, че семейството трайно се завръщат в Истанбул. Правилен ход. В родината и камъните помагат.

# 124
Така или иначе, Берг каза, че те са решили да опитат.
Никой не може да каже предварително как ще се чувства.
Те са щастливи, защото поне имат избор.
Могат да останат, могат да се върнат.

Наистина, за съжаление, западна Европа върви уверено към упадък, освен ако по чудо не се събуди някакъв инстинкт за самосъхранение.
Често ходя в Лондон и за всички е очевидно, че градът не е това, което беше.

# 125
# 126

От Берг

Прибрах се  в Турция и се наслаждавам на всеки ден.
Работни срещи, приятели, неща, които трябва да се свършат, децата.
Като съм си у дома нямам време да споделям нищо в Инстаграм.
А и нямам желание.
Толкова се бях затъжила за всички и всичко.

(постът е от сутринта, преди да излезе инфото за връщането им)

# 127
Варна, благодаря за превода Blue Heart
Цитат
Толкова се бях затъжила за всички и всичко.
Милата Kissing Heart

# 128
Поживяха в Лондон, сега нека да се наслаждават на лятото и на Истанбул.
Когато решат, нищо не им пречи, да се върнат пак в Нотинг Хил.
Берги беше казала, че усеща новата им къща като техен дом.

Цитат
Прибрах се  в Турция и се наслаждавам на всеки ден.
Нека всички от семейство Ергенч да са здрави и щастливи!

# 129
Хубав ден на всички! Heart

Вече ще чакаме новини и от Истанбул или турското море, няма да разчитаме само на Берг да пусне нещичко.
Сега и репортерите имат по-голям шанс да ги срещнат някъде.

А наесен, ако и Халит приеме предложението, ще ни е доста натоварено. Grinning
Не помня откога не съм гледала от дългите сериали.
Поръчах си от Турция книгата "Ако кралят изгуби", да видя за какво става дума.
Дай боже да я получа.
Веднъж пак си бях поръчала една книга от турски сайт и беше доставена в едно малко магазинче до нас. Grinning
Добре, че продавачът ме познаваше.

Освен двата телевизионни сериала на Берг и Халит (евентуално), в края на годината трябва да излезе и сериалът на Халит по Нетфликс.
Освен това, преди няколко дни Бирсен писа, че Дисни се завръща на турския пазар, а Халит има един заснет, но неизлъчен сериал за тази платформа.

# 130
Колко са красиви на последната снимка, от 1001 нощи!❤️❤️

# 131
Привет Flowers Four Leaf Clover
Дано излъчат заснетия за Дисни + сериал с Халит!
Да, той си е взел хонорара, но все пак сериалите са и изкуство, предназначено за зрителите, не само пари.
И след голямата суша, добре ще ни дойде 3 сериала с Халит  Heart Eyes

# 132
Здравейте, момичета!

Прохладна и споделена Петък вечер! Beers

Благодаря за новините,  преводите  и всичко, което сте споделили!

=====================

Една усмихната снимка от днес - Берг със своята  диетоложка Нилай Grinning

# 133
Привет!
Не съм писала в темата отдавна, но следя нещата. Берг така и не свикна в Лондон. Първите и споделяния бяха толкова меланхолични. Изобщо усещането, което се носеше около нея. Според мен причините за завръщането им са комплексни. Но техните ангажименти определено са в Турция и това пътуване , редуване, съобразяване, раздели, със сигурност е натоварващо от всяка гледна точка. Училища има навсякъде. Със сигурност Англия е желана страна за образование, но нищо не започва и не свършва там. Въпросът с половете със сигурност притеснява много хора. Непрекъснато слушам разкази от първо лице. Навлизането на тази политика в училищата става по безцеремонен начин, но да оставим това. Хората от нашия регион, казвам нашия, защото Истанбул не е Анадола, са много различни като манталитет, култура, светоусещане. Не е лесно. Не съм учудена, че сем. Ергенч се завръща. И да, да имаш избор е богатство. Поне опитаха. Но нека първо да го чуем официално от тях двамата.

# 134
Здравейте, момичета Simple Smile
И аз много рядко пиша, но следя темата. Не се наемам да давам оценка на решенията на сем. Ергенч. А и доколкото разбрах от преведеното и прочетеното, има носталгия у Берг по живота й в Истанбул, но окончателно решение за ново преместване от семейството, което да са обявили, аз не намирам. И Али е вече голямо момче, може и да се справи сам в Лондон... Не знам.
Скрит текст:
А се обаждам по повод генералните твърдения в тукашен пост, направени въз основа на лични познанства.
Въз основа на "една камара" или "доста"завръщащи се българи и от други европейски страни се правят обобщения с политически внушения. А причините едва ли са две - три: мигранти, неопределеност на полове, западане на образователната система (?). Щото имаше и епидемия, икономическа криза, брекзит с промяна условията за живот на чужди поданици. Да не говорим, че и българите там са имигранти, при това не с най-добрите отзиви за вписване в обществото им (случаи на източване на социална система, шпионаж и т.н.). Сред мигрантите има различни хора и обобщенията не ориентират в истинските процеси. Не намирам за удачно и боят да се приема като средство за връщане към познатото минало за сигурен свят. Защото прозира тезата: свобода за нас - бой за другите.
Що се отнася до неопределеността на половете в Европа (?), и тук се виждат прибързани обобщения и смесване на биологично определени и социални роли, което си изисква внимателно четене и осмисляне. Защото под егидата на традиционното се вършат безобразия - насилие и убийства, дискриминация на хора и дори на деца.
В тази мисъл:   "Ако продължава подготовката за война с Русия и на мен ми се иска да съм в Турция. Не случайно по време на мобилизацията в Русия, южна Турция се напълни с руснаци." В нея има противоречие. Руснаци бягат от Русия заради мобилизацията за война с Украйна или заради "подготовка за война с Русия"?

Общи условия

Активация на акаунт