Kelo-Cote и детските белези – какво трябва да знаeте като родители

• 5 228
  • 166
  •   1
Отговори
Научно обоснован подход за минимизиране на видимостта и дискомфорта, свързани с белезите

Какво трябва да знаем за детските белези?

Детската кожа се възстановява бързо, но това не означава, че няма риск от образуване на видими и понякога дори болезнени белези. Белезите при децата могат да се влошат с времето, особено ако са хипертрофични или келоидни. Важно е да се започне навременно лечение – особено в първите месеци след появата на белега.

Какво представляват детските белези?

Белегът е резултат от естествения процес на възстановяване на кожата след нараняване. При някои деца, особено при генетична предразположеност, могат да се развият хипертрофични или келоидни белези – плътни, надигнати и понякога сърбящи образувания, които често създават и психологически дискомфорт.
Навременната грижа за белега е от ключово значение за минимизиране на неговата видимост и предотвратяване на усложнения. Един от утвърдените методи за лечение и превенция на белези е използването на силиконови гелове.

Какво представлява Kelo-Cote?

Kelo-Cote е медицински силиконов гел, разработен в САЩ, предназначен за третиране на нови и стари белези, включително келоидни и хипертрофични. Подходящ е и за деца – след операции, травми или изгаряния.
Ефективността на продукта е подкрепена от над 10 клинични проучвания, които доказват, че Kelo-Cote омекотява, изглажда и намалява видимостта на белезите, като същевременно облекчава сърбежа и усещането за опъване. Гелът е препоръчван от дерматолози и пластични хирурзи и е сравним по ефективност с медицински протоколи за лечение на белези.

За повече информация за продуктите, посетете страницата на Kelo-Cote www.kelo-cote.bg

Как действа Kelo-Cote при белези?

Kelo-Cote използва силиконова технология, която е медицински доказан метод за лечение на белези. След нанасяне, гелът създава тънък защитен филм, който:
•   Задържа влагата в кожата и предотвратява изсушаване – това намалява излишния колаген, който води до надигнати белези
•   Намалява зачервяването, сърбежа и дискомфорта
•   Предпазва белега от външни дразнители и UV лъчи
•   Спомага за изглаждане и изсветляване на белега с времето
•   100% медицински силикон – златен стандарт в лечението на белези според дерматолози и хирурзи

Методът е клинично доказан и препоръчван от дерматолози при деца и възрастни.

•   Подходящ за деца над 3м+ – не дразни, хипоалергенен, без парабени
•   Облекчава сърбежа и дискомфорта – особено при нови белези
•   Изсъхва бързо и става невидим слой – не цапа дрехи, идеален за активни деца
•   Подходящ и при излагане на слънце – от серията на Кело Кот има такъв и със слънцезащитен фактор.

Употреба при деца:
•   Гелът се нанася върху напълно заздравяла кожа (неотворени рани)
•   Нанасяйте гела 2 пъти дневно, на добре почистена и суха кожа
•   Използвайте само върху затворени рани
•   Продължителност: поне 60-90 дни за видими резултати
•   Комбинирайте с шапка или слънцезащитен крем, ако белегът е на открито място

Участвайте в дискусията и спечелете Kelo-Cote!

Случвало ли се е детето ви да получи по-сериозни рани, охлузвания или да премине през операция, след които да са останали белези? Споделете дали сте използвали Kelo-Cote и какъв беше ефектът от употребата му.

На 24 юни ще изтеглим трима от вас, които ще спечелят опаковка 15 г Kelo Cote UV против белези.
Моля, запознайте се с Общите условия на играта.

Последна редакция: пн, 09 юни 2025, 17:19 от Жaклин

# 1
Случи се да му шият брадата в Пирогов. След това използвахме два вида кремове срещу белези. От Kelo-cote съм най-доволна. В последствие си купих и за мен.

# 2
  • София
Да, случвало се е. И въпреки, че мазахме с популярният тогава Мадеказол, белезите си останаха. Засега при внука ми не е имало прекалено големи рани и не се е налагало да използваме кремове за белези. Все още Kelo-Cote не ми е познат. Но ще го имам предвид. Със сигурност в един момент ще дотрябва. Simple Smile

# 3
Случвало ли се е детето ви да получи по-сериозни рани, охлузвания или да премине през операция, след които да са останали белези?
 Малкият ми син има белег над едната вежда -три пъти на едно и също място е шит и лепен... , казваха, че явно главата му тежи точно там...иначе е кротък ...
Споделете дали сте използвали Kelo-Cote и какъв беше ефектът от употребата му.
Не, не съм ползвала Kelo-Cote.

# 4
Да , случвало се е да се удари по-лошо и да се получи голяма рана , която заздравява бавно и оставя белег.
Не съм използвала Kelo-Cote до сега.

# 5
  • у нас
Случвало се е. Не сме ползвали Kelo-Cote. До преди малко не бях го чувала.

# 6
  • София
Случвало ли се е детето ви да получи по-сериозни рани, охлузвания или да премине през операция, след които да са останали белези? Споделете дали сте използвали Kelo-Cote и какъв беше ефектът от употребата му.

Да, първото ми дете си удари челото и използвахме Kelo-cote, който помогна за заздравяването му. Точно в момента имаме нужда от такъв крем и за второто дете, би ми било от голяма полза.

# 7
Да, случи се при падане от колело почти цялата дясна страна на бузата беше в рани. За щастие,, тогава прилагахме "бабешки рецепти" и не остана белег.
Kelo-cote не сме ползвали.

# 8
  • София
Да, и аз, и детето имаме белези, които не могат да се премахнат. След операция, се превърна в голям мехур, заздравяването на тъканта. Така и не стана ясна причината. Не сме ползвали Kelo-Cote, а друго известно лекарство - ...тубекс. Нямаше положително действие от него.

# 9
Синът ми има белег от инцидент с шейна, раната беше лепена и впоследствие третирана точно с Kelo- cote. Използвали сме го и при други белези и сме доволни.

# 10
  • София
Дъщеря ми се подхлъзна и падна през април , все още има белег на крака. Не сме използвали Kelo-Cote гел.

# 11
  • Горна Оряховица
Малката има белег на коляното от падане разбира се. Не сме ползвало до сега, но с удоволствие ще тествам!

# 12
Случвало се е за съжаление. Счупвал си е челото, главата, разбивал си е колената. Тогава не ползвах крем против белези, сега бих ползвала за белези от акне.

# 13
Случи се, когато детето си срядза стъпалото нагазвайки в една река. Тогава ходихме в спешното да почистят раната и да я зашият. Няколко години по-късно остана белег. Не сме ползвали препарати против белези, но бихме опитали.

# 14
Синът ми има белези от падане с колело. Когато се случи хич не помислих за белезите от раните, а треперих да няма последствия за зъбите му. Вече две години си носи белезите. Аз също имам белези (секцио) и от прекаран херпес зостер. Ползвала съм крем Кело кот.

Общи условия

Активация на акаунт