Юнски бебета 2024 - тема 4

• 38 719
  • 762
  •   1
Отговори
# 60
Ама те и личните лекари, които не са педиатри не приемат бебета (поне нашата). Пробвах и този вариант, колкото да е записано някъде.
Наистина е много сложно, накрая ще трябва да си платим годишен пакет в някоя болница.
А за ваксините,  поставят ги навсякъде, независимо дали си по ЗК или на частно. Така ни обясниха от 2 места и за това се чудя тогава за какво ни е личен педиатър по ЗК! Толкова е сбъркана цялата тази история!

# 61
На мен с малката като бях бременна ми казваха че е голяма и с голяма глава. Извадиха я секцио 38ма седмица 2950 беше малка мишка, 40 дена беше със жълтеница. Редовните глупости на АГ-тата. А още в 36та ми я изкарваха 3600 и с 10.5см глава ... Друг ден. Та и моя съвет е като на Люси, изчакайте си бебетата. Накрая става въпрос за една две седмици ама много зор започва да се дава.

# 62
Да, нашият личен лекар също отказа. Не им се занимава с деца просто... Expressionless

Лолита, имаш предвид годишен пакет за педиатър? Не знаех, че има такава опция. Добре звучи!

Фрезия, обнадеждаваш ме!  Heart Heart

# 63
Моля споделете повече за годишния пакет за педиатър… това важи ли вместо личен за по здравна каса и който да поставя ваксини?

Мерси предварително!!

# 64
В Токуда мисля, че има опция за първата година на детето около 1800лв мисля беше.

Един тъп въпрос - личен лекар за детето и педиатър по ЗК е едно и също, нали? Защото ние имаме устна договорка с една педиатърка, доста ни е далеч ама🤷♀

# 65
В студентската поликлиника имаше една докторка, при която бях 6 месеца с първото дете, но как ѝ беше името не помня. Мила и внимателна, далеч от моите нестандартни възгледи естествено, но беше приемлива и не се опитваше да ми се налага, което беше достатъчно. Ще се опитам да намеря името из документите. В поликлиника България съм ги водила на частно, те имат и някаква платена практика за личен лекар/ педиатър, ако бях в София щях там да си запиша децата. Има часове, има чакалня за болни отделно от тази за здрави, имат лаборатория, съвсем различно отношение и внимание. Винаги са назначавали адекватно лечение. Имаха и при зоопарка кабинети преди, сега не знам как е.
Иначе имате пълното право да не записвате детето никъде.

# 66
Годишен пакет видях, че има в Св. Лазар за около 1500 лв, ако не се лъжа, който включва и ваксините. В сайта им има инфо.
Във Вита също мисля, че имаше такъв за около 900, но там не помня какво се включва. Но като цяло и аз не съм запозната дали това отменя педиатър по ЗК, за това и аз се допитах тук в темата.
Недостатъкът в този случай с платения пакет е, че го предплащаш и ако не си доволен нямаш много голям избор. За това май по-добре да имаме по ЗК за ваксинации, а когато се наложи (Дай Боже да не се налага) да си отидем на частно. Кажете, ако пропускам нещо с тези размишления.

# 67
Много големи суми ми се виждат. По-добре да го запиша някъде и вече, ако ми се наложи, да си плащам на частно. Всичко споделено за ЛЛ/педиатър е от полза. Такава каша ми е… Аз до колкото разбрах не е нужно ЛЛ да е педиатър. Може да издаде направление за такъв. Но ако е, ще е супер. Отделно не всички ЛЛ искат бебета и деца. Не знам каква ще я мъдря…
Аз днеска ходих до 25-то ДКЦ в Младост, но там нито знам кой да питам, нито нищо. Тази на регистратурата ми вика, че трябва да си питам сама ЛЛ дали ще ме приемат, но много от тях не записват нови пациенти. Имаше струпани хора пред кабинетите, но то нито да ги прередиш, нито мога да вися 2 часа пред всеки кабинет да питам дали евентуално някой ще ме приеме. Отделно, че едни са сутрин, други са следобед и евентуално трябва да ходиш няколко поредни дни.

# 68
Иначе в 37+4 ехографът я мери 3600гр. с голяма глава... общо взето това най-много ни притесни Smile Час имам чак за другия вторник, като се надяваме дотогва сама да си тръгне девойката, но ако не се случи си мисля да говоря с д-рката какви са ни вариантите. Просто с омотаната пъпна връв и възможността да излезе трудно с тая глава до 40г.с. май не ми се рискува много много. Simple Smile
В подкрепа коментара на Люси и моята драма от миналата седмица с размера на главата. Миналата седмица лекар, който ме гледа за 1 път на ехограф ми изкара акъла, че е с малка глава и в документите видях, че е отбелязано, че се движи с 3 седмици назад Close
Вчера бях при моята си АГ и й разказах за случая. Много обстойно ме огледа и ми каза следното, малката си е спусната в таза, което прави измерванията още по-несигурни и, че не можеш да даваш оценки само на база показател ехограф. Каза, то се смятат и други неща, това е машина, не се притеснявай, всичко си е както трябва.
На моя близка пък са й изкарали акъла с други сериозни констатации, които последствие други лекари категорично са отхвърлили.... така че,
дано ти подейства успокояващо, нека се вслушаме във вътрешния ни глас и да вярваме, че природата си знае работата и всичко ще бъде наред, както с нас, така и с бебчетата ни Heart

# 69
Мерси момичета! Ще разгледам опциите за св Лазар и поликлиника България и ще звънна да разпитам дали би било Ок такава опция и да не избирам личен лекар/педиатър!
За който е бил в тези болници- имате ли и лекар конкретно да препоръчате?
Мерси много!

# 70
Сподели после какво са ти казали, че и аз обмислям опция без ЛЛ/педиатър, ако има такъв вариант.

# 71
Момичета, един малко особен въпрос.
Понякога както вчера ходих повечко и то по баир и в един момент ме сви корема все едно мн мн мн спешно трябва да отида по голяма нужда. Не е толкова болезнено, колкото носи усещането за ходене до wc. И след 2/3мин отминава. Възможно ли е да са контракции това?

# 72
  • София
Точно така ги описват, да. Вече трябва да се пазим още повече и по-леко с баирите Simple Smile

# 73
Ми то квартала е на баир, кво да прави човек😂😂😂 а като гледам прогнозата за идните няколко дни в Сф по 28 градуса, ми иде да отида да живея в пещера😁

# 74
Точно така ги описват, да. Вече трябва да се пазим още повече и по-леко с баирите Simple Smile

Един познат ми разказа наскоро как правили поход той и бременната му жена. В резултат родила 50 дни по-рано. Joy Не знам дали е само съвпадение...

Общи условия

Активация на акаунт