Юнски бебета 2024 - тема 4

• 38 769
  • 762
  •   1
Отговори
# 75
Точно така ги описват, да. Вече трябва да се пазим още повече и по-леко с баирите Simple Smile

Един познат ми разказа наскоро как правили поход той и бременната му жена. В резултат родила 50 дни по-рано. Joy Не знам дали е само съвпадение...

Оф пусто тези неща все на хората се случват. Аз не съм се спряла от 2 седмици, че и преди това цялата бременност и утре затварям 39г.с. 😵
Момичета, някоя ако вече има раждала, имахте ли много подготвителни контракции преди да започнат истинските? И колко време  може да има подготвителни само, аз имам от две седмици и нещо хич не съм тръгнала да раждам 😬🤰

# 76
  • София
Аз съм в 37+2 и снощи ме започнаха немного силни менструални болки, сега спряха, но остана сънливостта, за която знам, че също е сигнал за предстоящото раждане. Обясняват го един вид, че тялото има нужда от почивка преди маратона на раждането Grinning Ще видим как ще се развият нещата, но вътрешното ми усещане е, че ще е скоро Heart

При вас как са нещата?

# 77
Досега нищо не съм усещала като подготвителни контракции. Чета ви, дочитам тъкмо книгата на Олга Дукат... Ами, изглежда нямам още Joy
Надявам се да ги разпозная, като дойдат.
Единствено имам скованост и тежест ниско в таза.
Коремът ми е огромен, всеки път се учудвам, като го видя в огледалото хаха

# 78
И аз не съм сигурна дали до сега съм имала контракции. Притеснявам се дали ще ги позная. Единствено усещам в слабините топка. То и тя е с главата надолу и сигурно е така, но в някои пози ми е трудно да си вдигна единия крак. Просто там долу нещо се е намърдало 😃 Страх ме е да не е слезнала много надолу, защото имам месец до термин. Вече не е толкова опасно за бебето да се роди по-рано, но е хубаво да си поостане още, а и имам още неща за вършене 😃

# 79
Както установихме в майската тема, forest girl, и аз съм по същия начин. Снощи се започна с невероятна дискотека в корема ми, съпроводена от менструални болки само от дясно и втвърдяване на корема. Леко ми влияеше и на дишането даже, но болката беше съвсем пренебрежима за мен. Това продължи цяла нощ като на няколко пъти мисля, че той се успокои и поспа. Днес продължава същото. В края на краищата, решиха да ми смятат термина по стандратния начин на база 28дневен цикъл и по него съм 37+6.  Нямам идея какво са контракции, подготвителни или не 😆 Чакам нещо, което да е по-натрапчиво и недаващо ми мира. Засега ми се струва, че той просто ме ръчка и затова така се получава.

И моя корем е гигантски, но се надявам, причината да е голямо здраво бебе, другото не ме притеснява.

# 80
Ние живеем на 5ти етаж, без асансьор, всеки ден по няколко пъти се качвам. Дано да издържа до 9ти месец, че другите ги родих в 37 и 38г с
От четвърти месец имам стягане на корема. От скоро зачести, по някога усещам и болка в кръста. Следете дали са регулярни, и дали болката се усилва. Задух, учестен пулс. С дъщеря ми имах регулярни стягания с часове, но без болка.
И двете ми раждания започнаха като по филмите, с изтичане на води, мноооого води. Първо се чува и усеща пук в корема и после топлина. Истинските контракции няма да ги сбъркате, аз ги усещах в гърбът. Упражнявайте дишането, много ще ви помогне.

# 81
  • София
Ох, това "пук" го чувам от известно време и сега вече ще се притеснявам всеки път Grinning

# 82
С първата бременност не усетих нито веднъж подготвителните контракции, дори когато ги виждах по време на тоновете. Истинските контракции ги разпознах без съмнения. Така че контракциите не ги мислете.
Коремът също си остана високо до раждането.

Сега с тази бременност имам подготвителните контракции, схващания на корема са. Предишната бременност ми беше толкова болезнена, че мога да кажа, че тези схващания са неприятни и дискомфортни, понякога болят, но не особено.

# 83
Момичета, днес бях на преглед - 34+0 дена точно. Шийката е 2 см и бебето е ниско долу ..
Терминът ми е за 12.07 и се притеснявам да не се роди много скоро.
АГ каза, че в следващите две седмици няма да тръгне, но и 36та седмица ми се струва рано Sad
Има ли някой в подобна ситуация?

# 84
Лежи и не извършвай никаква дейност. И моята шийка е къса, имам усещането, че е много надолу, но понеделник влизам и аз в 36-та седмица. По принцип не е опасно да се родят в 36-та, но все пак е хубаво да постоят още, за това никакви излишни движения и усилия, за да не му помагаш да излиза 😃

# 85
Аз също съм с болки от днес сутринта,в кръста и корема,контракции са,но не знам дали са истински,хем съм раждала жена😂
Изпадам в ужас,да не ме хванат посреднощ и да трябва да хукваме към болницата,нооо то божа работа.

# 86
Тъп въпрос, но като какво са тези болки в корема? Из целия корем ли се усеща, като менструални ли са...?
Аз успях да се простудя преди няколко дни и имах болки в кръста и корема, за кратко. Но това ми се е случвало и преди при простуда. Не беше нещо внушително, оправи се със затопляне.

Далеч съм от мисълта, че ще си пропусна раждането Joy но ми е много любопитно!

# 87
Лежи и не извършвай никаква дейност. И моята шийка е къса, имам усещането, че е много надолу, но понеделник влизам и аз в 36-та седмица. По принцип не е опасно да се родят в 36-та, но все пак е хубаво да постоят още, за това никакви излишни движения и усилия, за да не му помагаш да излиза 😃

Каза, че като вляза в 36та, ще ме пусне по разходки. До тогава повече почивка.

# 88
Може би, защото вече в 36-та седмица нещата биха били по-добри, ако се случи да родиш. Почивай си сега две седмици поне да влезеш в 36-та.

# 89
Аз днес по обяд бях с доста по-силни стягания от досегашните. И ми беше и едно такова приповдигнато настроението. Изчистих, сготвих, оправих вкъщи и се настроих че ще раждам. И ми мина 😵. Даже изведоха малката на парка следобед да се поразходя да тръгне пак ама уви.

Общи условия

Активация на акаунт