Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 37

• 28 081
  • 768
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Радвам се, че всичко е наред.
Имайте предвид, че това зъбче трябва да се наблюдава- в момента бактериите имат пряк достъп навътре и може да се развали, да има кариес.
Има все още зъболекари от старата школа, които не правят млечни зъби. Да, те падат, но си болят. Развалят се, болят, това пречи на увереността на детето, НО и на храненето и говора.
На 20 месеца, ако зъболекарят има подход, може да седи и да се работи. Упойки също се прилагат-не веднъж съм говорила с родители, на които детето са с дисплазия на млечните зъби(проблемът на големият ми син) и са приспивани още преди 2 годишна възраст за изграждане на зъбки. Така докато спят се оправят всички и детето не разбира. Местна упойка също се слага-синът ми е опериран още на 3 месеца от друг проблем, но на година му е слагана местна, за изграждане на зъби. Беше буден и всичко беше наред.
Наблюдавайте зъбчето, за да хванете в начален стадий евентуален кариес. Ако ви боцка ръбчето-зъболекар може леко да го заглади и да сложи материал за бондинг(един бял, като емайл), който да го изравни.
Съвсем нормално е бебе на 20 месеца да суче, не се притеснявайте да го споделяте тук.

# 136
  • София
Здравейте! Мога ли да приемам Мукосолван Натурал докато кърмя?

# 137
  • София
В съдържанието има мед, захар, аромати, сгъстители и Poliflav М.А, което е някакъв билков компекс с живовляк и мащерка.
И двете са съвместими. Като цяло, тези продукти за гърло-сиропи, таблетки- нямат отражение върху кърмата.
Това е за живовляка https://www.e-lactancia.org/breastfeeding/plantain/synonym/
И мащерката https://www.e-lactancia.org/breastfeeding/thyme/product/

# 138
  • София
Много благодаря!

# 139
  • София
Кои храни,освен млечните е добре да се избягват, ако бебето има рефлукс?

# 140
  • София
Ако е свързано с храна, обикновено това е причината. Няма друго толкова алергизиращо. Обикновено са няколко фактора наведнъж, но главната причина е незрялата храносмилателна система.
В почти всички случаи няма какво да го спре, освен порастването на бебето. Често към 4-5 месец намаляват повръщанията и когато бебето седне, вече са много редки. Каквито и диети да се спазват, най-резултатно е просто бебето да порасне.
Иначе, ако имате съмнения за някаква храна, да я спрете за известно време и да я хапнете пак-наблюдавате дали ще се влоши повръщането. Но ако си повръща често, трудно ще направите разлика.
Прекалено много кофеин, ако пушите или взимате някои лекарства, могат да увеличат риска от повръщане на бебето.

# 141
  • София
Някой ползвал ли е капсулите Лактеса?

# 142
Здравейте, на почивка сме а мен гърло ме боли + хрема

Взех си смучещи таблетки и спрей +изопринозин таблетки. Кажете какво още мога да взема за мине хремата и гърлото

# 143
Моето момиче е на 8 месеца и от новородено си има рефлукс...не повръща на фонтани...но след ядене поне 5 пъти ще се оригне и повърне по мъничко...мислех,че като захраня ще спре това повръщане...не е все още...яде пюре и след час и половина - два търси гърда...и дам ли се започва поне 5 пъти ще върне...като количество е много малко...седне ли или обърне ли се по корем пак така връща по малко ...и вода ако дам...ако е яла само пюре ще върне най много веднъж...и все още продължава поне 2-3 пъти да си търси гърда през ноща...и вода въобще не иска...не съм се замисляла до кога искам да се кърмим...минах през кърмаческа стачки,лактационни кризи,проблеми с хормоните на щж ,че се молех поне до 6ти месец да успеем да се кърмим...но ето ,че за сега все още се кърмим успешно

# 144
Здравейте! Преди два дни се наложи да ми бият инжекция дексофен за много силна болка в кръста. От тогава цедя кърмата и хвърлям. Знаете ли вече като са минали повече от 50 часа от инжекцията дали мога да кърмя пак?

# 145
Здравейте! Преди два дни се наложи да ми бият инжекция дексофен за много силна болка в кръста. От тогава цедя кърмата и хвърлям. Знаете ли вече като са минали повече от 50 часа от инжекцията дали мога да кърмя пак?

# 146

Благодаря за отговора! Значи вече мога да кърмя бебчето.
А може ли да ми кажете този сайт как се казва

# 147

Благодаря за отговора! Значи вече мога да кърмя бебчето.
А може ли да ми кажете този сайт как се казва
https://www.e-lactation.com/en/

# 148
  • София
Здравейте. Бебенцето ни е на 12 дни и при смяна на гърда заспива. Оставям го на една по 15-20 минути по съвет на педиатър, после смяна, но смяната не винаги е успешна. Заспива точно като го дръпна и после понеже нищо не го разбужда, си го оставям в кошарката.
Пелените са редовно с цвят горчица, ака си, имаме доста наакани пелени, мокри, върнал си е рожденото тегло (имаме везничка вкъщи), дори смея да кажа, че добре си наддава.
Обаче това заспиване много ме тревожи, че по този начин не си набавя необходимото. От друга страна, като го оставя да спи, си спи по 2 часа и после се събужда с плач. Сменяме пелени, слагам на гърда. Какво може да се направи? Дали е редно да го оставя на една гърда само и при следващото хранене чак да сменям?
(Аз се изцеждам допълнително и останалото замразявам, защото ако не приеме едната гърда, минава малко време и започвам да тека много.)

# 149
Не мога да кажа какъв е точно проблемът, ако бебето наддава добре, може би се нахранва само от една гърда. Притеснява ви че се буди след 2 часа ли?. Дайте тогава другата гърда и не се притеснявайте. Може би в момента имате много кърма още, и детето се наяжда от една гърда, ако цедите непрестанно обаче, увеличавате допълнително количествата мляко - ако прекалено се препълва, изцеждате само до облекчение, защото може и хиперлактация да си докарате. Гледайте по възможност да сменяте гърдите без да изпадате в паника, ако не се получи. Гърдата се сменя когато бебето вече не суче активно от нея. Хранене на 2 часа е напълнп нормално за тази възраст.

Общи условия

Активация на акаунт