Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 37

• 28 340
  • 768
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте , с бебе на 17 дни съм , с което се кърмим успешно (досега) - наддава дори прекалено- 700 грама от изписването до момента . Всичко вървеше добре до преди няколко дни, когато имахме безсънна нощ с непрестанно търсене на гърда и глад , което ме наведе на мисълта , че кърмата не и стига и следващите два дни използвах и помпа ( за 48 часа -4-5 изцеждания ) . След това гърдите всякаш се препълниха ( не изпитвам болка и дискомфорт , но ги усещам много пълни ) и имам много силна струя .. детето се дави.. ако не го спра навреме и повръща … и въпросът ми е как да улесня процеса - не смея да цедя повече , за да не свръхстимулирам , в същото време ми се искаше и да си имам и изцедена кърма за всеки случай , ако се наложи да не съм си вкъщи..

С първото дете така да слушам хората, пе уж няма да и стига кърмата се цедях и някрая се препълваха, боляха ме, вдигах температура и на 20ден приключих с кърменето.
Сега с второто нито веднъж не съм се цедяла и упешно се кърмим вече 6 месеца!Сега много съжалявам защо не съм кърмила каката.
Единствено когато усетя леко напрежение в гърдите се изтисквам малко с ръка в банята.

# 226
Здравейте мамита ! Някоя от вас ползвала ли е капките Био Амика и Колийф и какви са ви впечатленията от няколко дни сме на Био Амика и има някакъв ефект,но сякаш не е много голям . Сега ни предписаха Колийф доколкото разбрах при изцеждане на кърмата и в шише могат да се слагат . Имате ли отзиви от двата вида капки ?

# 227
Здравейте мамита ! Някоя от вас ползвала ли е капките Био Амика и Колийф и какви са ви впечатленията от няколко дни сме на Био Амика и има някакъв ефект,но сякаш не е много голям . Сега ни предписаха Колийф доколкото разбрах при изцеждане на кърмата и в шише могат да се слагат . Имате ли отзиви от двата вида капки ?
На мен не ми помогнаха особено, и двата вида съм пробвала. Както и абоколикен, които са също с лактазна. Но пък след като приключих с тях, гледах клипче как обесняват, че капките с лактаза трябва да се изчакат да подействат 20-30 мин. на млякото. Ако кърмиш, казаха в първите 15мл. кърма да се слагат(изцежда около 1 лъжица) , защото началната кърма била най-богата на лактоза. Та, тъй като аз не го правех така, никога не съм чакала половин час, не мога да кажа дали биха помогнали по този метод.

# 228
Това с чакането предполагам важи и когато кърмата е в шише тоест не директно от гърда

# 229
Бебе на 6м със скоро излязъл зъб НЕ СПИРА ДА МЕ ХАПЕ. Моля за съвети!

# 230
Това с чакането предполагам важи и когато кърмата е в шише тоест не директно от гърда
Да.

# 231
  • София
Бебе на 6м със скоро излязъл зъб НЕ СПИРА ДА МЕ ХАПЕ. Моля за съвети!

Мисля че Хедра имаше някъде статия по въпроса.
Иначе по спомен - не се вика или издава звуци на болка, защото бебето почва да си мисли, че си играете и продължава да хапе още повече. Като захапе има два варианта. Единият е да му придърпате главата към гърдата, така че да му запушите носа с нея. Ще не ще, ще трябва да пусне, за да диша.
Другият е да го откачите от гърдата, като пъхнете пръст в ъгълчето на устата. И в двата случая прекратявате кърменето и казвате, че ви боли със спокоен глас и не давате пак да суче 2-5 минути. Би трябвало сравнително бързо да схване, че така не може.

# 232
Здравейте, понеже кърмя детето ми е на месец сутринта изядох една вафла шоколадова и следобяда изядох две шоколадови бонбони сега ме е страх не знам какво може да се случи ако се обрине какво се прави, приятели ми казаха че ако се обрине трябва да се бие орбазон на детето понеже не можело да диша вярно ли е? Притеснено ми е много съжалявам че си ханпах но човешко е….

# 233
Нищо няма да му стане на бебето, успокойте се. Ако се обрине от нещо (не конкретно сега от шоколадовата вафла), изчаквате известно време дали ще отмине, ако ли не, водите на педиатър и той изписва лечение, като и ако установи проблем. Не биете урбазон и не се консултирате с тия мили приятели.
Хапвайте си бонбони с мярка, ако ви се ядат, няма да навредят на бебето.

# 234
  • София
Здравейте, понеже кърмя детето ми е на месец сутринта изядох една вафла шоколадова и следобяда изядох две шоколадови бонбони сега ме е страх не знам какво може да се случи ако се обрине какво се прави, приятели ми казаха че ако се обрине трябва да се бие орбазон на детето понеже не можело да диша вярно ли е? Притеснено ми е много съжалявам че си ханпах но човешко е….
Ееее хапвайте си, не е чак толкова стриктно, а и това вашето,където сте го хапнала нищо не е.Аз още в болницата "сгънах" един шоколад наведнъж и си кърмих после, не се тревожете толкова.
Сега вече и кафе пия (по едно на ден).
Тия вашите приятелки са прекалили, Урбазон се бие за много по-тежки алергични реакции.

# 235
С шоколада е добре да не се прекалява заради кофеина в него, който може да превъзбуди детето, а не заради тежки алергични реакции. Аз ядях ежедневно шоколад. Не се притеснявайте.

# 236
Кърмя вече 6 месеца и всяка вечер ям сладко(торти, меденки, бонбони) Не се притеснявайте толкова. Дори в болницата след раждане ме караха да ям шоколад

# 237
Здравейте!
Как да се справя с кърмаческата депресия ? Започнахме да работим по отбиването и днес ни е 2ри ден без гърда,обаче ми е много тежко и постоянно плача ,не знам как да се справя .
Детето е на 2,2 г

# 238
Здравейте, мисля че нещо се разболявам - втриса ме, боли ме корема, врата, имам лека температура, парене в очите. Какво мога да приемам, защото имам едно изключително кърмено бебе, което отказва твърда храна в големи количества и нямаме заместено хранене (на 7м+ ). Самоназначих си инфлуцид, авирон рапид и клеева тинктура, това имам. Вкъщи да поставям ли маска през деня, тъй като няма кой да го гледа? Какви чайове мога да консумираме? На бебето превантивно какво да дам като хомеопатия? Благодаря предварително!

# 239
  • София
Чай от лайка няма да навреди. Този от мента има ефект на намаляне на кърмата, ако се консумира с големи количества.
За температурата - ибупрофен. Съвместим е с кърменето, действа и противовъзпалително и болкоуспокояващо. Не прекалявайте с него, де.
За стимулиране на имунната система - биозин мама.
И спокойно, всичко ще е наред. Аз лично не съм носила никога маска около децата си, ако съм болна, не беше реалистично. Да, понякога са се разболявали с мен, но са го изкарвали по-леко заради кърменето.

Общи условия

Активация на акаунт