Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 37

• 30 600
  • 768
  •   1
Отговори
# 345
  • София
От 2 дни в едната гърда, точно под зърното, имам болезнено втвърдяване. Кожата на мястото е леко зачервена. Пробвах масаж и ръчно изцеждане под душа, не се маха. Бебето си суче нормално от гърдата. Запушване ли е?
GerKa, звучи като задържана кърма някъде в каналче подзърното.
Пробва ли да кърмиш в различни пози? Така, че долната челюст на бебето да попада на бучката. От тази страна масажните движения на езика с по-силни и по-лесно излиза кърмата.
Някои майки споделят, че им помага да пият лецитин капсули. По 3-4 капсули на ден, като след отшумят симптомите се спира постепенно.
Лецитинът разгражда мазнините, приемаме го често от опаковани храни.

iрене, същото важи и за теб. Давай често да суче.От това "давам след ядене да суче" оставам с впечатление, че бебето суче рядко. Намалявала ли си кърменията напоследък? Бебето би било най-ефективнов изкарването на застоялата кърма.
Ако усещаш гърдата някак гореща и има зачервяване-слагаш студен компрес и  кърми/изцеждаш". Можеш да пиеш нурофен. Много често кърмене в различни пози,може и бебето легнало на пода/леглото, а ти на четири крака над него.
Достатъчно голямо е, за да можеш вече да му зявиш с категоричен, но спокоен тон, че не искаш да те щипе.  Без драматизми, шеги, да пищиш или да се правиш, че плачеш. Казваш  спокойно "Не, не искам. Не ми харесва да ме щипеш. Боли ме. Ако ме щипеш, няма да има кърмене". И махаш от гърдата. Казваш-ще те накърмя, но няма да ме щипеш, нали?"

# 346
Здравейте ,
Кърмя и кожата ми на гърдите стана изключително суха , с какво безопасно за допир с бебето мога да мажа ? Кокосово масло бях чела някъде , други алтернативи…
Благодаря

# 347
  • София
Крема за зърна на Лансинох.

# 348
  • София

forest_girl, напълно нормално е да се буди толкова пъти на тази възраст(но е нормално и за година и половина-две). Захранено ли е бебето и ако да, какви количества твърда храна поема, колко пъти на ден?

Захранвам от около месец. Засега му давам само на обяд по 120-130 гр пюре и после предлагам гърда. Предполагам, че може да изяде и цяла порция 150гр и после да не дохранвам?

Скоро ще започна да въвеждам следобедна каша с плод.

# 349
От 2 дни в едната гърда, точно под зърното, имам болезнено втвърдяване. Кожата на мястото е леко зачервена. Пробвах масаж и ръчно изцеждане под душа, не се маха. Бебето си суче нормално от гърдата. Запушване ли е?

На такова изглежда по описание. Когато бебето суче избутвай към зърното, като се стремиш да не му разваляш захвата. Потопи гърдата в гореща вода и колкото издържиш, след това избутването докато суче. Мен това ме спасява.

Благодаря, момичета!
Оправихме положението 😋 Бебто сука в друга поза (странична), избутвах бучката към зърното както ме посъветва Надето.
Взех си да пия и лецитин.

Иначе аз сама съм си виновна защото сложих един стегнат спортен сутиен и така стана белята. А бебето беше отказало да суче, та гърдата беше пълничка. Вече никакви сутиени

# 350
Здравейте!
Бременна съм в 10 г.с., имам бебе на 1г4м, което кърмя, след кървене ми биха папаверин, като ми казаха че няма проблем да кърмя. На листовката прочетох друго и опитах да не кърмя малката след инжекцията но слез 1ч зверска истерия й дадох. Някой знае ли дали е съвместим с кърменето?

Също мога ли да кърмя, ако приемам но шпа, което ми изписаха 3×2 за следващите дни. Кърмя бебето само нощем.

# 351
  • София
Скрит текст:

Съветвам Ви да влезете във фейсбук групата "Всичко за кърменето" и да попитате. Там отговарят консултанти. В търсачката на групата има информация също.

# 352
Здравейте
Някой ползвал ли е орофар спрей докато кърми
От 2-3 дни съм с гърлобол
Хербитусин и чайове не помагат особено

# 353
Здравейте, мами! Имам бебе на 16 дена. Искам да преминем изцяло на кърма, но виждам, че ако всяко хранене е на кърма, не му стига. Ако редувам кърмене и АМ е ок за бебето, но не знам дали е правилно и дали така някога въобще ще успеем да преминем изцяло на кърма. Дайте съвет, моля ви! Благодаря!

# 354
Съветът от болницата - след всяко хранене, цедене и тогава дохранване. Отначало с АМ, после ще има достатъчно изцедена кърма за дохранване със шише изцедена кърма. Когато бебето вече се наяжда и няма нужда от дохранване, спирате цеденето освен ако не държите де

# 355
Приятелски съвет - опитай да кърмиш по-често, вместо да даваш АМ. И аз уж бях с биберони близки до кърменето, ала бала, ама като свикне на шишето, после търси лесното и отказа гърдата мн рано. А и ще ти се стимулира кърмата.

# 356
Зависи, моята е с шише поне веднъж дневно (на Филипс авент) и не отказва гърда

# 357
Зависи, моята е с шише поне веднъж дневно (на Филипс авент) и не отказва гърда
И аз съм с Avent Natural Response, ама пак си е по-лесно от шишето отколкото сукането. В периода на кърмаческа стачка за да не стой гладна й давах изцедена кърма с шише и тя така свикна. Ама то аз съм си виновна, но да си има едно на ум жената. Колкото повече суче бебето толкова повече се стимулира лактацията.

# 358
  • София
Здравейте, мами! Имам бебе на 16 дена. Искам да преминем изцяло на кърма, но виждам, че ако всяко хранене е на кърма, не му стига. Ако редувам кърмене и АМ е ок за бебето, но не знам дали е правилно и дали така някога въобще ще успеем да преминем изцяло на кърма. Дайте съвет, моля ви! Благодаря!
Здравей, бях в същото положение и за около месец премахнахме изцяло адаптираното мляко.
Бебето слагай колкото може по-често на гърда, буквално на всяко мрън.И следи горе долу на три часа макс да цедиш след бебето по схемата 5, 3, 2.Това ще рече, ако ползваш електрическа помпа пускаш стимулация, цедиш 5 минути едната, после пак  стимулация и 5 Мин другата, връщаш се на първата ,пускаш стимулация и после цедиш 3 минути, минаваш на другата и пак стимулация и 3 Мин. цедене и накрая приключваш с 2.
И така на 3 часа.
Другия вариант е да пробваш power pumping, но поне 2 пъти на ден, доста е временно,но при мен имаше някакъв ефект.
 По повод добавките ,много течности е хубаво да се приемат, аз взимах Лактил и сминдух на таблетки 3 по 3.Дълго време пиех и чай Лактеса плюс, но сега открих,че Биопрограма ми действа супер (пак този за кърмачки) и си правя от него.Детето ми е вече на 6 месеца, но продължавам поне по 3-4 пъти дневно да цедя (не винаги по схемата) след сукане,за да стимулираме лактацията .

# 359
Много сложна схема, аз пусках по 15 минути на двете едновременно и определено ми увеличи кърмата. В моя случай я увеличи прекалено много, понеже аз съм склонна към свръхлактация де

Общи условия

Активация на акаунт