Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 37

• 30 601
  • 768
  •   1
Отговори
# 360
Аз на така зададен въпрос бих попитала - колко често се храни детето, има ли между 8 и 12 хранения на 24 часа? Как е засукването? Колко време го държите на гърда? Как установихте нуждата от дохранване? Как наддава? Върнало ли е рожденото си тегло до 14 ден? Видял ли ви е консултант? Ако наистина бебето е неспокойно от недохранване, което не е изключено, за да запазите кърменето, трябва да има допълнително цедене за стимулация и е най-добре тази кърма да се дава. Ако храните веднъж с АМ, веднъж кърмите, а АМ е по-тежка храна - не можете лесно да компенсирате това количество АМ и в някакъв момент гърдите ще произвеждат все по-малко. Сега е важно наистина на три часа да има стимулация. Но и да ве провери наистина откъдд идва проблемът, защото бебетата са неспокойни по разлимни причини различни от това, че са гладни, ако не засуква добре - няма значение колко кърма имате, дохранването може реално да доведе до отказване от гърдата и т.н

*Bubble* имаш ли някакъв проблем, че продължаваш да цедиш след толкова време? По принцип не е нужно една жена да се цеди след като кърменето е установено и няма друг проблем.

# 361
  • София
Много сложна схема, аз пусках по 15 минути на двете едновременно и определено ми увеличи кърмата. В моя случай я увеличи прекалено много, понеже аз съм склонна към свръхлактация де
О аз какво ли не опитах.
За съжаление не съм склонна към хиперлактация,напротив и общо взето си вардя ревностно всяка капка 😔

Сега ново 20, малката гъсеничка се учи да пълзи, спането е кошмар,миналата вечер сме се будили над 10 пъти.Посред нощ се обръща и почва да пълзи назад,стига края на леглото си и почва да крещи, аз естествено предлагам гърда, за да го успокоя и да заспи, а той явно е прекалено вглъбен в дейността си, суква няколко пъти и ме захапва с венците си 😡
Кърменето и денем се превръща в ужас, само се гъне и върти,оглежда се ... започнах да го кърмя в банята на тъмно и пак е мъка 😔
На шест месеца е, тъкмо навършени.

# 362
  • София
Бъбъл, ако си със Спектра, може да пробваш тази схема, прилагам в скрит коментар.
Скрит текст:

Аз съм с хиперлактация, но моето реши, че от 2ри месец няма да суче и ще стачкува и поради тази причина не ми изпразваше добре гърдите. Тази схема ми помогна адски много, но вероятно и до организъм.

Сега си има моменти пак иска и си давам, но сме в напълно неразсейваща обстановка. Това за банята прекрасно го разбирам.
Всичко, ама всичко го разсейва или започва да се смее със зърно в уста и да ме гледа вместо да яде. 🫣

# 363
Здравейте, да се включа и аз с моите проблеми. Имам бебе на почти два месеца. В началото кърмих на поискване (кърма имам достатъчно за бебето, нямам супер лактация). Но се оказа, че малкият не наддава и по препоръка на педиатъра започнах изцяло да се цедя и да храня с шише. Вече качва нормално, но сега отказва да суче. С протектори захапва добре, има много правилна захапка (в болницата ряботох с консултантка), но в един момент се уморява и започва да ме бута, да плаче неистово... Според мем свикна на шишето. След кърмене, като цедя - поне 70% от стандартното количество кърма ск седи в гърдите, т.е. малкия нищо почти не си взима. Нямам силна струя, поне не и съдейки по помпите, не би трябвало да се дави мисля.

И за съжаление , лесно правя бучки на гърдите. В такива случаи редувам топли и студени компреси, масажи под душа и отпушвам за ден, ако сложа бебето понякога за едни кърмене. Приемам соев лецитин, уж за да нямам проблеми. Ползвам два вида помпи - единична електрическа на авент natural motion premium и двойна безжична hands free на bellababy/amazon. Цедя се на всеки 3 часа, като нощем имам една пауза от 5 часа (и бебето спи тогава).
На какво може да се дължи толкова лесно да образувам бучки? Последния месец особено, всяка седмица ми се случва...
Ско имате съвети и как да го науча отново на гърда, че с това цедене е голяма хамалогия (кога, къде, пък се крия в колата като съм навън, за да се изцедя...) ...

# 364
  • София
Бъбъл, ако си със Спектра, може да пробваш тази схема, прилагам в скрит коментар.
Скрит текст:

Аз съм с хиперлактация, но моето реши, че от 2ри месец няма да суче и ще стачкува и поради тази причина не ми изпразваше добре гърдите. Тази схема ми помогна адски много, но вероятно и до организъм.

Сега си има моменти пак иска и си давам, но сме в напълно неразсейваща обстановка. Това за банята прекрасно го разбирам.
Всичко, ама всичко го разсейва или започва да се смее със зърно в уста и да ме гледа вместо да яде. 🫣
Със Спектра съм,да.
То и аз правя същото, само че на максимална мощност.

# 365
slanchogledka, бебето все още може да се научи на гърда на тази възраст, така че действай. Събличаш бебето по памперс гушкаш. Звучи любопитно, но на мен най-много ми помогна носенето в слинг (рестартира рефлексите на новороденото), както и пускане на бял шум. Ако няма напредък помощ от консултант, освен ако не си сигурна че засукването е правилно

Имай предвид, че струята при цедене и кърмене е съвсем различна, тъй като и рефлексът на потичане е друг. Успех Simple Smile)

# 366
  • София
Цитат
Със Спектра съм,да.

Мм, не. Пробвай 1 към 1 схемата.

# 367
  • София
Цитат
Със Спектра съм,да.

Мм, не. Пробвай 1 към 1 схемата.
Докърмвам си и ще пробвам

# 368
  • София
Здравейте! Може ли да ми препоръчате електрическа помпа за кърма?Снаха ми роди в петък ,живее в Германия и там и роди,но има проблем с кърменето,малката хапва от нея малко.Днес гърдите са и се втвърдили и я болят. Дали са и помпа да изцежда ,горе долу от двете изцежда 50 мл.Иска да си купи помпа ,но не знае каква,утре ги изписват.

# 369
За мен Спектра е най-добрата. Тази с батериите е по-удобна (синята), но ако искате малко по-евтино, може и тази, която се включва в контакта (розовата).

# 370
+1 за синята Спектра.
Вижте и втора ръка, самата помпа няма досег с кърма и е напълно безопасно да се вземе втора ръка с нови консумативи (шишета, фунии), които имат досег с кърма.

Последна редакция: чт, 02 яну 2025, 09:10 от GerKa99

# 371
  • София
Още един глас за Спектра.
Имам Медела соло и Спектра и двете ползвам.Меделата е много компактна и удобна, цеди добре, но Спектрата е доста по-мощна и особено за в началото,или за дългосрочно ползване, горещо я препоръчвам нея .

# 372
  • София
И аз да се включа за Спектрата. Топ!
Днес си очаквам momcozy s12pro. Искам да пробвам как ще изпразва и дали е удобна наистина.

# 373
Здравейте, предлагам запазен час при Ася Демирева на 06.01.2024. Налага ми се да пътувам тогава и ще си запиша нов час за следващ ден, а знам, че е трудно записването. Ако някой го иска часа, нека ми пише на лично съобщение. 😊

# 374

Общи условия

Активация на акаунт