Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 37

• 30 603
  • 768
  •   1
Отговори
# 375

Да, точно тази. Аз много харесвам масажната функция, много е удобна. Но има различни настройки, жената трябва да открие коя и е най-комфортната, не най-силната. Смея да кажа, че цеденето с точната настройка за мен е дори приятно.

# 376
  • София
Дано се намира нози модел и в Германия. Днес ги изписват и е много притеснена. Малката не желае да засуче. Тя се цеди и и дава,но преди това я държи на гърдата без успех. Първите два дни и додаваха АМ и тя има съмнения,че и е по- лесно от  шишето и за това не иска да яде от нея.В началото засмукваше,но тя нямаше кърма.

# 377
Дано се намира нози модел и в Германия. Днес ги изписват и е много притеснена. Малката не желае да засуче. Тя се цеди и и дава,но преди това я държи на гърдата без успех. Първите два дни и додаваха АМ и тя има съмнения,че и е по- лесно от  шишето и за това не иска да яде от нея.В началото засмукваше,но тя нямаше кърма.

Ако не я намери другаде, от Амазон може да я поръча.

Да не се притеснява толкова заради АМ. На моето бебе му дадоха АМ в болницата, понеже беше недоносена и едвам изсукваше нещо. Сега е изцяло на кърма. На изписването ми казаха да я слагам на гърда за 20 минути поне (10 на всяка гърда, но ако си суче добре, няма нужда да се махне от гърдата на десетата минута), после да се цедя и да и давам от шише да я дохраня. И за няколко дни махнахме дохранването с изцедена кърма. Та да не отказва жената, не е всичко изгубено. Може и с консултант по кърмене дс се консултира, на мен много ми помогнаха. Също и удобна възглавница за кърмене може да помогне - аз харесвам my brest friend, momcozy също изглежда добре. Но всяка майка различно харесва.

https://raisingwonder.wordpress.com/2019/08/07/breastfeedingquickstart/

Препоръчвам и тази статия, ако не знае английски, гугъл преводача ще помогне или просто да гледа клипчетата в нея с различните позиции

# 378
Дано се намира нози модел и в Германия. Днес ги изписват и е много притеснена. Малката не желае да засуче. Тя се цеди и и дава,но преди това я държи на гърдата без успех. Първите два дни и додаваха АМ и тя има съмнения,че и е по- лесно от  шишето и за това не иска да яде от нея.В началото засмукваше,но тя нямаше кърма.

Много бебета не желаят да засучат в началото, но с времето се научават. Моето е така - цял месец се мъчихме и аз , и той докато започна да суче. Той ревеше истерично на гърдата, бунтуваше се, буташе… Първоначално със силиконови протектори, после и без тях стана. Да не се отказва, това е най-важното!! Ще станат нещата, при някои просто отнема време.

Това е помпата, да. Пак казвам, вижте втора употреба, тук в OLX и можете да и я пратите, в Германия в eBay или Kleinanzeigen.

# 379
  • София
Само като купувате използвана помолете да ви снимат оставащи изразходвани часове. Моята е нова, ама е добре човек да се информира дали си заслужава втора ръка, ако се окажат много часовете.

https://exclusivepumping.com/how-to-check-the-hours-on-your-spectra/

# 380
  • София
Благодаря ви за полезната информация! ❤

# 381
Само като купувате използвана помолете да ви снимат оставащи изразходвани часове. Моята е нова, ама е добре човек да се информира дали си заслужава втора ръка, ако се окажат много часовете.

https://exclusivepumping.com/how-to-check-the-hours-on-your-spectra/

Интересно, че можеш да видиш колко часа е ползвана, готина функция, дано да не забравя да проверя моята като приключа един ден Sweat Smile

Иначе доколко съм чела (мисля, че беше в статия на Хедра) Спектра се води болничен клас помпа и се ползва в болници, тоест би трябвало да е качествена дори на много часове. Моята е купена в България, тоест има си и 2 годишна гаранция, едва ли ще я ползвам 2 години, може би ще успея да я продам докато е още в гаранция.

# 382
Здравейте, момичета
За много години!
Има ли кърмещи от вас на които цикъла се е появил докато все още кърми.
Понеже знам че в повечето случаи докато се кърми няма цикъл.
А аз кърмя вече почти 2 месеца, а днес вече имам и цикъл, но също така и кърмата като че ли ми намаля.
Като количество е по-малко от в началото, понеже се изцеждам в повечето случаи, и знам горе долу какво количество съм изцеждала и какво изцеждам сега
Възможно ли е наличието на цикъл да предвещава скорошно спиране на кърма или няма такава опасност все още

# 383
  • София
Да, да, само казвам да се има предвид. Болничен клас е, да.

На определени часове моторът става по-слаб, т.е. по-слаб вакуум.

# 384
  • София
Здравейте, момичета
За много години!
А аз кърмя вече почти 2 месеца, а днес вече имам и цикъл, но също така и кърмата като че ли ми намаля.
Като количество е по-малко от в началото, понеже се изцеждам в повечето случаи, и знам горе долу какво количество съм изцеждала и какво изцеждам сега
Възможно ли е наличието на цикъл да предвещава скорошно спиране на кърма или няма такава опасност все още
Djidji, има тенденция да не се връща менструацията първите месеци, докато бебето е изключително кърмено, но не бих казала, че в повечето случаи няма менструация, докато се кърми.
Индивидуално е, макар да има някакви “тенденции”, т.е. Както ти казваш “в повечето случаи”, но се говори главно за месеците преди захранването.
В някои случаи може да е знак, че кърмата намалява-ако бебето не е изключително кърмено, съответно суче по-рядко и прогестеронът се вдига. Но и кърмаческите хормони не са в някакви големи стойности, че да си кажем, че като са “паднали” и менструацията се връща. Пролактинът например е висок веднага след раждането. Вдига се по време на кърмене, след първия месец след раждане е със стойности почти като на некърмеща жена. Ако е висок, има друга причина.
Ти споделяш, ме храниш с изцедена кърма. Можеш ли да дадеш повече подробности? Бебето само на кърма ли е? Кога и колко суче, с какво и кога е дохранвано?
Това може да е причина за по-ранното връщане на менструацията, но често жени, които кърмят често и много имат менструация веднага след лохиите и нищо не се случва с количествата кърма.
Някои жени споделят, че малко преди менструация и по време на нея кърмата е по-малко и бебето е киселяк.
Усещането за по-малко кърма може да се дължи на това, ме дискомфорта и умората могат да блокират рефлекса на потичане на кърмата, иначе тя си е там. С повече кърмене нещата влизат в релси, след приключване на кървенето нещата се оправят…до деугата менструация Grinning
Някои жени споделят, също така, че им помага да се чувстват по-добре ако преди менструация пият повечко магнезий и калций.
А киселото бебе може да се дължи на :1. трудното потичане на кърмата;2.Предполага се, че кърмата може да има малко по-солен вкус по време на менструация.

# 385
Здравейте, момичета
За много години!
Djidji, има тенденция да не се връща менструацията първите месеци, докато бебето е изключително кърмено, но не бих казала, че в повечето случаи няма менструация, докато се кърми.
Индивидуално е, макар да има някакви “тенденции”, т.е. Както ти казваш “в повечето случаи”, но се говори главно за месеците преди захранването.
В някои случаи може да е знак, че кърмата намалява-ако бебето не е изключително кърмено, съответно суче по-рядко и прогестеронът се вдига. Но и кърмаческите хормони не са в някакви големи стойности, че да си кажем, че като са “паднали” и менструацията се връща. Пролактинът например е висок веднага след раждането. Вдига се по време на кърмене, след първия месец след раждане е със стойности почти като на некърмеща жена. Ако е висок, има друга причина.
Ти споделяш, ме храниш с изцедена кърма. Можеш ли да дадеш повече подробности? Бебето само на кърма ли е? Кога и колко суче, с какво и кога е дохранвано?
Това може да е причина за по-ранното връщане на менструацията, но често жени, които кърмят често и много имат менструация веднага след лохиите и нищо не се случва с количествата кърма.
Някои жени споделят, че малко преди менструация и по време на нея кърмата е по-малко и бебето е киселяк.
Усещането за по-малко кърма може да се дължи на това, ме дискомфорта и умората могат да блокират рефлекса на потичане на кърмата, иначе тя си е там. С повече кърмене нещата влизат в релси, след приключване на кървенето нещата се оправят…до деугата менструация Grinning
Някои жени споделят, също така, че им помага да се чувстват по-добре ако преди менструация пият повечко магнезий и калций.
А киселото бебе може да се дължи на :1. трудното потичане на кърмата;2.Предполага се, че кърмата може да има малко по-солен вкус по време на менструация.

Бебето е САМО на кърма.
Не дохранвам с нищо за сега, но може би скоро ще се наложи, и нямам представа със какво да е дохранването, в болницата преди да ни изпишат след раждането беше на ХИП, след което след 2-3 се появи кърмата ми, в началото го хранех постоянно на гърда, след което се доизцеждах. След седмица почти се появиха доста силни колики и по препоръка на педиатъра започнах да се изчеждам и да преварявам кърмата и да слагам капки за колики в нея, и така до ден днешен се изцеждам и давам кърмата преварена.
Предимно по време на нощното хранене яде от гърда.
Но като цяло в началото дори замръзявах кърма, сега при изцеждане преди хранене в диапазона от 120-160 мл. А преди това достигах до 200-220 мл.понякога и над тях.
Имам и въпрос ако се наложи да го дохранвам след хапване с кърма, мога ли да продължа с ХИП както беше в началото в болницата.
Или има други специално предназначени млека за дохранване

# 386
Момичета не бях ви чела от доста време и сега прочетох всичко...искам да дам кураж на момичетата,които си мислят,че нямат достатъчно кърма...родих в 34 г.с  секцио...момиченце 2.720...отделно имах и кортикостероиди слагани преди да родя...с базед съм хормоните ужасно се разбъркаха.. 7 дни нямах никакъв досег до бебето си.. Гледах я през стъкло...още от втория ден започнах с някаква измислена електрическа помпа да цедя...никой не ми беше обяснил,че ми трябва хубава помпа...количества никога не съм цедяла повече от 60 мл от двете гърди общо...та на 8ми ден ми дават бебчето,което е хранено само с шише...изписват я 2.300 кг жълта като лимон...имахме много продължителна жълтеница до около 3тия месец...минах през 2 ужасни кърмачески стачки...с бутане...опъване...рев...минах през 3 ужасни лактационни кризи...почти ми спираше кърмата...на първия месец бебка дори не си беше върнала рожденото тегло...обвиниха ме,че я държа гладна...купих АМ...добре,че така и не го поиска...въобще не го засукваше...до почти 6ти месец,докато не започнах да захранвам...аз буквално след всяко кърмене дърпах с попмпата за да стимулирам...и така на 6 месеца моето момиче си беше изключително кърмено бебе...цикъла ми дойде 8 месеца след раждането...когато започнахме да имаме заместени хранения...в момента е на 1 г 9.200 кг...никога не яде повече от 130-140 гр твърда храна на ядене...но по думите на другите трябва да яде два пъти повече...
Та все още се кърмим вечер...цяла вечер...така и не е пропускала хранения...преди се будеше по 3-4 пъти на вечер...първи зъб изби на 10 месеца и от тогава се буди на всеки час...не е от глад според мен,а от навик и за успокоение...защото си вечеря към 20:00часа...но си суче цяла вечер...съня все още е мираж...мислех за отбиване,но на този етап ми се струва невъзможно...трябва да не спя въобще..та на мен доста ми помагаше бирената мая 3х3 таблетки

# 387
Защо се преварява кърмата? Някаква лекарска препоръка или? За първи път чувам. В общия случай кърмата само се държи в хладилник до определени часове или се замразява и след това се размразява и затопля на водна баня. Извиянвам се сега видях, че педиатърът е поискал така. Аз бих потърсила второ мнвнуе дали е нужно въпросното преваряване…

Иначе макар че няма общо правило за всички - цикълът идва по-бавно, когато се кърми по-често. Обикновено с разреждането на храненията след шестия месец и захранването при някои жени може да настъпи, при някои се връща чак след края на кърменето. Не предвещава трайно намаляване на кърмата, намалява само в дните на цикъла.

Последна редакция: пт, 03 яну 2025, 22:26 от Fiona Apple

# 388
Това за преварената кърма ми звучи супер странно, за пръв път го чувам. Че то с преваряването се убиват някои от много полезните и свойства!

Кърмата може да се държи в хладилника до 4 дни, не часове

# 389
Дори банките за кърма НЕ преваряват донроската кърма, а я пастьоризират! Варенето категорично унищожава част от полезните свойства и за първи път чувам, че помагало срещу колики?

Джиджи, свържи се с консултант по кърмене (най-добре Хедра), ще ти помогнат как да върнеш бебето на гърдата и по останалите проблеми. Извинявай, но мисля, че педиатърът ти не е адекватен!

Общи условия

Активация на акаунт