Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 37

• 28 674
  • 768
  •   1
Отговори
# 675
Някой има ли опит с Мотилиум за подпомагане на недостатъчно кърма?Мамологът, с когото се консултирах ми спомена, че с домперидон може да се стимулира производството на повече кърма, но той не може да го предпише, а и ме предупреди, че са докладвани като страничен ефект депресивни мисли при кърмачки - редки, но да имам предвид. Ако имате скорошен опит с това, много бих била благодарна да ми споделите.

# 676
Някой има ли опит с Мотилиум за подпомагане на недостатъчно кърма?Мамологът, с когото се консултирах ми спомена, че с домперидон може да се стимулира производството на повече кърма, но той не може да го предпише, а и ме предупреди, че са докладвани като страничен ефект депресивни мисли при кърмачки - редки, но да имам предвид. Ако имате скорошен опит с това, много бих била благодарна да ми споделите.

Нямам опит, но не бих приемала каквито и да е лекарства, които евентуално може би биха имали подобен страничен ефект (недоказано), за които обаче пише следното в листовката:

# 677
Просто пийте повече вода (към 3л. дневно) и си направете чай за кърмачки. Редовното доизцеждане след кърмене също е задължително. А и трябва да сте много спокойна.

# 678
Здравейте!
Мога ли да използвам продукти за коса с кератин по време на кърмене?

# 679
Медикаменти за стимулиране на лактацията приемайте само след консултация с ibclc консултант.

# 680
Здравейте!
Мога ли да използвам продукти за коса с кератин по време на кърмене?
Кератинът е основният белтък в косата и кожата. Няма никакъв проблем да се ползва

# 681
Благодаря за отговорите. Все пак се надявам, ако има някой с опит с конкретното лекарство да се включи или да ми пише на лично Simple Smile работя с IBCLC консултант вече, както и с лекар, опитвам се да взема информирано решение как да процедирам и затова ми се искаше да събера опит от други жени, минали през такъв тип стимулация наскоро. За съжаление, при мен не работят единствено класическите методи за увеличаване на кърма - в момента приемам 4 вида добавки + цедене по 7 пъти на ден със Спектра.

# 682
Цедите ли през нощта между 2 и 6 часа някъде? Тогава нивата на пролактин са най-високи и има най-голям ефект

# 683
Да, цедя веднъж в 3 и от 6 до 7 правя или нормално цедене, или един час power pumping на всеки 3 дни.

# 684
Здравейте!
Мога ли да ползвам оксикорт за премахване на папиломи ?

# 685
Здравейте интересуваме има ли мама,която кърми да е пила по време на кърмене следният пробиотик?

Усещам,че имам нужда от възстановяване на интимната флора. Преди да забременеия го пиех и по време на бременността не съм правила инфекции. А бях и с близнаци бременна.

# 686
  • София
Здравейте интересуваме има ли мама,която кърми да е пила по време на кърмене следният пробиотик?

Усещам,че имам нужда от възстановяване на интимната флора. Преди да забременеия го пиех и по време на бременността не съм правила инфекции. А бях и с близнаци бременна.
Почти всичко, което може да се приема по време на бременност,  не е проблем и при кърмене.
Аз съм го пила през бременността, допих си го и след като родих (по време на кърмене).

# 687
Здравейте,
Родих второто си дете преди 2 месеца и половина. Напоследък започнах да си следя храненията (имам 10 кг за сваляне) и забелязах, че се храня предимно с въглехидрати. Въпросът ми е, мога ли да пия протеинови шейкове или да хапвам протеинови барчета докато кърмя?

# 688
Разбира се, че може, стига да ви харесват, че според мен са ужасни. На кърменето не пречат

# 689
  • София
Хапвайте си, по-добре е. В интернет има доста рецепти за домашни барчета, просто дава възможност за повече вкусове.

Общи условия

Активация на акаунт