Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 37

• 28 332
  • 768
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте
Звяра е на 2,1 г и избиват кътници ,по цяла нощ е на гърда ,явно е разранил една от пъпчиците(не знам името йм) около зърното и доста боли,но не това е проблема ,а че докато се къпех текна гной и след това кръв.
Можа ли да навредя на детето

Последна редакция: нд, 06 окт 2024, 13:48 от Radii :)

# 211
Здравейте, момичета!
Моля за съвет. Бебка е на 1г., все още кърмя на поискване, основно от едната гърда. Преди няколко часа усетих, че е болезнена и подута в един квадрант (препълване, предполагам, понеже в началото имах доста). Започнах прием на лецитин и често слагане на малката на гърда, но понеже още не се е отпушила, реших да опитам с помпата. Капнаха само няколко капчици, които бяха примесени с кръв (при предни подобни ситуации кръв не е имало). Едит: междувременно вдигнах и температура над 38 градуса, което е ново 20. Sad

Доколко е удачно да се опитвам да кърмя, в този случай, и да предполагам ли, че може да е ситуация, различна от препълване, този път?

Последна редакция: пн, 07 окт 2024, 17:43 от Emay

# 212
Здравейте, мами!

Има ли тук момичета, които са ползвали свещички цикатридина за хемороиди по време на кърмене? В аптеката ми казаха, но все пак да знам от първа ръка дали някой е пробвал.

# 213
Здравейте, мами!

Има ли тук момичета, които са ползвали свещички цикатридина за хемороиди по време на кърмене? В аптеката ми казаха, но все пак да знам от първа ръка дали някой е пробвал.

Може, никакъв проблем.

# 214
Имах на два пъти запушване, болка и температура, както и на два пъти бучки без други симптоми, преди бебето да стане на 2 месеца... Сега е на почти 4 месеца, с последното запушване започнах да приемам соев лецитин и сега го пия профилактично по едно на ден, да чукна на дърво не съм имала повече проблеми. Приема се на 3-4 пъти на ден докато има проблем, след това се намаля с по 1 таблетка, докато се достигне по 1 на ден. Също правех и компресия с изстуден зелев лист, доста облекчаване.
Соев лецитин? Лекар ли ни го изписа?
На мен зелевия лист никак не ми помогна . Пок имам запушване. Това е за 4ти път вече. Може ли защото детето е по-лакомо и ящно да се получава така?
На почти 5 месеца е изцяло на кърма все още. Не спазва никакви часове а е по-скоро на поискване но тези състояния са ми ужасни.

# 215
Здравейте, сто процента е дъвка на тема, но да попитам за витамини за кърмачки. Доволни ли сте от някои определени, забелязва ли се разлика. Косата, че пада ви е ясно предполагам и кожата ми е много суха. И кърмата ми не е никак много. Нещо ефикасно за тези 3 проблема да предложите, че 20 различни марки и не знам, към коя си струва да се насоча.

# 216
Ортомол Натал бих препоръчала.

# 217
Здравейте, сто процента е дъвка на тема, но да попитам за витамини за кърмачки. Доволни ли сте от някои определени, забелязва ли се разлика. Косата, че пада ви е ясно предполагам и кожата ми е много суха. И кърмата ми не е никак много. Нещо ефикасно за тези 3 проблема да предложите, че 20 различни марки и не знам, към коя си струва да се насоча.
Аз нямам този проблем . Всъщност и не съм имала и преди. Но по принцип си пия Омега 3,.витамин Е, С, Д , селен и магнезий

# 218
  • София
Пих Прегнакеър за кърмачки, оказа се че има вит Б6,който влияе зле на количествата кърма.
 Ще продължавам с Омега за бременни , без комбинирани витамини.

# 219
А аз когато имах лактационни кризи и кърмачески стачки пиех бирена мая 3х1 и много добре ми влияеше на количеството кърма, а също и косата спираше да пада..

# 220
Здравейте! Нуждая се от спешна информация. Два дни с много висока температура вечер достигаше 40°ми изписаха антибиотик КЛАЦИД. Казаха ми да спра кърменето докато го пия. Но аз неискам да спирам. И моето бебче не желае да суче от шише. Какво да правя. Ще му навредя ли ако си го кърмя. Или просто нямам избор

# 221
Активната съставка на Клацид - Кларитромицин в e-lactancia е зелена.

"Съвместим
Безопасното вещество и/или кърменето е най-добрият вариант.

Клацид е търговска марка, която съдържа в състава си следната активна съставка:

Кларитромицин (Безопасно вещество и/или кърменето е най-добрият вариант.)
За повече информация (фармакокинетика, референции и т.н.) щракнете върху името на активната съставка."
превод от сайта

# 222
  • София
Обмислям да се ваксинирам за грип, дали по този начин ще предам антитела и на бебето?

# 223
Здравейте , с бебе на 17 дни съм , с което се кърмим успешно (досега) - наддава дори прекалено- 700 грама от изписването до момента . Всичко вървеше добре до преди няколко дни, когато имахме безсънна нощ с непрестанно търсене на гърда и глад , което ме наведе на мисълта , че кърмата не и стига и следващите два дни използвах и помпа ( за 48 часа -4-5 изцеждания ) . След това гърдите всякаш се препълниха ( не изпитвам болка и дискомфорт , но ги усещам много пълни ) и имам много силна струя .. детето се дави.. ако не го спра навреме и повръща … и въпросът ми е как да улесня процеса - не смея да цедя повече , за да не свръхстимулирам , в същото време ми се искаше и да си имам и изцедена кърма за всеки случай , ако се наложи да не съм си вкъщи..

# 224
Здравейте , с бебе на 17 дни съм , с което се кърмим успешно (досега) - наддава дори прекалено- 700 грама от изписването до момента . Всичко вървеше добре до преди няколко дни, когато имахме безсънна нощ с непрестанно търсене на гърда и глад , което ме наведе на мисълта , че кърмата не и стига и следващите два дни използвах и помпа ( за 48 часа -4-5 изцеждания ) . След това гърдите всякаш се препълниха ( не изпитвам болка и дискомфорт , но ги усещам много пълни ) и имам много силна струя .. детето се дави.. ако не го спра навреме и повръща … и въпросът ми е как да улесня процеса - не смея да цедя повече , за да не свръхстимулирам , в същото време ми се искаше и да си имам и изцедена кърма за всеки случай , ако се наложи да не съм си вкъщи..

Изцеждай само малко, преди да сложиш бебчето на гърда - колкото да намалее струята. Може и ръчно, ако не ти се занимава с помпата повече.

Общи условия

Активация на акаунт