Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 37

• 28 409
  • 768
  •   2
Отговори
# 285
Да, в Шейново ти го показват като го извадят и след това на следващия ден по обяд ти го дават.

# 286
На мен като ми дадоха бебето “веднага” (т.е. около 1 час след операцията) какво от това? Не му бяха давали шише, консултантка по кърмене го сложи веднага на гърдите ми, мъчихме се няколко часа и бебето не засукваше и не засукваше! Вечерта вече се наложи да му дадем АМ след 6 часа неуспешни опити. На другия ден същата мъка, най-накрая на 3тия ден успя да засуче, супер болезнено, но по-лошото е, че в гърдите нямаше нищо. Нямах коластра! И съответно бебето нямаше никакъв стимул…
Не е бил недоносен, здраво бебе, над 3 кг.

В същото време имам приятелки и познати, които 2-3 дни бяха разделени от бебето след секцио, но кърменето им потръгна от раз.

Така че имайте едно наум. “Кожа в кожа”и  недаване на биберон в началото НЕ ви гарантира успешен старт на кърменето. Нито е задължително да имате коластра “още от 5 месец”, както обясняваха по всичките семинари и лекции, които посетих…

Както ми каза една мъдра мамоложка, успехът на кърменето зависи предимно от бебето (след като майката е направила каквото трябва).

# 287
За връщането на цикъла - индивидуално е, но по-често кърмене и липса на големи паузи нощем помагат да се отложи по-дълго.

# 288
Знам, че това е тема за кърмене, но независимо от кърменето ми се струва жестоко да се раздели едно бебе от майка му за толкова време

# 289
  • София
Да, в Шейново ти го показват като го извадят и след това на следващия ден по обяд ти го дават.
Точно и аз в Шейново родих.Поне се радвам, че имах възможността да си го взема и за през нощта при мен.
 И аз много трудно махнах дохранването, отне ми около месец ...

# 290
Днес бях и на зъболекар и се наложи да ми направят 4 пломби. Детето ми е на 9м., мога ли да кърмя? Не са използвани обезболяващи.

# 291
Да. Питала съм специално като ми направиха една пломба.

# 292
Здравейте, искам да попитам мога ли да използвам витамини за коса... По специално Alive... Бебето  е на 10 месеца ако има значение... След раждането останах без коса и не знам какво да предприема вече..

# 293
Здравейте, искам да попитам мога ли да използвам витамини за коса... По специално Alive... Бебето  е на 10 месеца ако има значение... След раждането останах без коса и не знам какво да предприема вече..
Не знам за тези точно, но има специални за кърмачки за коса и кожа. И аз съм с този проблем. И бирена мая взех и витамини, пада си още. Мисля и някой серум да пробвам. Направо все едно е 1/3 от косата ми само.

# 294
Не знам за тези точно, но има специални за кърмачки за коса и кожа. И аз съм с този проблем. И бирена мая взех и витамини, пада си още. Мисля и някой серум да пробвам. Направо все едно е 1/3 от косата ми само.
Може ли да кажеш кой са тези витамини?

# 295
# 296
  • София
И аз ползвам тези витамини, но не бих казала; че има ефект. То май този косопад не се влияе много от препарати, просто трябва да си премине. Май беше свързано с напасване на хормоните след раждането. Не знам обаче колко време отнема Sad

# 297
  • София
И аз ползвах тези, докато не чух в една лекция, че Б6 намалявал количествата кърма и ги спрях.

Косопад имам и още как, но той от кърменето,или от бременността е?
С голямото момче нямам спомен да е било толкова зле положението.

# 298
И аз ползвам тези витамини, но не бих казала; че има ефект. То май този косопад не се влияе много от препарати, просто трябва да си премине. Май беше свързано с напасване на хормоните след раждането. Не знам обаче колко време отнема Sad
https://kidso.bg/mamapedia/kosopad-sled-razhdane-zastho-se-sluch … olko-prodalzhava/
Тук пише до около 1 година. Ефект и аз не виждам, но аз от около месец и 1/2 ги пия само.

# 299
Косопад имах 3-4 месеца и започна след като бебчо стана на около половин година. Нищо не ползвах и мина от самосебе си. Хормонално е след раждането докато се урегулират хормоните

Общи условия

Активация на акаунт