Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 37

• 28 791
  • 768
  •   1
Отговори
# 435
  • София
В Тавипек има лавандула, която е съвместима с кърменето. Другите са някакви помощни вещества, които вероятно се откриват и в опаковани храни. Не би имало проблем да го взимате.
Сироп за кашлица е нужно да ви изпише лекар, а ние тук ще дадем информация длаи е съвместим. Но засега не съм чула някой да не е, поне от обикновените, които можете да си купите без рецепта от аптека.

Споделям и едно голямо събитие, което се очаква в неделя.
Ще има Академия за бременни в София, в мол България на 25.01 от 10 сутринта до 16:00ч.
Щанд ще имат Ла Лече Лига и ако сте бременни или с мъничко бебе, може да го посетите за консултация, да попитате нещо, да споделите опит.
Това е фейсбук събитието на ЛЛЛ https://fb.me/e/6pEmi8dmG
Има форма за регистрация, но ще ви пуснат и без да се регистрирате...събитието е безплатно. Ако се регистрирате, организаторите на академията ще ви пращат някакви ъпдейти за програмата и май се участва в томбола за нещо(нямам идея Satisfied)
Ако имате бременна приятелка, също ще е ценно да и кажете. Или пък приятел, чиято жена е бременна. Бащите, знаем всички, са изключително важни, когато жената има трудности с кърменето.

Последна редакция: вт, 21 яну 2025, 11:11 от Дези.

# 436
Здравейте!
Какво мога да ползвам при хемороиди?
Пайлекс таблетките на Хималая съвместими ли са с кърменето, знаете ли? Благодаря!

# 437
И аз се включвам със същия проблем Sad
Една докторка ми каза Флебодия, ама в листовката пише, че не става.🤨
Направо се отчаях. То и нз дали може интервенции докато кърмя- тип да се оперират Cry

# 438
e-lactancia тук може да проверявате за съвместимост, както и да влезете във вайбър групата Животът с кърмено бебе.

Последна редакция: нд, 26 яну 2025, 00:00 от B_vas

# 439
Аз ползвах Проктен Erbagil, дават го да е съвместим с кърменето.

# 440
А хомеопатия като Aesculus hippocastanum 5 СН и Arnica montana 9 СН дали е разрешена и дали помага?
Проктен Erbagil помогна ли при Вас?

# 441
А хомеопатия като Aesculus hippocastanum 5 СН и Arnica montana 9 СН дали е разрешена и дали помага?

Хомеопатията е гола вода буквално, нищо няма в нея, та е разрешена. Но със същия успех може да си пийнете и водичка.

Повечето лекарства не са проблем при кърмене

# 442
Кои лекарства са ок за хемороиди?

# 443
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK501922/

Вижте активната съставка тук

# 444
Аз съм измазала всички кремове вэв времето:/ понеже проблемът е хроничен.
Ербагил не ми помогна особено.
Хеморрел от билковите беше най-успешен за мен.
Ше взема да пробвам с хомеопатия накрая...отчаяние 🤐

# 445
  • Поморие
Здравейте,
аз също съм кърмеща мама, но за съжаление отскоро ми се обостриха проблемите със съня (имала съм такива като дете и през двете ми бременности). Събудя ли се, следват адски дълги усилия да заспя отново, сякаш просто не мога да се "изключа", разсънвам се за броени минути и тялото и мозъкът веднага влизат в активен режим и дотам. Мисля, че се дължи до голяма степен на нервите покрай по-голямото ми дете, които хабя по цял ден и лични притеснения, както и разпокъсания режим на сън на по-малкото. Какви безопасни добавки подпомагащи съня мога да приемам, при положение, че кърмя активно по-малкото дете?

# 446
Вероятно зависи от степента на проблема при хемороидите. Моите бяха след раждане, тогава (раждах в Надежда) от родилното отделение си купих някакъв мехлем, който си го правят на място и в комбинация с Проктена се успокоиха за 2-3 седмици. Периодично отново се обострят и с 1-2 приложения на Проктен се тушират.

# 447
Преди да родя първото си дете, съм пробвала всякакви добавки за сън и от нищо не съм почувствала облекчение на проблема с нервната ми система, сега по време на втората бременност започнах да взимам биолектра магнезий. Вече кърмя 7 седем месеца и честно казано съм толкова отрепана, че права заспивам, но разбира се има и вечери, в които будуването на бебето ме изкарва извън релси и пак си ползвам магнезият, за мен е много по-добър вариант от мелатонин и прочие...

# 448
  • София
heblondeambition96, може да обсъдиш с лекар какви добавки можеш да взимаш и ние тук ще ти кажем кое е съвместимо.
Не сме тези, които могат да препоръчват лекарства, затова моля да се въздържаме и от препоръки, за да не се намесят модераторите, а и нещо по-сериозно.
Аз самата пия мелатонин-без рецепта, купен от аптека, по препоръка на логопеда на сина ми.Т.е. нещо безобидно е и бих казала, че може би имапо-скоро плацебо ефект. Спя същите часове,но незнайно защо си мисля, че сякаш по-добре съм спала Satisfied
Eто малко информация за мелатонина и кърменето
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK501863/
След ражането всъщност е нормално да има периоди, в които трудно заспиваме. Хормонално обусловено е, заради това, че тялото ни е нащрек за бебето ни. Дали е нужно в нашата реалност-не винаги, но еволюцията не може да навакса развитието на обществото ни. В този смисъл биха помогнали някакви медикаменти, които ще накарат тялото да се отпусне, но пък трябва и да се внимава, знаете че едно от правилата, за безопасен сън с бебето е родителите да не взимат упойващи вещества, някакви медикаменти, които ги успиват.
Самото кърмене успокоява-май назад съм писала. Когато бебето суче, в тялото на майката се отделя хормон холецистокенин(вероятно не само той),който успокоява, успива и спомага производството на ензими, които пък подпомагат храносмилането. Същият хормон се произвежда и в тялото на бебето. Така то получава двойна доза-от своето тяло и от кърмата от тялото на майката и се успива. Затова и кърменето е с цел приспиване и успокоение.
Хормоните в тялото на майката успиват и нея самата, затова някои жени споделят,че кърменето някак ги изморява, затварят им се очите. Целта е да си спят с бебето и да почиват Smirk
Аз бих реорганизирала ежедневието и съня. Ако бебето спи някъде отделно-ще лепна креватчето до моето легло, за да спя по-пълноценно. Така ще кърмя и за 3 секунди ще заспим отново, вместо да ставам, приспивам, лягам пак в моето легло.
Отделно-както вечер създаваме някаква приспивна атмосфера за детето, така бих правила и за себе си. Приглушена светлина, чай, който е подходящ за вечерта.Ще легна да кърмя, телефонът ще е някъде на разстояние и ще чета книга, ако ми е нужно да ми се изморят очите.
Ако имате нужа да сте с бащата-кърмя за приспиване оттатък, ако не ми се спи,ще отида в хола при мъжа ми, ще си говорим или ще има някаква интимност и после ще се подготвя да си легна с детето, знаете, че те често се разбуждат още веднъж, ако са легнали в 8-9 часа. 
Както при отбиването на бебето нямаме гаранция, че то ще спре да се буди, защото нервната му система всъщност е незряла и това не се оправя със спиране на кърменето...така не можем да разчитаме, че нашето бесъние ще спре ако отбием. Защото хормоните пак са си там или някакви лоши навици с цъкане на телефона(които всички имаме).
Моите деца са големи, но продължавам да имам проблеми със съня. От тревожност често, оцъклям се и започвам да мисля за световния мир, цунамита, ами уволнят мъжа ми, ако се разболеем от нещо. И ето ти цяла нощ неспане. Та главното, което си мисля, че би подействало е по-малко впрягане, организиране на ежедневието и съня възможно най-лесно, без хамалогии, без наложени правила, които ни затормозяват или следване на нещо, което "някой си" е казал, че е правилно, но не работи при нас.
Изместване на времето с мъжа в някакво друго време, в което сме по-активни и будни, за да не висим посред нощите, за да сме с него. И в 10 лягане, а бебето да е на една ръка разстояние, за да не се разхождаме и разбуждаме посред нощ.

# 449
Момичета нормално ли е вече 10 месец все още да нямам цикъл. Преди 3 месеца бях на преглед. Докторката ми каза, че до месец ще имам, но все още няма

Общи условия

Активация на акаунт