Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 37

• 28 741
  • 768
  •   1
Отговори
# 540
Това колко цедиш с попма въобще не е показател колко кърма имаш...аз никога не съм цедяла повече от 60 мл общо от 2те гърди....и аз съм от инатите кърмачки...гърдите омекват...неможе все да са твърди и препълнени като в началото...имах десетки моменти в които можех да се откажа...добре,че малката не пожела да близне АМ та и тя не ми позволяваше да се откажа...тя е хранена 7 дни в болницата с ам и въобще не я бях докосвала...взехме си я предложих и гърда незнаеше нито тя какво да прави нито аз..но се опитвах ..имаше ужасна жълтеница до навършвана на 3 месеца,което също не помага...но беше си изключително кърмено бебе до 6тия си месец...после започнах захранване...сега е на 15 месеца и още се кърмим вечер преди сън...та в епикризата пишеше,че е изписана 2600...но аз имам везна и когато я притеглих в къщи беше 2300...на 1 месец беше едва 2700..лекарите ми се караха,че я държа гладна...и отново се почуствах ужасна майка...предложих ам не иска...влязох в порочния кръг...теглене преди кърмене,след кърмене..теглене на напишкани памперси...чак сега осъзнавам какво съм си причинявала...всъщност на малката всеки памперс и беше напишкан и акаше по 5-6 пъти,което ознапавс ,че не е била гладна,но пустото съмнение...това,което правех аз беше кърмене на не повече от 3 часа...дори вечер...всъщност особено вечер...много е важно...след всяко кърмене аз дърпах с помпа..взех малката да спи при мен...имаше периоди в които наистина все едно няма никаква кърма..тя дърпа...опъва...извива се...дърпа а не чувам да преглъща...но не се отказвах и всичко се оправяше...после пак идва нов такъв период...пак се оправя...
Но кърменето не е на всяка цена...важно е майката да бъде спокойна...спокойна и щастлива майка е равно на спокойно и щастливо бебе..
Аз никога не съм имала преливащи гърди,които да текат и мокрят чаршафи...да ставали са твърди и понякога е потичало по малко мляко(по скоро първите 2 месеца) и знам какво е постоянно да се чудиш имаш ли нямаш ли...но това с кантара много ме разтройваше...ако имам второ не бих си го причинила да теглят след всяко хранене,защото като видех само 30 гр отгоре и плачех...

# 541
Здравейте мами! Другият месец ще отсъствам за 1 ден и се налага бебето да остане при баба. Тогава ще бъде на 1 годинка. До сега не съм го оставяла при някой за повече от 2 часа. Не се притеснявам за деня, а за през нощта. Заспива на цицата. Вечер се буди често и пак суче. Знаете ли някоя хитринка с какво да го подлъжем, за да не се тормози и той и бабата също. Преди време бях на антибиотик и трябваше да го храня с шише, но не се получи и спрях антибиотика, за да мога да го кърмя. Та шишето не мисля, че ще ми е вариант или поне тези на AVENT  не му допаднаха

# 542
От чаша пие ли? Отворена или със сламка?

# 543
От чаша пие ли? Отворена или със сламка?
Пие от чаша и от шише обикновенно. Просто самото заспиване го свързва със сукане и незнам дали ще успеят да го приспят и какво ще стане с пробужданията, когато ме няма

# 544
Имате около месец да промените асоциацията за сън. Свържете се с Елена от Нани, нани бебе. Тя е сертифициран консултант по детски сън и по кърмене. Тя ще ви помогне и да намалите буденията през нощта.
Иначе принципът за промяна на асоциациите е постепенно да отслабите текущата и евентуално да добавите нова в процеса. По спомен, махате детето от гърда все по-рано. Примерно в началото ще е след като затвори очи, след 2-3 дни малко рано и така докато не го сложите почти будно в леглото.
Може да се разровите за нейни лекции в 1-наум, списание Кенгуру и още едно-две подобни имаше, но не се сещам сега.

# 545
При нас веднъж се наложи (бях болна и лежах в другата стая безпомощна), бабата успя на ръце да я приспи. С гушкане, шъткане и така...
Иначе има антибиотици, съвместими с кърменето, да знаете. Аз пих заради зъб и кърмех. Дано не ви се налага, но все пак :https://www.e-lactancia.org/

# 546
Здравейте, незнам откъде да започна. Горе долу преди 20 дни бях решила да пробвам да премахна нощните кърмения за 2-3 нощи. Спа си тогава , както и седмица след това, като в този период го кърмих една нощ кърмя, една не.Кофти период уцелих и преди 1,6г. През деня бях продължила да си го кърмя както обикновено, даже 1-2 повече. Въпреки това гърдите ми се смалиха значително и млякото през деня също намаля. От седмица му давам повече даже и преди, за да запазим кърменето поне до 2, както беше с голямото ми момче, появиха ми се и болки в матката, основно като го кърмя, но и през останалото време я усещам набъбнала. Потърсих в интернет дали не му вреди, ако му давам да суче с тези симптоми ?Но не успях да открия нищо. Вината ми е, че наведнъж премахнах кърменията през ноща, а той се събуждаше между 1-2 пъти.А след това имах МЦ и тя тогава си намалява, по времето на също. Проблемът е, че и хвана настинка в този момент, която все още не е отшумяла напълно. През деня не се успокоява по друг начин.

# 547
Малко трудно се разбира какво се е случило и какво целите да постигнете. Като за начало идете на преглед при АГ, за да сте спокойна, че всичко е наред там.
Не се притеснявайте от настинката толкова. И некърмени бебета се справят с тях. Ако нещо много ви притеснява идете на преглед при педиатър. И не се обвинявайте - детето едва ли е хванало настинка, защото сте намалили кърменията.

# 548
Аз неможах да разбера кое да е вредно...че те боли матката ли...какво общо има с кърмата...аз правя плавно отбиване и вече сме само на 1 кърмене преди лягане...и за първи път ми дойде мц на 28ми ден както си беше преди да забременея...до преди това някъде към 7-8 месеца след раждането ми дойде за първи път и ми идваше през 40 дни и беше доста слабо...а сега последния път доста болезнен и обилен цикъл и другото сега би трябвало да съм в дните на овулация...е няма такива болки в яйчниците и в матката...никога преди не съм имала такива...скоро бях на АГ и нямам някакви проблеми...някой друг след спиране на кърменето бил ли е така с болки

# 549
По време на кърмене се отделя окситоцин, който помага на матката да се свие след раждане, но това е за следродилния период

# 550
  • Велико Търново
Аз неможах да разбера кое да е вредно...че те боли матката ли...какво общо има с кърмата...аз правя плавно отбиване и вече сме само на 1 кърмене преди лягане...и за първи път ми дойде мц на 28ми ден както си беше преди да забременея...до преди това някъде към 7-8 месеца след раждането ми дойде за първи път и ми идваше през 40 дни и беше доста слабо...а сега последния път доста болезнен и обилен цикъл и другото сега би трябвало да съм в дните на овулация...е няма такива болки в яйчниците и в матката...никога преди не съм имала такива...скоро бях на АГ и нямам някакви проблеми...някой друг след спиране на кърменето бил ли е така с болки

Аз да се захвана тук и да попитам как на практика правите плавното отбиване. Дъщеря ми е на 1.4+ години, суче си с огромен кеф. Нощем се буди със сигурност 2 пъти, ако има някакъв дискомфорт, може и по- често. Та питането ми е как успяхте да замените асоциацията и как заспива детето 🤗
По повод на цикъла откакто ми дойде си е на 28 29 дни, както преди. Овулацията си я усещам отчетливо, понякога болезнена, но сравнително рядко

# 551
И при двете деца в момента, в който усетих, че вече кърменето не е хранене, а прехапваме и успокоение/навик започнах по-малко да ги държа на гърда. В един момент започнах и да махам кърмения като преди нощния сън оставаше последно. С първото беше малко по-трудно, защото детето е много емоционално и трудно се успокояваше сама. Но за около месец се случиха нещата. С малкия беше много по - бързо, но и той не беше така лепнат като кака си.
Няколко съвета какво да НЕ правите - не заменяйте кърма с вода през нощта. Това ни съсипа съня за месеци наред. Заменихме асоциациите за сън и с носене на ръце. Някак неусетно от гушкане стана разнасяне и това беше голяма грешка.
И друго за което се сещам - осигурете достатъчно храна през деня, за да няма нужда от дохранване с кърма.

# 552
Здравейте,момичета!
Налага ми се да си спра кърмата. Аг ми изписа Достинекс, онази вечер пих 1 таблетка, вчера сутринта другата,но почувствах напрежение, свързах се отново с него и ми каза вечерта и днес сутринта отново същата процедура и да се изцедя до облекчение. С пристягащ сутиен бях, но го махнах,имам чувството, че той още повече допринася за болката/тежестта, без него дали ще е проблем да стоя ?
И ако продължавам да усещам напрежение дали ще е проблем да се цедя или трябва да пия и още достинекс?
Мислех, че след 2 хапчета и всичко спира, но явно не е така.
Ще се радвам, ако някоя мама ми сподели своя опит със спирането на кърмата. 🙂

# 553
Погледнете една-две страници назад. Коментирахме същия казус.

# 554
Здравейте,момичета!
Налага ми се да си спра кърмата. Аг ми изписа Достинекс, онази вечер пих 1 таблетка, вчера сутринта другата,но почувствах напрежение, свързах се отново с него и ми каза вечерта и днес сутринта отново същата процедура и да се изцедя до облекчение. С пристягащ сутиен бях, но го махнах,имам чувството, че той още повече допринася за болката/тежестта, без него дали ще е проблем да стоя ?
И ако продължавам да усещам напрежение дали ще е проблем да се цедя или трябва да пия и още достинекс?
Мислех, че след 2 хапчета и всичко спира, но явно не е така.
Ще се радвам, ако някоя мама ми сподели своя опит със спирането на кърмата. 🙂

Прочетете това.
https://xedra.wordpress.com/2014/10/23/naturalstop/   

Общи условия

Активация на акаунт