Астрология - 25 тема (преди да попитате - прегледайте 1 пост)

• 32 496
  • 759
  •   1
Отговори
# 615
  • SF
Аз не те разбрах и затова попитах какво имаш предвид.
Не можеш да обезцениш труда на някого. Можеш да не го оцениш, и то защото не разбираш материята. Но  аз ти написах, че в темата не правим така, а се уважаваме. И тези в тик-ток, и тези в инстаграм са със своите умения, знания  и способности ПЛЮС още едно - да се възползват от възможностите на платформите. Почти преразказвам горното си мнение, защото има и друг неразбрал.

# 616
Щом предлагаш услуга срещу заплащане, то значи си комерсиален. Какво е качеството на  услугата е отделен въпрос.
Астрологичен анализ не се прави по една планета. Това са анализи на общо основание, направени с цел да се ангажират читателите с тема, която е актуална.

Астрологията не предлага истини, нито готови рецепти, но като професионална сфера е благодатна почва в нея да се изявяват хора с болни амбиции, гуру претенции, измамници, манипулатори, които печелят от лековерието на хората.

За да си конкурентен на този пазар и да се наложиш, за да предпочитат именно твоята услуга, това става и чрез слоганът "Астрологията Ми е по-добра от астрологията Ти". В борбата за професионални позиции в употреба влизат и критики срещу конкуренцията и хвърляне на сянка на съмнение върху компетентността на други астролози пред клиенти.

С астрология се занимават всякакви в т.число и хора със съмнителен морален компас, без скрупули. И хора от кол и от въже. Лесно е да се хванеш на това хоро. Дори и преподавател по астрология може да станеш. С две години опит и няколко курса и прочетени книги. Вече си специалист. Дори и книга може да да напишеш.
Услуги на астролози, които са били хора на науката в древни времена казват е използвал елитът на обществото, но в днешно време за да е атрактивна и търсена услуга за по-големи групи от хора, тя се профанизира, обезцени.

Последна редакция: ср, 30 окт 2024, 06:35 от starinthenightsky

# 617
Здравейте, възможно ли е заради възврата на прогресивната ми Луна в козирог да чувствам напоследък някакво кахърно настроение, липса на ентусиазъм и оптимизъм? 🙄

# 618
Здравейте, възможно ли е заради възврата на прогресивната ми Луна в козирог да чувствам напоследък някакво кахърно настроение, липса на ентусиазъм и оптимизъм? 🙄

От личен много личен опит, бих ти казала, че да.

# 619
Виж си по-добре текущите транзити към Слънцето и Луната.

# 620
Един въпрос към тези, които познават джьотиш. Според това, което съм разбрала, животът на човек преминава през различни даши (периоди), които имат за времеви управители планетите. Например 16г си с управител Юпитер, после минаваш в Саурн и така.
Въпросът ми е, дали смяната на времевите управители става плавано и се усеща месеци по-рано или активният времеви управител действа до последния ден и после рязко новия поема управлението и сменя целия фона на възприятията изведнъж?

# 621
При всеки е различно.
Възможно е в последните месеци на махадашата да има знаци за ново начало. Или че нещо старо си отива.
Но при смяна на даша период няма задължително някакво разтърсващо събитие. Все пак трябва да го съобразим с указанията по други методи, какво е показано в годишната карта, има ли силни дирекции.
И с всеки друг метод за периодика е така.

Например по Зодиакално освобождаване от миналата година имам смяна на дългосрочен период – нищо. При това от 12ти в 1ви дом. И от началото на 2024 г. се смени управителят по директирани терми и сега е планета, която ми управлява Асцендента. Пак нищо. И достатъчно указания по дирекции е имало – в личен план. Нищо. Под легнал камък вода не тече. Но 2-3 месеца преди да се смени махадашата вече имаше ясни сигнали, че нещо си отива. Когато започна следващата махадаша, усети се, че има промяна в обстоятелствата. животът ми оттогава изобщо не се е променил, но фокусът на моето съзнание е изместен, вече имам други цели. По-скромничко с очакванията – от планета в 10ти дом преминах към планета, която се намира в 6ти. Но се усеща промяна дори по естествена сигнификация на активираната планета.

# 622
Благодаря, Сотис. Ако може да коментираш: от Раху в 10 дом (съвпад с Марс), насреща в 4ти дома са Юпитер и Кету и тежък период на управление на Раху, като трудностите продължават, се преминава към Юпитер в 4 дом - ретрогарден, управител на 2ри и 5ти дом. Дали има тенденция за по-спокоен и благоприятен период в следващата даша - тази на Юпитер?

# 623
Не се разглеждат така дашите, не са на същия принцип като като транзитите в астропсихологията.
Оценяват се статусите на планетите, какъв бал имат, какви аспекти имат, в какви йоги участват, как са поставени в производните карти, на какво са караки и т.н. И само така може да се състави мнение какви плодове може да донесе един или друг период. Има случаи, когато някоя даша на Раху може да носи успех, ако той е силно поставен и неговият диспозитор също – в силен дом и/или с достойнства, в благоприятни йоги. Юпитер е естествен добротворец, но в някои карти (в домове дустхана и поразен, с неблагоприятни йоги) може да носи и сложни преживявания. Ако говорим за махадаши, това са дългосрочни периоди, не може да се определи цялостно какъв ще бъде, гледа се по антардаши, освен това се ползват множество други методи.

# 624
Дашите не са така лесни за разтълкуване, както изглежда и както се представят. Затова винаги използвайте няколко различни даши, които да потвърдят определени промени. Вижте колко силни са управителите на Маха/антар даша. Дали са функционални малефици или бенефици. Анализирайте освен Вимшотари, също така Нараяна и/или Чара даша и кои домове са активни по тях. Добавете и транзита за момента и ще видите че ще е по-ясна картинката.

# 625
Когато дадена планета е ретроградна в натала, носи положителни действия когато и по транзити ли е ретро или не?

# 626
Това е някакво клише, което често срещам в модерната астрология.
И всички астролози го повтарят безхаберно, а дори не знаят откъде е тръгнало.

# 627
  • SF
Това не го повтарят астролозите, а тези, които се интересуват любителски.

# 628
Това и аз съм го чувала, как щом съм била с ретроградни Меркурий и Венера, значи в транзита като се обръщали това било "хубаво".
Абсурд.
Вярно е, че миналата година, точно в седмицата, в която Венера тръгна назад и възлите влязоха в моите асцендент - десцендент, в рамките на точно седмица защитих магистърска теза и завърших с пълна шестица, смених жилището, свързано и с лична стъпка, напуснах старата си работа и получих предложение за нова, но това в никакъв случай не беше лесно и в директен смисъл "хубаво". Дойде ми много, ама много с повече, и буквално се поболях от нерви.

А съвпада на Меркурий със слънцето, особено в ретроградния Меркурий, са винаги кошмарни дни.

Ако някой любител се интересува винаги може да изпробва тези фолклорни хипотези със собствения си хороскоп.

# 629
Не положителни, а по скоро човекът е свикнал с ретроградното проявление и не му въздейства така необичайно както би могло на човек с директно проявление на дадената планета.

За мен, когато Венера е ретроградна не се усеща приятно , защото ми е управителка на картата + още 2 дома, че и Слънцето  и всички приятни процеси, за които тя отговаря спират. Сега в началото на 2025 уви пак очаквам зимен сън по нейните теми.

Общи условия

Активация на акаунт