Астрология - 25 тема (преди да попитате - прегледайте 1 пост)

• 32 443
  • 759
  •   1
Отговори
# 60
  • При децата ми
А, какво означава ретрограден Юпитер в картата?

Ретроградните планети са показател за задръжка в проявите на техните значения.
Валенс казва, че са  ослабени, затруднени в проявите си.....
На конкретниият въпрос за Юпитер, може да се отговори след като се разгледа в наталната карта
как е разположен, по дом, знак и аспекти....

Благодаря за отговора!
Уфф, отслабени планети... В 4-ти дом е, в Телец. Там е и Южния лунен възел.

# 61
  • SF
Тогава какво означава ретрограден Сатурн в натала?

Че има опозиция със Слънцето?

# 62

Има тригон със Слънцето.
Аз искам да знам с какви характеристики е и как ще се усеща, когато транзитния също стане ретро.

# 63

Има тригон със Слънцето.
Аз искам да знам с какви характеристики е и как ще се усеща, когато транзитния също стане ретро.

За фазите на външните планети Марс, Юпитер и Сатурн
Валенс казва:
Ако звездите са преминали първата стационарна точка и са станали ретроградни, те забавят действията, печалбите и плановете, или те са слаби.
Ако са след втората стационарна точка, те отменят всяко забавяне и възстановяват надеждите и действията. След това те носят стабилност и успехи.
Ако звездите са в последната си видимост те носят пречки и проблеми в живота, както и кризи свързани със здравето.

# 64

Има тригон със Слънцето.

За фазите на външните планети Марс, Юпитер и Сатурн
Валенс казва:
Ако звездите са преминали първата стационарна точка и са станали ретроградни, те забавят действията, печалбите и плановете, или те са слаби.
Ако са след втората стационарна точка, те отменят всяко забавяне и възстановяват надеждите и действията. След това те носят стабилност и успехи.
Ако звездите са в последната си видимост те носят пречки и проблеми в живота, както и кризи свързани със здравето.

Браво на Валенс, но как разбираме кое от трите е

# 65
Ретроградните фази са различно проявление на планетите. Какво значи това?, значи че самото изразяване на планетата се прокарва повече през вътрешната енергия на човека. Ретроградното проявление не е проблемно за нито една планета. Просто е неразбрано проявление.

Например ако потърсите известни личности в базата данни, които имат директен Меркурий, и ретрограден Меркурий ще намерите съотношение от 4 към 1 (по точно 44:10). Тоест тези които имат директен Меркурий са малко над 4 пъти повече от тези с ретрограден. Но ако сметнете колко седмици от една година Меркурий е ретрограден 3.5 пъти на година по 3 седмици, което от 52 седмици е съотношение 52:10.5≈5:1.

С други думи известните личности с ретрограден Меркурий, ако ретроградния Меркурий беше проблемен, би трябвало да са в в далеч по-голямо съотношение от 5:1, а те дори са в по малко съотношение. Което значи че всъщност ретроградния Меркурий намира проявление с уникалността си повече отколкото очаквате. Един ретрограден Меркурий е доста силен в днешното съвремие, защото тези хора имат способността по-дълго време да задържат мисълта в себе си, така че тя да придобие дори по уникален и индивидуален характер. Затова такива хора са обикновено различно мислещите. (в бъдеще това ще са хората от които ще можете да научите нещо, което AI не знае, защото AI не може да мисли като тях.)

Предполагам че същото е и с ретрограден Юпитер. Тоест тези хора с ретрограден Юпитер имат далеч по трудни моменти да намерят посока в живота, да намерят мястото където да бъдат авторитети, но когато го направят, то тази посока е намерена чрез дълбок вътрешен процес, и тази посока е правилната. Тези хора имат проблем да изразят духовност вероятно в ранна възраст, но когато намерят нещо свързано с алтернативна наука, или символична наука, то те я прекарват през собствената си призма и внасят в тази наука собствения си поглед и виждания.

Така че според мен ретроградността дори да е по-трудна за индивида в личен план, не е нещо, което вреди в дългосрочен план, и дори изкарва повече от самата личност отколкото директните планети при които енергията няма вътрешна обработка.  

Примерно при разговор с човек с ретрограден Меркурий, казвате му нещо и му казвате ако може да го предадеш на Пешо. И ретроградния Меркурий отива при Пешо и му предава информацията, само че тази информация, е преминала през вътрешната призма на човека, през уникалните преживявания на индивида, и понякога ако този човек е имал твърде нестандартен живот, Пешо може да чуе нещо много различно от това, което всъщност вие сте искали да предадете. Затова ретроградния Меркурий се смята малко за развален телефон. Защото вие казвате на някой нещо, а то излиза друго. А то всъщност излиза друго защото то е минало вътрешна обработка през мисловния вътрешен софтуер на човек, който не познавате докрай (може би).

Последна редакция: чт, 06 юни 2024, 12:02 от nixkiran

# 66
Ретроградните фази са различно проявление на планетите. Какво значи това?, значи че самото изразяване на планетата се прокарва повече през вътрешната енергия на човека. Ретроградното проявление не е проблемно за нито една планета. Просто е неразбрано проявление.

Например ако потърсите известни личности в базата данни, които имат директен Меркурий, и ретрограден Меркурий ще намерите съотношение от 4 към 1 (по точно 44:10). Тоест тези които имат директен Меркурий са малко над 4 пъти повече от тези с ретрограден. Но ако сметнете колко седмици от една година Меркурий е ретрограден 3.5 пъти на година по 3 седмици, което от 52 седмици е съотношение 52:10.5≈5:1.

С други думи известните личности с ретрограден Меркурий, ако ретроградния Меркурий беше проблемен, би трябвало да са в в далеч по-голямо съотношение от 5:1, а те дори са в по малко съотношение. Което значи че всъщност ретроградния Меркурий намира проявление с уникалността си повече отколкото очаквате. Един ретрограден Меркурий е доста силен в днешното съвремие, защото тези хора имат способността по-дълго време да задържат мисълта в себе си, така че тя да придобие дори по уникален и индивидуален характер. Затова такива хора са обикновено различно мислещите.

Предполагам че същото е и с ретрограден Юпитер. Тоест тези хора с ретрограден Юпитер имат далеч по трудни моменти да намерят посока в живота, да намерят мястото където да бъдат авторитети, но когато го направят, то тази посока е намерена чрез дълбок вътрешен процес, и тази посока е правилната. Тези хора имат проблем да изразят духовност вероятно в ранна възраст, но когато намерят нещо свързано с алтернативна наука, или символична наука, то те я прекарват през собствената си призма и внасят в тази наука собствения си поглед и виждания.

Така че според мен ретроградността дори да е по-трудна за индивида в личен план, не е нещо, което вреди в дългосрочен план, и дори изкарва повече от самата личност отколкото директните планети при които енергията няма вътрешна обработка.  

Примерно при разговор с човек с ретрограден Меркурий, казвате му нещо и му казвате ако може да го предадеш на Пешо. И ретроградния Меркурий отива при Пешо и му предава информацията, само че тази информация, е преминала през вътрешната призма на човека, през уникалните преживявания на индивида, и понякога ако този човек е имал твърде нестандартен живот, Пешо може да чуе нещо много различно от това, което всъщност вие сте искали да предадете. Затова ретроградния Меркурий се смята малко за развален телефон. Защото вие казвате на някой нещо, а то излиза друго. А то всъщност излиза друго защото то е минало вътрешна обработка през мисловния вътрешен софтуер на човек, който не познавате докрай (може би).

А за ретро Сатурн как ще е ?

# 67

А за ретро Сатурн как ще е ?

Опитай да пробваш да намериш интерпретация.
Отговаряш си на въпроса какво е Сатурн? Дисциплина, страхове, за какво набиваш спирачките, какво те възпира и ограничава. Какво те кара да прогресираш всеки ден.

Когато тези неща влязат вътре в теб, тогава какво започваш да изграждаш? Започваш да изграждаш дисциплина според собствените си стандарти, започваш да променяш представите за страх на колектива през собствената си призма, намираш собствената си логика за това какво ще те спира в този живот. Понеже Сатурн работи на вътрешно ниво това означава, че самият Сатурн ще те притиска вътрешно винаги да изграждаш добра работна етика, добра дисциплина, и ако не го направиш това ще те изяжда отвътре. Тоест тук би трябвало да има някакъв тип самонаказание за това, че човек не е успял да бъде достатъчно стриктен към задълженията си. Но в общи линии, понеже Сатурн те притиска по този начин, започваш да изкарваш в един момент дори повече стриктност отколкото би трябвало и то стриктност, която не е тази на колектива, а е пречупената колективна гледна точка за стриктност. През какво е пречупена, през вътрешната ти същност и разбиранията ти за структури. Затова в един момент хората могат да гледат странно на това как този човек си поставя граници, които никой друг не би си поставил (тези граници са всъщност колективните граници, но пречупени  - ако говорим за Сатурн в чиста форма). Затова такива хора би трябвало да успяват в някаква област в която никой друг не би могъл да прояви същата дисциплина и упоритост, и често това им носи висок пост по-късно в живота. Но първо това самонаказание е вътрешен стрес и вътрешно самонаказание, докато накрая самобичуването премине в един много дисциплиниран и успял човек. Интересното е че е възможно всъщност да няма нужда в живота ти от никаква дисциплина и никаква упоритост отвън, но ти ще продължаваш да си поставяш своите собствени норми и стандарти дори реално да можеш да си почиваш на Хаваите.

Последна редакция: чт, 06 юни 2024, 11:27 от nixkiran

# 68
Благодаря Simple Smile

Моя ретро Сатурн в козирог е в 4 дом, на който е У, интересно откритие направих наскоро за себе си, че живея изключително близо до много Козирози и подсъзнателно изпитвам страх от тях или просто не искам да бъда до тях, а ми се налага.
Изключително самокритична съм и към всичко и всички други - това в общия случай ми носи нещастие.
За съжаление имам страхова невроза от 4 годишна, която само променя лицето си, но винаги я има. Но може би всеки човек от нещо го е страх.
Това го споменавам, защото Сатурн управлява страха. Не знам коя друга планета и нейни аспекти в натала трябва да се види във връзка със страховете.

# 69
Благодаря Simple Smile

Моя ретро Сатурн в козирог е в 4 дом, на който е У, интересно откритие направих наскоро за себе си, че живея изключително близо до много Козирози и подсъзнателно изпитвам страх от тях или просто не искам да бъда до тях, а ми се налага.
Изключително самокритична съм и към всичко и всички други - това в общия случай ми носи нещастие.
За съжаление имам страхова невроза от 4 годишна, която само променя лицето си, но винаги я има. Но може би всеки човек от нещо го е страх.
Това го споменавам, защото Сатурн управлява страха. Не знам коя друга планета и нейни аспекти в натала трябва да се види във връзка със страховете.

Интересно. Не бях се замислял за това. По принцип Сатурн е този, който не само ни кара да се страхуваме, но и ни предпазва психологично да не избият от подсъзнанието ни страхове с които не можем да се справим. Когато е ретрограден, дали е възможно този страх всъщност да претърпява тази вътрешна обработка, за да го изкараш по нов начин, един вид да създадеш нов вид страх. Но все пак щом си избрала да се родиш с ретрограден Сатурн, ще рече че си избрала да промениш някакъв страх, който ти е пречил да продължиш напред.
Също така когато е ретрограден, може да не работи като страхове които идват отвън, а като страхове които се създават само вътрешно. Тоест да кажем повечето хора се страхуват от змии, а например теб не те е страх от змии (или от нещо от което по принцип много хора ги е страх), но  вътрешно си създала този нов страх, от който никой навън не го е страх (като страхът да живееш с Козирози).

Сатурн в 4ти дом не е лесен като цяло. Моята препоръка е да разпиташ за корените си и да разбереш всичко възможно за страховете на рода си до 4 поколения назад. Може да започнеш с това да си направиш родословно дърво и да поставиш до всеки един от хората нещата от които си мислиш че те се страхуват, неща свързани с темите на Сатурн също.

# 70
А в кой дом е най-добре и знак да бъде Сатурн? Какъв ли би бил човек роден с всички планети и знаци, където те се проявяват най-добре. Слънце в Лъв 1ви дом, Луна в Рак в 4ти дом, Мекурий в Близнаци и т.н. не знам дали е възможно и да има само тригони и съвпади в картата.

# 71
Благодаря Simple Smile

Интересно. Не бях се замислял за това. По принцип Сатурн е този, който не само ни кара да се страхуваме, но и ни предпазва психологично да не избият от подсъзнанието ни страхове с които не можем да се справим. Когато е ретрограден, дали е възможно този страх всъщност да претърпява тази вътрешна обработка, за да го изкараш по нов начин, един вид да създадеш нов вид страх. Но все пак щом си избрала да се родиш с ретрограден Сатурн, ще рече че си избрала да промениш някакъв страх, който ти е пречил да продължиш напред.
Също така когато е ретрограден, може да не работи като страхове които идват отвън, а като страхове които се създават само вътрешно. Тоест да кажем повечето хора се страхуват от змии, а например теб не те е страх от змии (или от нещо от което по принцип много хора ги е страх), но  вътрешно си създала този нов страх, от който никой навън не го е страх (като страхът да живееш с Козирози).

Сатурн в 4ти дом не е лесен като цяло. Моята препоръка е да разпиташ за корените си и да разбереш всичко възможно за страховете на рода си до 4 поколения назад. Може да започнеш с това да си направиш родословно дърво и да поставиш до всеки един от хората нещата от които си мислиш че те се страхуват, неща свързани с темите на Сатурн също.

Благодаря, не виждам кой мога да разпитам за страховете в рода особено 4 поколения назад освен чрез езотерични методи😀, но страховете са свързани главно с две теми - шум и смърт. В 4 дом са още ретроградни Уран и Нептун.

# 72
  • При децата ми
И аз съм се питала това много пъти.
Може би Сатурн е добре да бъде в знак Козирог, защото той управлява този знак, но в кой дом...Thinking 10-ти може би...?

А в кой дом е най-добре и знак да бъде Сатурн? Какъв ли би бил човек роден с всички планети и знаци, където те се проявяват най-добре. Слънце в Лъв 1ви дом, Луна в Рак в 4ти дом, Мекурий в Близнаци и т.н. не знам дали е възможно и да има само тригони и съвпади в картата.

# 73
  • SF
Логиката е така, но изчисленията бягат. Меркурий е ретрограден веднъж на 88 дни, което няма как да се побере 5 пъти в една година. Съотношението 4:1 се запазва. 3 до 4 пъти на година за по 25 дни, което е съотношението за всички родени  личности - успешни и неуспешни, именити и незапомнени.
Трябва да видим картите им, за да разберем проявите на ретроградните планети и влиянието им върху тяхната успешност или несгода.
Меркурий не отговаря за популярността.

# 74
Логиката е така, но изчисленията бягат. Меркурий е ретрограден веднъж на 88 дни, което няма как да се побере 5 пъти в една година. Съотношението 4:1 се запазва. 3 до 4 пъти на година за по 25 дни, което е съотношението за всички родени  личности - успешни и неуспешни, именити и незапомнени.
Трябва да видим картите им, за да разберем проявите на ретроградните планети и влиянието им върху тяхната успешност или несгода.
Меркурий не отговаря за популярността.

Да, трябвало е да сметна съотношението между дните в които е директен срещу дните които е ретрограден. Аз съм сметнал цялата година към дните в които е ретрограден и от там се получава разминаване.  Общо взето съотношението се запазва наистина. Което пак е добре в крайна сметка. Меркурий не отговаря директно за популярността, но глупави хора не стават популярни (освен спортисти може би ). Доста от професиите на известните личности са свързани с писане, и предаване на информация, учене и разбиране, езици и актьорско майсторство.
Също така Меркурий никога не е ретрограден 25 дена. Вероятно включваш стационарните фази, които аз не включвам. Обикновено е ретрограден 21 дена доколкото помня, но трябва да проверя. 25 е твърде много. Предполагам може да стигне 22, 23 максимум.

П.П.
Най дългият който намерих е
22 Март, 2018, до 15 Април, 2018 24 дена - но това е по-скоро рядкост
Може да бъде обаче и къс
4 Декември, 2017, до 23 Декември, 2017, 19 дена

Последна редакция: чт, 06 юни 2024, 13:51 от nixkiran

Общи условия

Активация на акаунт