Забременели след инвитро 54

• 46 857
  • 916
  •   2
Отговори
# 120
  • София
Имаш ли апарат, следиш ли всеки ден?
При мен имаха съмнение, но се оказа, че от притеснение преди преглед само се случва.

Не мога да кажа с какво (вид медикамент) се сваля, слава богу кръвното ми е добре, но те съветвам да се свържеш с АГ.

Бяха ми казали, че ако имам високо кръвно ще се наложи посещение при кардиолог, който да изпише медикамент, подходящ за бременни. Пиша го да се има предвид.

# 121
Имаш ли апарат, следиш ли всеки ден?
При мен имаха съмнение, но се оказа, че от притеснение преди преглед само се случва.

Не мога да кажа с какво (вид медикамент) се сваля, слава богу кръвното ми е добре, но те съветвам да се свържеш с АГ.

Бяха ми казали, че ако имам високо кръвно ще се наложи посещение при кардиолог, който да изпише медикамент, подходящ за бременни. Пиша го да се има предвид.

Моето кръвно обикновено е 90/60 и леко да го вдигна и умирам от главоболие придружено с повръщане. В момента е 110/60, днес за първи път го меря, ще го проследявам вече всеки ден.

# 122
Кръвно се сваля с канела. Това е природният лек. Изпитано е. Но не зная дали е подходящо при бременност.

Високо кръвно е предпоставка за прееклампсия. Направете проследяване 10 дни - сутрин, обед и вечер в сравнително едно и също време да го проследите. Аз посещавах кардиолог.

# 123
Белийв, на мен кръвното ми го мерят по 3 пъти на всяка ръка.

# 124
Кръвно се мери след като поседиш поне 5-10 минути в покой, и се мери по 3 пъти, както е написала Фрида.

110/60 не ми се вижда високо, но ако е необичайно за теб, най-добре се обади на АГ. Ще те посъветват какви хапчета да пиеш и дали са нужни изследвания, за да се изключи съмнение за прееклампсия.

Канелата може да се приема в малки количества по време на бременност, както и чесънът, който също сваля кръвното. И намали солта до минимум.

# 125
Кръвно се мери след като поседиш поне 5-10 минути в покой, и се мери по 3 пъти, както е написала Фрида.

110/60 не ми се вижда високо, но ако е необичайно за теб, най-добре се обади на АГ. Ще те посъветват какви хапчета да пиеш и дали са нужни изследвания, за да се изключи съмнение за прееклампсия.

Канелата може да се приема в малки количества по време на бременност, както и чесънът, който също сваля кръвното. И намали солта до минимум.

Благодаря ви

# 126
Момичета, днес се мерих и съм качила 4 килограма от трансфера, което се води повече от колкото трябва 😬 а сега влиза в 12 г.с . Отделно си имам 5 килограма отгоре от стимулациите, които така и не успях да сваля. Според вас дали трябва лека диета и ограничение. Притеснявам се, ако продължавам да качвам така. В първите месеци доколкото знам не трябва почти нищо да се качи. При вас как беше в първите месеци, а и след това?

# 127
Зависи какъв ти е BMI. Ако си в здравословните граници от 18.5 до 24.9 BMI, можеш да качваш по 1.5 - 2.3 килограма на месец или 11-16 кг. за цялата бременност. При това положение, 4 килограма от трансфера до сега изобщо не са много.

Аз в момента съм с BMI 25, заради килограмите от първата бременност, и попадам в категорията с наднормено тегло: BMI 25-29.9. Добре е да качвам не повече от 1-1.5 килограма на месец и за 4 месеца съм качила малко под 2 килограма. А с първата бременност бях отслабнала с 4 килограма в първият триместър.

Последна редакция: ср, 12 юни 2024, 17:21 от Tessaria

# 128
В 5-ти месец съм и +7 кг. В началото се депресирах, вече не ми пука. Докторът нали казва, че бебето е добре и аз също се чувствам здравословно добре - това е важното. После ми е ясно, че ще свалям. Аз имам предходна бременност с близнаци с качени 9 кг и на раждането тежах по-малко, отколкото сега, но стартирах тази бременност с повече тегло.

# 129
Зависи какъв ти е BMI. Ако си в здравословните граници от 18.5 до 24.9 BMI, можеш да качваш по 1.5 - 2.3 килограма на месец или 11-16 кг. за цялата бременност. При това положение, 4 килограма от трансфера до сега изобщо не са много.

Аз в момента съм с BMI 25, заради килограмите от първата бременност, и попадам в категорията с наднормено тегло: BMI 25-29.9. Добре е да качвам не повече от 1-1.5 килограма на месец и за 4 месеца съм качила малко под 2 килограма. А с първата бременност бях отслабнала с 4 килограма в първият триместър.
Да и аз съм с BMI - 25 и за това се притеснявам. Килограмите от стимулациите при мен са проблема, много зле ми се отразиха хормоните и качих доста 😒 опитах се да сваля със спорт между трансферите, но не успях особено. Надявам се всичко да е ок да влезна в 4ти месец да мога да включа и спорт. Все още ми стават дрехите 😀 но и аз се депресих като видях кантара днес.

# 130
Разбирам. Ами с първата бременност отслабнах заради диетата. Понеже ми излезе висока кръвната захар трябваше да ям само месо, млечни и зеленчуци. Никаква захар, минимум плодове (заради фруктозата), въглехидрати и тестени изделия (пълнозърнести). Та си ядях достатъчно и бебока вървеше със седмица напред, но отслабнах с 4 килограма в началото. След като ОГТТ теста показа, че нямам гестационен диабет, включих повече плодове и въглехидрати и тогава вече започнах да качвам малко по малко всеки месец, качих около 11 килограма. Бях свалила 5-6 като спрях да кърмя, но покрай трансфера пак ги качих.

# 131
Към вече родили Мами след инвитро,искам да ви попитам колко време след раждане вино се регулира цикъл?Аз не можах да кърмя,6 месеца след раждането все още си идва когато си иска( 19 дни ,15 дни,28 дни).Предполагам е нормално след всички хормони,с които сме се тъпчили,но все пак кога се нормализира?

# 132
Дойде ми точна 1 година след раждането. Тогава и намалих кърменето. След като ми дойде беше редовен в продължение на 6-7 години. С ПКЯ съм.
Сега ми е интересно как ще е.

# 133
Аз кърмих 8 месеца и нямах цикъл, дойде ми още първият месец след като спрях напълно. Първият ми цикъл беше по-дълъг с около 15 дена, след това всичко се нормализира.

# 134
Здравейте, вече втори път ми се случва вечер да се събуждам всякаш имам температура. Треса се от студ, но след като се облека и завия добре, нещата се оправят. Дали е нормално?

Общи условия

Активация на акаунт