Забременели след инвитро 54

• 46 913
  • 916
  •   1
Отговори
# 705
Аз бях на еднокринолог и ми препоръчаха омега , била мнохо добра и мисля да взема нея . По това което чета е доста пречистена.
https://primasanitas.com/bg/shop/omega-3/

А нещо друго някой пие ли преди забременяване , аз съм след аборт и искам да си набавя , ще пусна за вит. Д
Сега съм взела да приемам Омега , цинк , хомоцистеин в който има и фолиева , нещо друго да добавите?
Точно тази Омега 3 пих доскоро също. Сега си я поръчах пак, благодаря за линка.

Месеци преди да забременея пих всеки ден витамини за бременни Novalac (Elevit, предписани ми от следящия сега, са със същия състав, между другото), основно заради фолиевата киселина. Четох, че поне 3 месеца преди забременяване е добре да се пие фолиева, и затова. Обаче последвалите 2 инсеминации бяха неуспешни, кой знае по какви причини, но пък първото ин витро веднага след тях се получи.

# 706
Здравейте някоя от вас имала ли е плацента превия в 12г.с.(плацентата изцяло покрива шийката на матката)? Успя ли да се вдигне достатъчно, за да родите нормално, имахте ли болки или кървене?

# 707
Kactus, при мен до 16+6г.с е била ниска ДО шийката, без да я покрива (в 14+6.е била на 3см от шийката, после слезе още надолу). След това постепенно се вдигна. Не съм имала кървене или проблеми. В повечето случаи плацентата се вдига.

# 708
Дими, много ти благодаря 🤗 Надявам се моята да се отдръпне и да стане поне ДО шийката. В момента толкова равномерно е покрила шийката, че не може да се разбере дали е предна или задна 😅 От единия край е по-рехава и много се надявам скоро да се отдръпне поне мъничко 🤗

# 709
Здравей, Кактус. На първата ми ФМ в 12гс доктора ми каза плацента - маргинална (до колкото помня ниска се води, ако е под 4 см от ръба на шийката; маргинална, ако докосва ръба, и превия частична или тотална, ако покрива съответно част или целия отвор на шийката). Аз се уплаших малко, бях чувала само за превия, не знаех подробности за видовете и малко се шашнах. Само попитах опасно ли е, той ми каза, че "такива находки са нормални в ранен етап от бременността, около 90% процента се надигат с порастване на долния сегмент на матката следващите седмици". И че съм момента не е повод за притеснение, ако след 28 или 30 гс остане така, тогава се потвърждава диагнозата. Само ми споменава, защото е длъжен да ми уведоми.
Аз минах втората ФМ в 19гс и плацентата вече е нормална при мен, стискам палци и при теб така да бъде! 💖💖💖
Сигурно са ти казали да се пазиш и са ти дали указания. Иначе реално в началото матката е малка, важното е в коя част плацентата се е захванала за матката, обикновено всичко е наред и си се повдига.

# 710
Здравейте някоя от вас имала ли е плацента превия в 12г.с.(плацентата изцяло покрива шийката на матката)? Успя ли да се вдигне достатъчно, за да родите нормално, имахте ли болки или кървене?
В 14 г.с. единият край на плацентата ми покриваше цялата шийка, болки и кървене не съм имала. Бях доста притеснена, но в момента съм в 32 г.с., плацентата ми е висока, далеч от шийката.

В толкова ранни седмици матката все още е малка и е почти сигурно, че плацентата ще се измести с напредването на бременността.

# 711
Благодаря ви, момичета, дано 🤗❤️😘  Давате ми огромна надежда, че може и да се наредят нещата за безпроблемна бременност и естествено раждане. Моята иначе е точно превия, но се надявам да не е за дълго. От снощи имам и леки контракции, които се дължат точно на това, че матката се разтяга и плацентата е върху шийката. Като цяло матката ми е напълно преобърната и не си е на място както преди бременността 😁 Повече ме притесни и предположението за миоми, а аз никога не съм имала миоми в матката. По-скоро за премахнати такива ставаше въпрос.

# 712
Здравейте, момичета
Зная, че постът ми е с чисто битов характер и като тема не е за тук, но исках да разбера и други споделени мнения от вас момичета по съдба. Ако прецените, че темата е неадекватна няма проблем модераторите да изтрият поста.
Та моята инвитро история приключи с успех. Имам си няколко месечно бебче. Правихме 6 години инвитро опити изцяло финансирани от нас в България и Турция. За България не сме ползвали финансова помощ от държавата, защото не покривахме критериите. Всичките си лични средства вложихме в опитите, дотолко, че като се роди бебчо бяхме на пълна нула.
Дори ми е тъпо да си задам въпроса, защото знам на какво дередже са хората, правещи инвитро…. Но се терзая, че нямаме собствен дом, дори и изглед няма да ни одобрят за ипотечен кредит, защото там трябва самоучастие, за момента живеем при родителите ми, но виждам, че им пречим. Въпросът ми е как се справяте с тези битовизми, зная, че е грях да поставям този въпрос пред великата борба която водим за детенце, но ме измъчва.

Благодаря ви и желая да се сбъднат съкровените мечти на всеки да бъде родител🙏

# 713
Бих дала всичко да имам дете , дори и да живеем в две стаи . С много труд и постоянство един ден ще имате собствен дом .

# 714
Бих дала всичко да имам дете , дори и да живеем в две стаи . С много труд и постоянство един ден ще имате собствен дом .

И аз бих дала всичко само за да се роди живо и здраво. Ние живеем в къща, но ако се налагаше и в едностаен ще живеем. Важно е да е пълно с деца

# 715
Криси, ние също нямаме собствен дом. Имаме 10 инвитро процедури, цели 3 стимулации с ПИД и два трансфера в Турция. Предполагам знаеш колко струва изследването само на 1 ембрион. Ние сме изследвали общо 17!!! Много искахме да имаме собствен дом, но всичките ни пари отидоха за инвитро процедурите. Първите три месеца от бременността лекарствата струват 600лв./месец. Живеем на квартира, по-добре и вие излезте на квартира, за да сте си самостоятелни. Да ви е живо и здраво детенцето! Все някога и ние ще си имаме собствен дом 🙏🤗❤️☀️🍀

# 716
Криси, чудесно е, че сте сбъднали мечтата си след толкова време и гушкате вашето бебе! Нормално е да мислиш и за материалната страна, домът е много важен за семейството, жените винаги търсим сигурност. Но опитай да не задълбаваш прекалено много в такива мисли, радвай се сега на успеха си и детето.
А относно собствения дом - много хора не успяват да закупят (и без процедури) или пък се заробват с тежки кредити и години наред после семейството страда. Помислете с мъжа ти дали е вариант за вас да се изнесете на квартира, за да сте самостоятелни, да не се чувстваш в тежест на родителите и да си имате вашето  местенце. А с времето може и за собствен да му дойде момента.

# 717
На нас първите месеци ни излезнаха няколко хил.лв, може би двойно на Кактус, с много лекарства заради кървене, изследвания при имунолозите и т.н..Ние също сме под наем, даже не сме сигурни, че искаме ипотека.

# 718
Момичета, толкова ви благодаря за окуражителните думи, а очаквах критика.Тук винаги съм срещала подкрепа, която е незаменима.

Бог да сбъдне мечтата ви 🙏

# 719
  • София
Криси, имам 15 опита инвитро, похарчили сме почти 150 х.лв. до момента. Сега съм бременна за първи път на 46 години. Живеем в малко жилище, което е с ипотека и въпреки това смятам, че мисията да бъда майка е над всичко. Някой ден може и да стигнем до по-голямо жилище, но на този етап е най-важно да има къде да се отгледаме детето. Препоръката ми към вас е да помислите за жилище под наем, а защо не и за смяна на населеното място с друго по - малко, където и наемите биха били по-поносими.

Общи условия

Активация на акаунт