Забременели след инвитро 54

• 46 895
  • 916
  •   1
Отговори
# 720
Sehi, съчувствам ти, аз поне парите за имунологичните ги дадох преди бременността.
На всички пожелавам здрави бебчета на термин 🤗 това е най-важното, дори да не успеем да имаме собствен дом. На запад си е стандарт да живеят под наем.

# 721
  • Благоевград
С първата ми бременност ми връчиха предизвестие за съкращаване вечерта преди трансфера. Докато дойде време да се потвърди бременност, месецът изтече и аз останах бременна без работа. Мъжът ми беше на 700 лв заплата, а на мен ми се полагаше 4 месеца обезщетение в размер на около 400 лв за съкращаване. Лекарствата ми бяха над 500 лв на месец. Никой не искаше да ме вземе на работа бременна, останах без осигуровки и без майчинство. Чудех се как ще се справим. От общината ми казаха, че не мога да кандидатствам за помощи за отопление или за каквото и да е, защото мъжът ми се осигурява на над МРЗ и доходът ни бил голям. Излязох разплакана от канцеларията. Никога не съм се чувствала по-дискриминирана и нещастна. Спестьванията ни се стопиха много бързо. Страхувах се как ще изгледаме детето, как ще платим раждането. Е, не ми се наложи да стигна до там.
Към днешна дата ме изгаря болката по загубеното ми дете и заплатата ми не може да облекчи и 1 милионна от мъката в душата ми. Тогава си обещах, че никога няма да оставаме без спестени пари поне за 1 година напред. Започнах да си заделям по някаква малка сума в една кутия за бъдещото ни дете. Не съм ги пипала тези пари. С тях ще купим каквото е необходимо, когато му дойде времето.
Винаги ще се намери решение на всичко. По-добре в една стая и с дете, което да прегръщам, отколкото както сега в голяма къща с празна детска стая и разбити надежди.

# 722
Криси, всичко е до планиране и приоритети. Ако нещо ти пречи, решаваш го преди планирането на децата. Ние категорично нямаше да живеем с ничии родители, а имахме подобно предложение. Също нямаше да сме под наем, за да не хвърляме пари на вятъра, така че си купихме собствено жилище. Едната изтегли потребителски кредит, който представляваше самоучастието ни, и другата изтегли ипотечния за жилището. Купихме го, продадохме го, наложи се, но си купихме още по-хубаво (след още 2 години под наем). Смених работата с добре платена и изкарах 2 години, за да взимам тавана на болничния и майчинството. Всичко това ни отне общо 5 години, но на този етап сме готови да посрещнем бебе и в края на месеца го чакаме. Преди 5 години нямаше да се получи добре. Сами си финансирахме ин витрото и инсеминациите - не покриваме никакви държавни критерии, та теглихме кредит, защото нямахме една стотинка спестявания и досега нямаме. Роднините, които ни подкрепят, не са добре финансово, а тези, които са, гледат да влагат на други места, не в нас. Всичко си зависи от нас само. Затова казвам, че всичко е до планиране по-рано, още преди да започне човек сериозно да мисли за деца.

# 723
Да, до приоритети е, но приоритет за нас е раждането на дете, а не дом с огромен ипотечен кредит, защото наистина е по-добре в една стая или под наем, отколкото в празен дом. Ако бяхме избрали да имаме дом, нямаше да имаме дете. Парите за апартамент отидоха за инвитро процедурите. Няма как да знаеш другият човек през колко операции, инвитро процедури, терапии, стимулации преди инвитрото, инсеминации и т.н. е минал. Разликата между 1, 5, 10 и 15 процедури е огромна. Едно е да плащаш наем, друго е заем. Разликата при нас щеше да бъде двойна и нямаше да имаме пари за инвитрото в Турция. В България повече нямахме шанс, пращаха ме за донорска програма, а там парите са сериозна цифра или да работим паралелно и с мои, което се равнява на три отделни инвитро процедури. Това е причината да изберем Турция и това беше правилното за нас решение. Трябваше ни добра лаборатория с опитен ембриолог, който да взима проба по новия метод и да изследват ембриончетата на място, трябваше ни и генетик, който да ни дава коментар. Това беше възможност само там. Нашият приоритет беше детето. Моля никоя майка да не се обвинява, че не са успели да осигурят собствен дом или скъпа количка! Любовта е важна, другото все някак ще се нареди. Щом Господ ни е дал този дар, значи можем да се справим. 🙏❤️🥰
ПП:
Скрит текст:
разбира се, че е добре да имаш собствен дом, НО не винаги имаш време да го осигуриш, нито средства. Мен винаги са ме обиждали и ядосвали коментари от рода на "защо си давате парите напразно за  наем". Еми ела с мен в банката, виж колко ще ми е ипотечният кредит, виж колко ще ми е вноската и сега сметни дали ще можем да даваме по няколко хилки през няколко месеца за процедури и операции. Това е като да се бъркаш дали този човек кога ще има деца, кога ще се жени и т.н. Съпругът ми беше принуден да откаже повишение, за да можем да пътуваме спокойно за процедурите(нямаше фрапантна  разлика в заплатата, но пък ангажиментите бяха големи). Не всеки може да си позволи лукса "време" и няколко години да се труди за дом и чак тогава за дете. При нас просто е обратното. За съжаление нямаме наследствен имот, който да ползваме, нито земи, ниви и т.н. Приоритети....

Последна редакция: пн, 07 окт 2024, 07:35 от Kactus

# 724
Е, как може да показвате такава липса на такт и съчувствие точно в тази тема. Не всеки има възможностите да тегли кредит или да отлага бременност с години, за да купи жилище. Освен това, доколкото разбрах, Skady, вие правите инвитро, защото  партньорката ти също е жена, а не поради медицински проблем, както ние останалите. Нашите инвитро опити са свързани с много по-големи разходи и проблеми. Аз имам късмет, че получих финансиране от ЦАР и съм плащала само за някои лекарства и изследвания, както и двете операции.

Ние също сме много добре финансово и имотно подсигурени, но това е за сметка на години изгубено време. Не съм в ситуацията на Криси и не мога да дам съвет, затова просто си замълчах.

# 725
Здравейте, мога ли да ви попитам какво пиете при главоболие? В момента съм 7+5г.с. и цяла седмица вече съм с почти денонощно главоболие, което следобед се усилва. Досега нищо не пиех от страх да не навредя, но не знам колко още мога да издържа. Чела съм че парацетамол е подходящ, но той не е ли само за при висока температура. Има ли нещо алтернативно което да помага?

# 726
Аз пиех парацетамол....при мен идваше от зъбите и венците. Ужасно беше главоболието. Иначе и повече вода, стискаш очите и лежиш. Има и едни лепенки за мигрена, които са подходящи за бременни 🤗 Бях ги видяла онлайн на Софармаси.

# 727
Здравейте, мога ли да ви попитам какво пиете при главоболие? В момента съм 7+5г.с. и цяла седмица вече съм с почти денонощно главоболие, което следобед се усилва. Досега нищо не пиех от страх да не навредя, но не знам колко още мога да издържа. Чела съм че парацетамол е подходящ, но той не е ли само за при висока температура. Има ли нещо алтернативно което да помага?

Парацетамол ако ти помага

# 728
Много ви благодаря момичета. Направо е ужас с това главоболие, ама може и да е, че почти не пия вода, че ме боли леко гърлото вече 2 седмици. Друго нищо ми няма, но заради това гърло не ми е приятно да пия много студена вода. От чайовете пък ми става много лошо. Направо картинката е...Ще пробвам с парацетамол засега.

# 729
Много ви благодаря момичета. Направо е ужас с това главоболие, ама може и да е, че почти не пия вода, че ме боли леко гърлото вече 2 седмици. Друго нищо ми няма, но заради това гърло не ми е приятно да пия много студена вода. От чайовете пък ми става много лошо. Направо картинката е...Ще пробвам с парацетамол засега.

Според мен е от бремеността. Аз в началото имах страшни главоболия като мигренозни. Отминаха към 10 седмица. Пила съм парацетамол над 5 пъти.

# 730
Мен преди си ме е боляла глава от дехидратация, иначе сега пиех по половин хапче парацетамол и ми минаваше, явно е било достатъчно.

# 731
  • Благоевград
За болки в главата чаша вода, щипка сол и няколко капки лимон. Главоболието минава много бързо.

# 732
Здравейте, пак съм аз. Този път да попитам дали геоломитрол форте и гринтус сироп са подходящи по време на първия триместър от бременността? Доста ми се засили кашлицата и ме болят сякаш гърдите, а имам час за пулмолог чак в четвъртък вечерта.

# 733
Геломиртол не можеш да го пиеш, но можеш да пукаш 2-3 капсули в тенджера с гореща вода и да си правиш инхалации с кърпа ❤️ Иначе за първи триместър по-скоро Лихенсед.

# 734
Благодаря за идеята, имам няколко капсули и ще пробвам с инхалация. Heart Hug

Общи условия

Активация на акаунт