Забременели след инвитро 54

• 46 869
  • 916
  •   1
Отговори
# 795
Здравейте момичета! Вчера за първи път бях на ЖК за регистрация. В 15+1 съм. Докато ми вземаше секрет за цитонамазка, влагалището беше “мръсно”, като ѝ казах че слагам свещичка Циклогест, но док каза, че най-вероятно е някаква инфекция, защото беше с лееееко зеленикав цвят. Ще изчакаме резултата от цитонамазката, но някоя от вас лекувала ли се е от инфекции? Има ли опастност за бебчето? Знам, че ако не се лекува, е още по опасно… но все пак и лечението ме притеснява.. 🤷♀ Четох по други теми, често се случва по време на бременност, но не можах да обобщя мнение за последствия.

# 796
Здравейте момичета! Вчера за първи път бях на ЖК за регистрация. В 15+1 съм. Докато ми вземаше секрет за цитонамазка, влагалището беше “мръсно”, като ѝ казах че слагам свещичка Циклогест, но док каза, че най-вероятно е някаква инфекция, защото беше с лееееко зеленикав цвят. Ще изчакаме резултата от цитонамазката, но някоя от вас лекувала ли се е от инфекции? Има ли опастност за бебчето? Знам, че ако не се лекува, е още по опасно… но все пак и лечението ме притеснява.. 🤷♀ Четох по други теми, често се случва по време на бременност, но не можах да обобщя мнение за последствия.

Ако не се лекува може да скъси шийката както при мен стана в 15-16 седмица. Има подходящи антибиотици по време на бременност. Аз пих два. Така че най добре лекувайте на време

# 797
  • Варна
Да ви попитам някой сблъскват ли се е с enterococcus faecalis? В сутрешната урина ми я откриха, съответно има и антибиограма. Ден преди да излезе резултата, бях при АГ и й споделих, че понякога имам болка след уриниране. Тя ми изписа червена боровинка за месец. От ЖК не са ми звъннали да ми кажат за бактерията, а имат такава практика. След като започнах с черв. боровинка, вече нямам болка след уриниране. Предполагам, че с кринон гела съм се замърсила.

# 798
Аз бих пила АБ за нея задължително ако АГ изпише такъв.  Преди месец я лекувах (като не- бременна), като при мен се изолира в цервикален секрет,  който пък ми назначиха заради оплаквания от болка в шийката.  Та, ако се пренесе към влагалището или се качи към бъбреците, няма да е много добре според мен.

# 799
Здравейте и аз по темата с уринарните инфекции. Бременна съм в 19 г.с. и скоро бяхме на басейн с детето, не съм влизала, но бях седнала на ръба, така да се каже, за да го гледам. Онзи ден усетих едно странно парене при уриниране и мисля на своя глава да си пусна обикновена+стерилна урина. Малко съм се притеснила ако трябва да се пие антибиотик. Дали има шанс само с добавки тип червена боровинка и прочие да се изчисти ако има нещо.

# 800
  • София
Нищо притеснително няма от антибиотика. Аз имах няколко пъти уринарна инфекция и си пих антибиотик.

По-лошо е да не лекувате инфекцията. Такива самолечения с билки са много опасни. Направо си е престъпно през бремеността да не се лекуват или билки...

# 801
Не се притеснявай изобщо, няма нищо притеснително 🤗 Пусни си стерилна урина за всеки случай. На мен пръв приятел ми е Уринал 😁 няма проблем да се пие от бременни и няма нужда от консултация с лекар.

# 802
В тази връзка мога ли да попитам от кога могат да се пият антибиотици спокойно? Днес влизам в 10-та седмица, а моята кашлица си продължава все така. Днес имам отново час при пулмолог, но не знам дали няма да ми изпише антибиотик вече. Макар че като цяло нямам нито темепратура, нито хрема, само тази глупава кашлица. Също искам да попитам тъй като имам леко завишени CRP i СУЕ, дали те са от възпалението завишени или от бременността, някъде четох че може и от бременността да са високи. При горна граница 6 моето CRP в момента е 9, което хем е извън норма, но не е и някаква драматична разлика. Та не мога да преценя от болестта ли е или бременността.

# 803
S.G.C., по принцип има безопасни антибиотици, но аз като цяло гледам да избягвам да приемам.... Ако дробовете са ти чисти, а гърлото няма бели налепи, не си купувай антибиотик. Много лекари изписват за всеки случай и не се знае дали няма да доведе до гъбична инфекция. Може кашлицата да идва от раздразнена лигавица. Пий Биозин Мама 2×1тб. Спокойно можеш да си вземеш Стодал сиропче или пилули. Отделно и Йалоклийн спрей за гърло. Бързо оздравяване 🤗❤️❤️❤️

# 804
В тази връзка мога ли да попитам от кога могат да се пият антибиотици спокойно? Днес влизам в 10-та седмица, а моята кашлица си продължава все така. Днес имам отново час при пулмолог, но не знам дали няма да ми изпише антибиотик вече. Макар че като цяло нямам нито темепратура, нито хрема, само тази глупава кашлица. Също искам да попитам тъй като имам леко завишени CRP i СУЕ, дали те са от възпалението завишени или от бременността, някъде четох че може и от бременността да са високи. При горна граница 6 моето CRP в момента е 9, което хем е извън норма, но не е и някаква драматична разлика. Та не мога да преценя от болестта ли е или бременността.
Може да си вземеш и Инфлуцид . Аз пиех този антибиотик Ксимебак в 11г.се бях разболяла и пиех чай от липа с мед.

Последна редакция: ср, 23 окт 2024, 17:29 от shine-2814

# 805
Според мен, ако изпише антибиотик, си го пийте. Най-лошо е да кашляш, защото по този начин се напъваш.

# 806
Здравейте момичета, записвам се в темата, днес влизам в 6г.с. След свеж трансфер на два 3-дневни ембриончета. Миналата седмица заради моят страх от ИМБ потвърдиха наличието на 2 плодни сака в матката. Тази седмица предстои преглед за установяване на сърдечен пулс, но това, което ме притеснява е, че нямам никакви симптоми. Момичетата с близнаци може ли да споделят кога започна гаденето при тях, все го чакам, а то не идва и това ме кара много, ама много да се притеснявам…

Може ли да споделите нивата на ЧХГ и на кои
Дни  сте пускали тестове Simple Smile

# 807
Момичета,  споделете кои спрейове стават при болка в гърлото?

Последна редакция: вт, 29 окт 2024, 09:01 от sunflower_22

# 808
Момичета,  споделите кои спрейове стават при болка в гърлото?

Ангал таблетки ми изписа АГ. Спрея също би трябвало да става

# 809
  • Варна
Трахизан за смучене или Тантум верде за пръскане на 3 часа.

Общи условия

Активация на акаунт