Забременели след инвитро 54

• 46 861
  • 916
  •   1
Отговори
# 810
На някой откривали ли са му увеличена нухална транслуценция (NT) по време на контролен преглед?
Да, направете си пренатален тест! По този начин неинвазивно може да се установи с точност над 99% дали има генетични аномалии, тъй като увеличената нухална транслуценция е маркер за генетични аномалии /Даун/. Аз правих Vision Test тъй като е най-точен, а и резултатите пристигат бързо! Резултатите са категорични - негатив или ппозитив и какъв е проблема.

# 811
Също препоръчвам пренатален тест. Аз си правих на Cell genetics, резултатът дойде след шест или седем дни. Нямам представа кой е най-точен, едва ли има подобно понятие. Навсякъде пише, че вероятността за точност е над 99 процента, т.е. оставят си вратичка. При всички положения за мен това е изключително надеждно изследване, още повече, че имате конкретни показания. Успех и дано е фалшива тревога!

# 812
Резултатът от пренаталният тест изобщо не е категоричен. Аз също правих Vision теста и както д-р Станулов се изрази, резултата е прогнозен относно генетични аномалии, сигурен е единствено полът на бебето. Шансът за грешка е малък, но си го има.

Амниоцентезата си е най-сигурна, но аз лично такава бих направила само при индикации за проблем на ФМ и пренатален тест.

# 813
Здравейте , записвам се в тази тема Simple Smile
Тези от вас които са били на инжекции Хореомон колко пъти още след + тест ви поставиха ? И тези които са вливали имуновенин колко вливки направихте след +тест ?

# 814
Здравейте, момичета 🤗 Искам да попитам тези от вас, при които бебчето върви седмица напред от самото начало, кога родихте и какви размери? На първоначално определения термин спрямо ПРМ и ЗЕТ/СЕТ или на преизчисления след растежа със седмица напред? Моят термин го изместиха от 17ти април на 10ти април. От самото начало върви напред бебчето, а аз очаквах да е дори малко назад, защото ЗЕТ не беше много ранна дата, а и ЧХГ не беше от най-високите, въпреки почти утрояването след това. При нормално зачеване си е нормално да е напред бебчето, но там не се знае кога е била точно овулацията и имплантацията. Това малко ме притеснява. Благодаря предварително 🤗🍀☀️
Според ПРМ вече съм 16+г.с., шийката е добре, плацентата си е все още ниска и единият ѝ край покрива шийката. Стискайте палци до следващата ФМ да се е вдигнала 🤗 Тези с ниска/прилежаща плацента в този срок на бременността, кога се вдигна плацентата? Също и кога започнахте да усешате бебчето 🥰 Моята е ниска задна и ми казаха от 19г.с., но аз вече веднъж го усетих.

# 815
Аз съм с предна ниска плацента, но на втората фетална в 19 +1,Троянчев ми каза, че започва да се вдига, имало време .
Относно усещанията, в 19та вече усетих отчетливи почуквания 🫠🩷. Моето бебче също от самото начало върви два три дни напред.

# 816
Мията плацента беше ниска задна и покриваше шийката, около 20 г.с. се вдигна.

Бебето винаги е вървяло напред със седмица, но не са ми измествали термина. Сега съм 36+6, а отговаря на 38+2. Доктора каза, че като мина 37 г.с., раждането е възможно да тръгне по всяко време.

И с двете бременности усетих движенията около 12 г.с., с тази доста повече го усещам. С първото бях с предна плацента и усещах движенията по-рядко и по-слабо, а второто не се спира.

# 817
При инвитро нвма как да се измести терминът. По-точен няма как да е Grinning Просто имате едро детенце Simple Smile

# 818
  • Варна
Ще разкажа при моята спонтанна бременост как беше. Вървеше през цялото време със седмица напред. Като се роди беше три дни преди термин. Никой не ми е местил термина. Размерите бяха 3200 гр./ 50 см. Единствено, което правеше впечатление беше по-широко чело. Нито един лекар не го е коментирал. Няма за какво - напълно нормална генетична черта от страна на ММ. Това е една от мерките, които се вземат при изчисленията. Съответно с моя приятелка бяхме заедно бременни с близки термини. Нейното дете цялата бременност вървеше с една седмица назад. Роди се точно на термин със същите размери като моето дете, с изключение на широкото чело.
За това не вземайте много впредвид +-7дни.
А и Лютиче много точно го каза.

Последна редакция: пт, 01 ное 2024, 10:39 от Neli___

# 819
  • София
Термин не се мести! Това е спрямо измерванията на апарата и според тях, понеже е машина, смята на коя седмица отговаря като размери и съответно термин!
Няма такова нещо като изместване на термин. Все пак на бебето си му е нужно време за развитието.

Не бях с ниска плацента, но от познати - до 28 може да се промени положението. И всъщност плацентата не се мести, а матката нараства.

# 820
  • София
Измерването сравнява измерванията на бебето със средностатистически данни, но средностатистически хора няма. Всеки има индивидуален ръст, тегло, структура. Бебетата също. Дори и едрите бебета имат нужда от определено време да достигнат зрялост за живот извън утробата.

# 821
Много ви благодаря, момичета 🤗❤️❤️❤️ Явно си чакаме пухкаво бебче 🥰 Аз и мъжът ми не сме високи, не сме и дебели. И двамата сме били префектни по размер бебета, аз съм била всъщност достаа пухкава, като мишелин 🤣
Иначе знам, че по-рано от 16-17г.с. няма как да усетиш бебчето и то ще е по-скоро бълбукане. Няма как да се усети бебчето в 12г.с. Гаранция, че са червата 😁 Аз с ниска задна плацента и ми казаха след 19г.с. ще усещам.

Последна редакция: пт, 01 ное 2024, 11:02 от Kactus

# 822
Споделям напълно мнението на другите момичета, че термин не се мести, още повече при инвитро.
На дробовете, мозъка, очите и всеки един орган и система си им трябва време да се развият. Моя позната роди бебе 4,5кг. Моето дете беше толкова на 2м и половина. Това не значи, че трябваше да извадят нейното бебе в средата на 7ми месец.
Винаги ме е озадачавала тази практика с "местене на термин" на база размер на бебето, никаква логика не виждам, освен ако не става дума за спонтанно забременяване при нередовен цикъл и тогава обикновено термина трябва да бъде изместен напред във времето, а не по-рано.

Моята плацента е в 16+6 е описана "до OICC". В 21+4 пише само anterior,  т.е. се е вдигнала още за това време.

# 823
Не си права за движенията, повечето жени ги усещат около 16 г.с., но най-рано могат да се усетят в 12 г.с., особено при втора бременност. Първото движение което изобщо усетих, с първата бременност, беше много отчетливо "боцване" отвътре, много ниско в корема. Гаранция, че не бяха червата.

ПП. Потвърдено е и по време на преглед, виждах ги как се движат и усещах същото специфично пърхане. Определено се различаваше от обикновенното бълбукане в корема.

Последна редакция: пт, 01 ное 2024, 12:13 от Tessaria

# 824
И аз усетих бебето в 4-ти месец, не помня коя седмица точно, но беше между 13-та и 15-та. Докторът също ми каза, че няма как да я усещам толкова рано, но факт, че точно същите движение впоследствие станаха по-силни и си беше бебето. Бях с ниска задна плацента на онзи етап.

Общи условия

Активация на акаунт