Забременели след инвитро 54

• 46 895
  • 916
  •   1
Отговори
# 615
Ембриончетата са братя и сестри така да се каже. Дали ще имат прилика или не, не зависи от това кога са създадени и дали са се родили заедно.

# 616
Здравейте. Към тези, които слагат прогестан декс или евентуално пролутекс подкожно. В началото като започнах да слагам нямаше такъв момент, но вече всеки път, когато вадя иглата, излиза сериозна капка от лекарството, забърсвам, излиза пак. Притеснявам се, че така част от лекарството реално излиза отвън. Вадя иглата рязко, може би не трябва да е така, иначе поставям не наведнъж, а сравнително плавно. На някой случвало ли се е, нормално ли е, вие как поставяте?

Изчакай десетина секунди, раздвижи малко забитата игла и я изведи плавно. Разтрий убоденото място с ръка. Хубаво е да има малко въздух в спринцовката, както например при клексан, който ще избута количество от иглата. Само 0,1 мл въздух имам впредвид.

# 617
Summer.23, няма как да си приличат, защото са две отделни ембриончета 😁 Ако едно ембрионче се раздели на две, тогава стават еднояйчни близнаци.

Да има логика, не се бях замислила за това. Благодаря ти 🤗

# 618
Момичета, а аз да попитам пролутекса кога ви го спряха. Миналата сед.бях при доктор Стаменов последен преглед сега ми предстои РФМ и първа ЖК. Доктора ми каза фолиевата и пролутекса да ги продължа до ЖК и колегата ще прецени.

# 619
  • София
Пролутекс ми го спряха в 13 седмица. Всичко е индивидуално. Щом така е казал, остава следващия лекар да прецени.

# 620
Момичета, а аз да попитам пролутекса кога ви го спряха. Миналата сед.бях при доктор Стаменов последен преглед сега ми предстои РФМ и първа ЖК. Доктора ми каза фолиевата и пролутекса да ги продължа до ЖК и колегата ще прецени.
Доктора от ЖК го спря, някъде 12-13та седмица е било. Каза да го спирам направо. Аз си го спрях малко по-плавно.

# 621
В началото ембриона може да се се раздели на две и тогава се получават близнаци които си приличат. А два ембриона от различни Я и С износени в една бременност и родени заедно също се наричат близнаци, но си приличат на външен вид  като братя и сестри, т.е. толкова колкото ако бяха износени и в отделни бременности.

# 622
Здравейте момичета !
След 4 трансфера и 5 години борба ,най-накрая видях заветната 2-ра черта .
Трансфера ми беше на 16.08 на две три дневни свежи бебчета . Чхг 448.01 на 12 ден след трансфер. Обадих се в болницата и ми казаха преглед след 14 дни . При инвитро как се брои в коя г.с. си? По същия начин като при нормална бременност ли ?

# 623
Да, следящият АГ ми го изчислява според датата на ПРМ, както при нормална бременност. Аз ползвам този онлайн калкулатор, който изчислява термина според датата на трансфера - https://www.whattoexpect.com/ivf-due-date-calculator/
Според калкулатора термина ми е на 21 ноември, а според следящия АГ - на 23 ноември. Няма голяма разлика.

# 624
На мен ми го изчислиха според датата на пункцията и трансфера. Реално по-точно от това няма накъде.

# 625
Здравейте момичета !
След 4 трансфера и 5 години борба ,най-накрая видях заветната 2-ра черта .
Трансфера ми беше на 16.08 на две три дневни свежи бебчета . Чхг 448.01 на 12 ден след трансфер. Обадих се в болницата и ми казаха преглед след 14 дни . При инвитро как се брои в коя г.с. си? По същия начин като при нормална бременност ли ?

Деня на трансфера Ви се води 14 ден + добавя се възрастта на ембрионите - във Вашия случай на 16.08 се смята зо 17 ден  (14+3 =17),  оттам смятате Simple Smile аз бях с трансфер на 5 дневен и честно казано си го броя от деня на предходната МЦ, то разликата с тази схема и деня на последната МЦ е точно 1 ден, което не е драма 😃

Тихичко честито и до пухкав финал 🍀

# 626
Здравейте, борбени момичета! 🤗❤️
След 5 години борба, 6 стимулации и 8 трансфера се записвам при вас 🤗❤️☀️

Дриймче, нещо на близнаци ми се вижда 🤗❤️

Аз си го броя от първия ден на последната редовна менструация, което точно отговаря на на трансфера. Все едно съм имала овулация на 16ти ден от цикъла 😁 Бях ЗЕТ с Естрофем на два бластоциста. На 21ви ден беше трансферът.

# 627
При мен цикъла е нередовен и затова смятам от последният такъв, който беше на 02.08.
Пункцията ми беше на 12 ден от МЦ , а трансфера на 15-ти ден . Като дължина на цикъла отбелязах 26 дни, защото ЛФ винаги ми е била 14 дни.  Тоест 12+14 =26 и следователно по мои сметки съм в 4 с и 2 д .
Друго нещо .
Моля ви кажете ми как да се справя психически до деня на прегледа ?
Направо ще лудна !
Нямам оплаквания освен болки ниско в корема (за които пия ношпа 3х1),леко гадене и киселини . Дали ще ми се скарат ако отида 4-5 дни по-рано от казаното ?

# 628
Смятайте пункцията за О на 14ти ден и така се ориентирайте. Г.с. се определят въз основа на 28 дневен цикъл.

# 629
dreamer, чак да ти се скарат едва ли, но може да е рано да се види нещо. Мен ме викаха на 10ти ден след положителен тест на 5-дневни ембриони. Три дневни около 12ти ден след + може би, но наистина не знам дали би имало смисъл от по-ранен преглед.
Чакането е трудно за всеки преглед, не само преди първия, но се старай доколкото можеш да се разсейваш и да вярваш, че всичко ще е наред.

Общи условия

Активация на акаунт