През месеца на виното и любовта очакваме ний наш'те МАРТенски слънца.

• 12 846
  • 294
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Потвърдиха че бебо е мъж, в 35 седмица съм а бебето тежи 2000гр, докторката каза, че си отговаря точно на седмиците, но аз се притеснявам дали не е малко малък....вие как мислите. Сега ще потърся тази таблица където беше за седмиците и килограмите.

http://www.babycenter.com/general/fetaldevelopment/pregnancy/1290794.html?

Ми значи в 34та и 5 дни съм ....... горе долу 150 гр сме по надолу от таблицата. Дано не е нещо страшно  Praynig
wish мерси за табличката.
А какво означава плацента 2ра степен на зрялост? То до 3та степен май зреят нали  newsm78 Hug

# 226
Честит малък Деян на мама Светланчо! Да расте здрав и послушен!!

Лъчезарна, скоро чакаме хубави новини от теб  Wink

Днес бебка много подскача, може би защото ходихме на дълга разходка и се поуморих. Напоследък развивам някакви паранои, че всеки момент водите ми почват да изтичат или пък едва ли не ще родя на пътя при първата контракция  Crazy  Crazy Абе,бремелинска му работа... Още не съм събирала багаж за родилното и стаята за малката не е оправена. Изобщо от никъде не съм готова. Само дето днес купих едно шише на Нук и това е  Embarassed

# 227
Аз да ви се отчета  Mr. Green Днес бях на преглед в Токуда Болница, където за сега съм 90% да раждам, другият вариант който обмислям е Шейново. Ако някой също обмисля варианта Токуда, нека да ми пиши, ще обясня всичко което ми обясниха днес на мен. Потвърдиха че бебо е мъж, в 35 седмица съм а бебето тежи 2000гр, докторката каза, че си отговаря точно на седмиците, но аз се притеснявам дали не е малко малък....вие как мислите. Ми май е това за сега.........а да, и в Токуда ми изчислиха термин 29ти март, а досегашната ми лекарка казва, че е 31ви....важното е че поне са на едно мнение, че ще е март  Joy
Хайде дай инфо за токуда , че чувам ту едно ту друго за там.

# 228
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Честито на мама Светланчо!!!

Аз ходих на ЖК днес, нищо интересно. Всички изследвания са ОК, главата на бебчо е ниско долу в таза. Ако не родя - на 01.03. съм пак на преглед.

# 229
  • София
Хайде дай инфо за токуда , че чувам ту едно ту друго за там.
[/quote]

Ми точно като се редях на регистратурата, един татко изписваше жена си която била родила там, та го поразпитах него. Каза, че чрез здравната каса, цялото раждане им е струвало 37 лева, 4 дни по 3 лв за телевизор и 25 лева за някво изследване на жена му там, след раждането, което и били направили. Каза че са изключително доволни, много били внимателни и изключително загрижени. Каза че постоянно са ходели докторите на визитация, бе общо взето човека беше изключително впечатлен от условията, отношението и цената. След това питах лекарката, която ме прегледа там, и тя каза че чрез здравната каса е безплатно, плащаш си упойката.....но аз мисля, че тя се плаща навсякъде.Забравих да питам за други медикаменти...нали съм изкуфяла и постоянно разсеяна  Embarassed , но следващият път ще попитам. Даде ми направление за хоспитализация, което трябва да нося щом тръгна да раждам. Ако обаче отидеш там, но се окаже, че още не раждаш и те върнат в къщи, си плащаш прегледа. 20 лева мисля.

Между другото успях да си кача тумбака в албума с тумбачетата  Hug Мъчих се доста време  Embarassed

Последна редакция: вт, 20 фев 2007, 20:16 от mishchitzata

# 230
  • София
Честит малък Деян на мама Светланчо! Много да радва мама и и тати!

mishchitzata, и на мен ще ми е любопитно да разкажеш за Токудата.

Аз днес забравих да пиша какви допълнителни екстри към болка ми се появи: точно като при неразположение - мускулна треска в краката, болки в кръста

# 231
Благодаря ви много, момичета!  Hug

Водите можело да изтичат като от  клапан малко по малко. Ако продължат така, може утре да ме оперират, но в момента не съм за спешна операция.

Бебето е добре, нямам разкритие, ще ги дебна тези води сега.

# 232
Честит син Деян на мама Светланчо и тати "Светланко"! Да расте здрав и весел, много да папка и да слушка!!

Mini, още мъничко остана, скъпа- това е някаква сянка на предродилна тъга, не я оставяй да трови предбебното ти настроение!  Heart Eyes

Gertrudka, наздраве по вечеря и от мен душичко! Сладка годишнина и още много целувки, плажове, изгреви, бебешки усмивки и други щастия да те свързват с този мъж!

Лъчезарна, Уиш- айде мацки, ние сме мислено с вас и стискаме палци!  Peace

Mango, мен също ме разстроиха днес- лекарката ми иска да ме гледат още кардиолози, защото състоянието на сърцето ми не и станало ясно от двата досегашнипрегледа при различни специалисти  newsm78 Има хора, които много случат лекарите и им вярват на всяка дума, аз съм от тях за жалост... хубавото в твоя случай е,че поне са на едно мнение.
В момента ми е много гадно. Колко още лекари трябва да ме ровят, натискат и цъкат,че да се роди един нормален и здрав Пришълец??!  Cry

# 233
Честито момченце на Светланчо:)))

Ето, че и днес имахме бебе:)

Лъчезарна, да, може би изтичат по малко, следи ги и гледай добре за цвета!:)
Късмет  Peace

# 234
Мини, кураж, това са последните ти дни с малкото същество вътре в теб, които никой не може да ти отнеме, когато сте само вие двете/двамата:)

Уичи, трябва да решат как ще раждаш ли?

# 235
Уичи, трябва да решат как ще раждаш ли?

Ами на тях вече им е пределно ясно,че искам секцио да раждам. Не може да разбере дали имам категорични медицински показания за секцио и "какво да очаквала от това сърце" при раждането.  Cry

# 236
  • София
Witchie недей да сдухваш, понякога докторите са ужасни и се изразяват по много брутален начин без да се съобразяват, че говорят с бременни. Като се има предвид че пощръкляваме за най малкото нещо  Whistling Стискам палци всичко да е наред. И мен така ме беше изкоркала мойта докторка  преди месец и половина:2gunfire: да отивам в ИСУЛ да ме оперират от апендисит, а се оказа че няма нищо. Дано и при теб изследванията покажат по-добри резултати. Hug

# 237
Mango, и на мен днес ми се попромениха плановете за секцио. След гинекологичния преглед, д-р Минев заяви, че 100 % няма да устискам до планираното за 7.03 секцио, шийката на матката е доста скъсена и мека.Според него най-добре е да родя нормално, високият диоптър не бил достстъчна причина за секцио и ме прати при жена си, която е очен лекар и тя да ме види. Не иска да насрочваме секциото за по-рано, но ако отида в болницата с голямо разкритие преди 7.03 и докато ме подготвят за секциото почне родилен процес, иска да знае дали ще е безопасно за очите ми. Предписа ми Гинипрал / 3Х1/, Магнерот / 3Х2/ и вагинални таблетки Полжинакс / нямам гъбички, но явно като превантивни мерки/.
Сега съм много обърката, винаги съм знаела, че заради висок диоптър/ 6 диоптъра късогледство/ ще раждам секцио, а сега изведнъж може и по нрмален път да излезе бебчо. Минев каза, че всички предпоставки за нормално раждане са налице и той ми го препоръчва, че сам по себе си диоптъра не е причина за секцио, че ми препоръчвал нормално раждане/въпреки финансовият интерес, който има от секциото/......
 И тези хапчета за задържане на бебто повече време в утробата ме тревожат, мисля, че Муцунка ги пиеше и се оплакваше-имат много странични ефекти, но щом доки ги предписа, ще трябва да ги пия.......
Извинявайте за дългия постинг, но трябваше да си споделя с вас и да ме посъветвате дали да се навия за нормално раждане или да си е секцио.

# 238
Радинела, наистина високият диоптър не е предпоставка за секцио. Аз съм с -5 и родих нормално първия път. Сега също си правих преглед и то доста обстоен - състоянието на очните дъна е важно и на роговицата. И сега ми потвърдиха, че няма пречки за нормално раждане. Така че изследвай си очите.

Гинипрала ще ти предизвиква сърцебиене и тремор /треперене/. На бебчо пулсът също ще се качи малко.
На мен ми е чудно защо ти изписва такова силно лекарство сега в края на бременността. Не си спомням дали Муцунка го беше спряла вече... май беше започнала да го намалява на 3х1, а аз го спрях в края на 37-мата седмица. Магнерота също.  Thinking

# 239
Здравейте момичета ,

ЧЕСТИТО НА СВЕТЛАНЧО, ЧАКАМ ДА СЕ ВИДИМ !
 В 34 г. с. както се вижда, но доктора каза че бебе е около 2800 г.  Sad. Общо съм качила 18 кг., но се притеснявам, че  бебе ще стане много голямо. Доки каза, че трябва да ходя много 7-10 км.  на ден ако не искам бебе да стане над 4 кг. . Как мислите това дали ще помогне ? Много ми е притеснено, чак ми се плаче  Cry  от притеснения за евентуални разкъсвания, травми по бебе. Застанало е правилно и доктора каза, че по-добре да е нормално раждането.

Общи условия

Активация на акаунт