Празнувайте 1 юни с детската серия пасти и четки за зъби на Lacalut!

• 7 572
  • 254
  •   1
Отговори
# 150
Всеки ден напомням, че зъбите се мият поне два пъти на ден - сутрин и вечер. Както и времето , за което се мият не бива да е по-малко от две минути.

# 151
  • Велико Търново
Аз чакам всеки момент появата на първите зъбки Blush
Въпреки това вече съм коментирала с моя зъболекар кога трябва да заведа детето за пръв път на преглед и как да я уча да се грижи за зъбите още от самата им поява.
Зъболекарката ме васоми към обяснения, показване как мама и тати си мият зъбите, показване на картинки за малки деца, разказване на приказки и истории за чисти зъбки

# 152
След всяко хранене да се изплакват с вода, а сутрин и вечер задължително се мият зъбите като се изчеткват старателно.

# 153
  • София
От малки ги учих на оралната хигиена.Сега мият зъбите без подсещане.А и личния прием не е за пренебрегване.

# 154
Моето момиченце е на 5 години и половина и знае , че зъбите трябва да се почистват всяка вечер , при нужда може и още веднъж. След хранене се пие вода , не се прекалява със сладките храни и напитки. Ходи се на зъболекар всяка година и така чук и пук няма да си направят къщичка в зъбките .

# 155
Мием зъбите с детска паста и четка, за момента нищо по-специално не правим. Единственото, за което се сещам, е че дъщеря ми дъвка никога през живота си не е дъвчила, нито яде/смуче близалки и бонбони. Намирам ги за вредни, а и тя не проявява интерес.

# 156
С появата на първите зъбчета започна и грижата за тях. Харесваше й пастата , защото беше сладичка и си я хапваше с удоволствие. Има изградени навици , които с повтаряне и обяснение се превръщат в рутина за детето.

# 157
Още с появата на първите зъбчета започнахме да създаваме навиците за поддържане на добра устна хигиена. В началото купихме силиконова четка, колкото да може детето да свикне с идеята. След навършване на 1,5 . купихме детска четка за зъби и паста, такива съобразени с възрастта му. В момента юначето е на почти 3г и сам знае, че мием зъбките всяка сутрин и вечер- първо той, а след това мама или тате. Процесът създава в него положителна емоция, което смятам, че се дължи и на ранната подготовка.

# 158
  • София
С личен пример и постоянство всеки ден. Зъбките се мият сутрин след ставане и вечер преди лягане, а през деня изплакваме, когато е възможно.

# 159
Уча децата си да си мият зъбите сутрин и вечер с подходяща паста за зъби. Имат малко пясъчно часовниче, което отброява 2 минути за търкане на зъбките

# 160
Обяснения и личен пример..

# 161
От самото начало на детето ми й беше интересно миенето на зъбки и ги мие с желание. Малко ми й е трудно да достига добре задната им част, но смятам, че ще се усъвършенства с времето.

# 162
Сутрин и вечер си мие зъбите, но след много подканяния

# 163
  • Варна
Чрез личен пример. Редовно миене на зъбите и профилактични прегледи при зъболекар.

# 164
Личен пример , мием зъбките заедно и когато ходя на зъболекар ги вземам ,за да ги прегледат и да видят ,че няма нищо страшно .

Общи условия

Активация на акаунт