Празнувайте 1 юни с детската серия пасти и четки за зъби на Lacalut!

• 7 556
  • 254
  •   1
Отговори
# 45
Чрез книжки, с личен пример, с посещения при зъболекари с мен.

# 46
След навършването на първата си годинка и появата на първите четири зъбчета, карах детето ми да влиза в банята и миех зъбите му сутрин и вечер. Сега вече почти година по-късно, той знае че събуди ли се от сън, следва измиване на зъбите. Ежедневните навици, изграждат бъдещата рутина!

# 47
Уча го с личен пример и чрез игра въведохме миенето на зъбки вечер малко преди да направи годинка. Общо взето му харесва и не се противи. Надявам се, че с постоянство и без да го карам насила, ще успее да си изгради навици за цял живот.

# 48
От малки ги научих да си мият зъбките в началото с накрайник сега със детска четка.

# 49
  • Велико Търново
И двете ми момченца си мият зъбите по принуда. Заплашвам ги, че ако не ги измият ще започнат да живеят черни буболечки в устите им ще станат хралупи... изобщо е мъчно и трудно зъбомиенето и поддръжката на орална хигиена и при малкия и при големия ми син.
Има периоди в които са по-отговорни към ежедневната рутина, но и други през които ги бутам към мивката по два пъти на ден.

# 50
Зъбите на синът ми се мият откакто бяха само два. 😄 Сутрин и вечер, задължително с четка и паста. За мен това е навик и се старая да изградя такъв и на него. Другото важно, което се опитвам да го науча, е че след като вечер зъбите са измити не можем да ядем повече.

# 51
Личният пример е най-важен! Избираме заедно забавни четки, което да направи миенето по-желано.

# 52
показвам и обяснявам колко е важно. гледам да го направя и забавно. мием зъбките два пъти дневно. скоро взехме и малък пясъчен часовник да отмерва време. през останалото време след хапване, плакне устата или поне пие малко вода.

# 53
  • моята мила родна страна
С пример и постоянство.

# 54
  • София
След храна ги карам да си изплакват устата задължитлено. А сутрин и вечер ги мият с четка за зъби. А малката, на две годинки, има четка за зъбки и при двете баби.Понякога ги мием заедно, друг път - сама се справя. С баткото е лесно - отдавна сам се мие, почиства с конец.

# 55
Сутрин тоалетът и миенето на зъби е рутинна процедура, вечер повтарям многократно, защото следва лягане, а тя отлага, доколкото може 😄 но аз умея да съм досадна 😅

# 56
Тепърва ми предстои да уча малкия на зъбна хигиена. В процес на проучване съм за подходящи четки и паста за зъби за деца.
Преди всичко с личен пример и постоянство.

# 57
Уча го да си мие зъбите още от малък. Всяка сутрин и вечер се мият зъбите и при всяко влизане да се къпе. Да яде повече плодове и зеленчуци.

# 58
С личен пример ис говорене, че това е много важно.

# 59
Давам им личен пример и четем книжки по темата

Общи условия

Активация на акаунт