Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 18

• 48 321
  • 764
  •   1
Отговори
# 630
  • Варна
Нали уж падат цените, имоти не мога да се отдават под наем, стоят с месеци непродадени, пък тия продадени всички?

Не съм чула имот да не може да се отдаде под наем. Търсенето е голямо и всичко се отдава.

# 631
Не се отдават тези дето им искат 1600лв на маломерна двустайка без тераса в опикан блок.

Иначе хубавите жилища си се отдават.

# 632
Не се отдават тези дето им искат 1600лв на маломерна двустайка без тераса в опикан блок.

Иначе хубавите жилища си се отдават.
А колко може да се отдаде под наем 3-стаен, обзаведен, чисто нов за първи наемател във Възраждане 1?

# 633
Мисля, че макса е 1000лв. Или 1200 до 1500 ако изпълнението клони към висок клас. Зависи и от самото жилище разбира се, ако е със две спалнички по 8м2 и холче 17м2 няма как да му се вземат големи пари.
Все пак Възраждане е семеен квартал, наемателите там не са от най платежоспособните.

Поне с едно паркомясто, задължително, че май с паркирането е сложно.

# 634
Мисля, че макса е 1000лв. Или 1200 до 1500 ако изпълнението клони към висок клас. Зависи и от самото жилище разбира се, ако е със две спалнички по 8м2 и холче 17м2 няма как да му се вземат големи пари.
Все пак Възраждане е семеен квартал, наемателите там не са от най платежоспособните.

Поне с едно паркомясто, задължително, че май с паркирането е сложно.
Забравих да спомена и гараж. Стаите са 23, 13,13.

# 635
Значи зависи от класа обзавеждане. Да речем ако е Беко и Виденов 1000-1200 и още 150лв за гаража.
Ако уредите са по висок клас Бош, примерно и хубави икономични климатици...може да опитате със 1500лв. Има известна доза късмет.

# 636
Отваряш имот бг и гледаш цените на тристайните в района!

# 637
  • Варна
Малко ми е прекалено 1000 лв за Възраждане, дори и за нов. После се чудим защо наемите са високи. Тогава подобен на центъра трябва да е 1500лв, не че няма там такива наеми.
Въпросът е колко хора биха могли да си позволят такъв наем - ако търсят в краен квартал, значи не са особено платежоспособни.

# 638
Малко ми е прекалено 1000 лв за Възраждане, дори и за нов. После се чудим защо наемите са високи. Тогава подобен на центъра трябва да е 1500лв, не че няма там такива наеми.
Въпросът е колко хора биха могли да си позволят такъв наем - ако търсят в краен квартал, значи не са особено платежоспособни.
Не е въпроса кой какво иска а каква е реалността. Който иска евтино да си вземе панел на 15ти етаж гарсониера а не нова тухла, в затворен комплекс с ново оборудване и с гараж.

# 639
  • Варна
Ама някои прекаляват покрай "реалността".
Като постои няколко месеца на висока цена без наематели, ще се пусне на реална. 😄

# 640
Ама някои прекаляват покрай "реалността".
Като постои няколко месеца на висока цена без наематели, ще се пусне на реална. 😄
Да този някой ще даде 200 000 лв за апартамент, 50 000 лв за ново оборудване и ще го пусне за 500 лв да му скапят всичко. Колко прагматично. Като се събудиш, обаче осъзнаваш, че света се е променил.

# 641
Nohope, купил си 1-2 апартамента в кварталите и голям праз. Хората, които имат пари не искат в кварталите. Така, че там трудно се вземат много пари . Едва ли So Lucky*   отдава нещо под наем в кварталите, защото цените не са такива.

# 642
Ами кажи какви са цените, като си по запознат.
Аз знам на какви цени се отдава в Победа, горе долу такива. А възраждане има по добра инфраструктура, макар и далече от центъра.

# 643
Зависи от апартамента. За тристаен, добре обзаведен около 700 до 1000лв. Мисля, че това е нормална цена.

# 644
Nohope, купил си 1-2 апартамента в кварталите и голям праз. Хората, които имат пари не искат в кварталите. Така, че там трудно се вземат много пари . Едва ли So Lucky*   отдава нещо под наем в кварталите, защото цените не са такива.
Е аз винаги съм казвал че купувам в Младост и Възраждане щото нямам пари за Чайка и лятно кино. Тука въпроса е дали не живеете в представата за цените от миналото. 1000 е една минимална заплата, ще поживеем ще видим. Има хора предпочитат да им е всичко ново, подредено чисто, да си имат гараж като се приберат къде да спират, да слязат в двора с децата да поиграят, пука им къде бил центъра дето ходят веднъж в годината. Други не смеят да мръднат колата си щото вечер няма къде да спрат, живеят в Стара кооперация без асансьор, миришеста на нафталин, но са горди че са на 20 мин пеша от центъра. За всеки влак си има пътници.

Общи условия

Активация на акаунт