Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 18

• 48 299
  • 764
  •   1
Отговори
# 615
Все си мисля, че тия които трябваше да напазаруват си напазаруваха имотчета в последните 3 години, и аз си мисля, че ще има успокоение на пазара и няма да се продава както писах като топъл хляб, няма да се учудя и ако има лек спад, че нещо се изравни пазара с София, а Варна не е София Wink

Във Варна, не е много добър момента за закупуване на малък апартамент, 200К ерво за хубав двустаен. Grin

И кво излиза ще ти трябват едни 35 години за да си изплатиш инвестицията, ако вземаш по 1000 лв наем, не си плащаш данъците и не правиш никакви ремонти.  Ако го вземеш и с заем там не искам да смятам колко време ще ти трябва за инвестицията И то ако лихвите останат на тия нива, че 35 години не са малко време.

# 616
  • Варна
Ако се върнем на темата имоти, моите наблюдения, че вече не се продава като топъл хляб на каквато си искаш цена, на хората взе да им идва нагоре с тия цени. Наблюдавам много имоти широк център ами седят си повечето.
До 125 000 евро нещата се случват бързо но минели тая цена и на горе нещата са тегави.
Ето един пример седи си повече от 6 месеца на тая цена и хоп гледам намали ли го от 179 000 на 139 000 на веднъж не по етапно намалиха цената. Такива примери мога да кача доста с цени на долу и от имот портала.

3695€ на квадрат за района на Ст. Караджа ?!? Към днешна дата цената е абсурдна и не се изненадвам, че за 6 месеца не се е продал апартамента. По толкова вървят най-намазаните луксозни имоти в Гръцката или някъде по протежението на Морската на първа линия с фронтална морска панорама.  Този пример не отразява реалния пазар.

...и аз си мисля, че ще има успокоение на пазара...
Каква файда от да речем 10% успокоение на пазара, за хората, които от както дебнат това успокоение, цените се вдигнаха с 300% ?

# 617
Не само тоя пример или имот, който съм дал не отразява пазара, и 100 примера да дам не значат нищо и не отразяват нищо, моето е само лично мнение, както обичам да казвам всеки си има глава да си прави изводите сам, дали да купува или не Wink

Просто споделям мое мнение, всеки може да си избере имоти да кажем над 160 000 евро и да ги следи и да прецени дали нещата са както преди да кажем 6 месеца, бързо ли се продават, тегавили са нещата, ще седят още няколко години без да се продадат, всеки да си прави изводите сам.

Аз лично, взех да се притеснявам от икономиката на Европа и най вече от немската икономика и мисля да пасувам дори да има и малко спад в имотите, но това при мен е личен избор, работя в немска фирма, която се занимава с автоматизация на промишлени обекти в Европейския съюз и не ми е спокойно за бъдещето си.

"Икономиката в Германия изпада във все по-голяма криза. Очакванията за бизнеса са на дъното"

https://glasove.com/ikonomika/ikonomikata-v-germaniya-izpada-vav … nesa-sa-na-danoto

Каква файда от да речем 10% успокоение на пазара, за хората, които от както дебнат това успокоение, цените се вдигнаха с 300% ?

Един път пречупили се инвазията на горе, дори с 10% надолу, може нещата да не спрат с 10% процента, там никои не знае, нашата българска психология не отговаря на никакви стандарти Wink
НО както се казва това са само предположения, може нито да има спад или само увеличение, само времето ще покаже на къде ще поеме пазара.  

А тия дето си мислят, че не сме зависими от икономики на големите държави няма кво да кажа.

# 618
  • Варна
Sweet, отпусни душата си човек, каквото и да се случва за теб ще приключи в близките 50 години +/-, недей го мисли толкова. Усещам си се затормозил нещо. Майната им на имотите.

# 619
Човека се притеснява за работата си, което не е малко. Особено ако има висока заплата,  риспективно висок стандарт.
Имотите са си имоти, но ако стигнем до там да се страхуваме за хляба си, не е на добре.

# 620
Това си е малко психологическа нагласа. Една рецесия обикновено продължава 18 месеца. Шанса да съкратят някой баш в началото не е голям. Немците винаги дават няколко заплати обещетения + бг борса + авариен фонд. Мисля, че без проблеми може да се избута една рецесия дори и с кредит, стига да се е подготвил човек. Но винаги трябва да има резервен вариянт ако парите свършат. Например продажба на някоя нива, помощ от приятел и тн.

# 621
Да кажем, че ми е притеснено и е нормално, при условие, както писах по назад двама мои познати останаха извън кораба, и изобщо не вярвах, че точно тях и не работят за немски фирми.

Също четем и статии за ИТ сектора, които не са толкова положителни, но по запознати с тоя сектор, могат да споделят повече, дали са само слухове и така нататък.

Явно има някакви облаци и дано се разсеят по бързо. 

Но нека минем на нещо по позитивно и деня ни да започне с усмивка. 

# 622
Ако се върнем на темата имоти, моите наблюдения, че вече не се продава като топъл хляб на каквато си искаш цена, на хората взе да им идва нагоре с тия цени. Наблюдавам много имоти широк център ами седят си повечето.
До 125 000 евро нещата се случват бързо но минели тая цена и на горе нещата са тегави.
Ето един пример седи си повече от 6 месеца на тая цена и хоп гледам намали ли го от 179 000 на 139 000 на веднъж не по етапно намалиха цената. Такива примери мога да кача доста с цени на долу и от имот портала.

На мен от няколко дни ми излизат “нови цени” на имоти в социалните мрежи. Дали пък не е някой търговски трик да го пуснат за известно време на много висока цена и после уж да смъкват с 10-20%. Въпреки всичко, новите цени пак са доста високи, за това което предлагат. Та не знам до колко е реален “спада”.

# 623

На мен от няколко дни ми излизат “нови цени” на имоти в социалните мрежи. Дали пък не е някой търговски трик да го пуснат за известно време на много висока цена и после уж да смъкват с 10-20%. Въпреки всичко, новите цени пак са доста високи, за това което предлагат. Та не знам до колко е реален “спада”.
Извинявайте бихте ли ми казали от кой сайт за имоти е обявата , която е цитирана в поста?

# 624
Извинявайте бихте ли ми казали от кой сайт за имоти е обявата , която е цитирана в поста?

Сайта е Ало.бг,  запазваш си обяви, и ако има промяна в тях, стават зелени, много е удобно Wink

Но хайде поста за да не мине като празен, ще пусна и нещо шеговито Wink

# 625
  • Варна
Здравейте,

знаете ли какво се строи тук, в Трошево на улица Младежка? Не видях никаква информационна табела.

https://maps.app.goo.gl/CK6eHuu7czhNoeUt9

# 626
Не намирам Разрешение за строеж за този адрес. Убедена съм, че ги качват със задна дата, за да избегнат евентуално обжалване...

# 627
Здравейте,

знаете ли какво се строи тук, в Трошево на улица Младежка? Не видях никаква информационна табела.

https://maps.app.goo.gl/CK6eHuu7czhNoeUt9

Мисля, че се води Трошево Резидънс и е разпродадено отдавна.

# 628
  • Варна
Нали уж падат цените, имоти не мога да се отдават под наем, стоят с месеци непродадени, пък тия продадени всички?

# 629
Нали уж падат цените, имоти не мога да се отдават под наем, стоят с месеци непродадени, пък тия продадени всички?

Аз в момента търся във Възраждане, Младост и Трошево и искам да ви кажа, че удрям на камък. Всичко е разпродадено, нищо хубаво почти няма по агенциите от месеци, големи площи има единични бройки. Лично съм попадала на 4-5 обяви за 2-3 месеца, които да представляват интерес и цените са уау.

Общи условия

Активация на акаунт