Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 18

• 48 283
  • 764
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте. Някой има ли престава в момента колко време се чака за поставяне на електромери на новопостроени сгради? Сграда получи разрешение за експлоатация преди месец и са подали документите веднага към енегото, та се чудя колко време ще чакаме за електромери? Дали има някакъв законов срок? За район Виница става въпрос, ако има значение. Благодаря

Минимум три месеца, ние чакахме три месеца и половина в Бриз ако изобщо има някакво значение квартала.

# 676
Украинците. Заради тях се качиха цените на имотите

Не знам дали са само украинците. Напоследък във Варна е пълно с чужденци, не съм виждал никога толкова много. Има семейства французи, има доста германци. Индийците, които преди бяха предимно в медицинския, сега имам чувството че са се увеличили двойно.

# 677
Има ново покачване на интереса от страна на израелски граждани, към всякакъв вид имоти.

# 678
Тези дни започна нов строеж като инвеститор е Металекс Инвест ЕООД, до стадион Младост точно, някой има ли повече информация? Липсва на сайта им, сякаш са надеждни тези като инвеститор.
Проектът е поне от преди 3г. В сайта им го има- Тауърс. Към момента нямат незавършени сгради.

# 679
В интернет Варна се промотира като доста хубав град за експати и прииждат. Като цяло в други части на света също имотите са скъпи и недостъпни и става лошо за живот поради глупави политически решения и културна пропганда. Та “нормалните” места макар и нетолкова добри за живот, стават привлекателни. Варна се промотира като такова място. Но какво става като не могат да работят отдалечено или имат усложнения с данъци, не знам. Хората стават по-мобилни с течение навремето, само българите като купим и държим до гроб.

# 680
Тези дни започна нов строеж като инвеститор е Металекс Инвест ЕООД, до стадион Младост
Проектът е поне от преди 3г. В сайта им го има- Тауърс.
проектът го има от много повече години. Беше оспорван от летище заради височината на сградите (по спомен 20 етажа) . Доколкото знам първия път издаването на разрешително се провали, последваха договорки и втория път нещата им се случиха, разрешителното излезе.

Последна редакция: сб, 12 окт 2024, 23:42 от _re_ge

# 681
Малко ми е прекалено 1000 лв за Възраждане, дори и за нов. После се чудим защо наемите са високи. Тогава подобен на центъра трябва да е 1500лв, не че няма там такива наеми.
Въпросът е колко хора биха могли да си позволят такъв наем - ако търсят в краен квартал, значи не са особено платежоспособни.

Украинците. Заради тях се качиха цените на имотите
Апартамента е отдаден за над 1000 лв на неукраинци. Така че не живеите в миналото когато хляба е бил 30 ст. а заплатата 300 лв.
Относно предният пост за електромерите мисля че енергото е длъжно до 3 месеца от подаване на заявката да инсталира електромерите.

# 682
Има ново покачване на интереса от страна на израелски граждани, към всякакъв вид имоти.

Направо се редят на опашка Grinning Grinning Grinning

# 683

Направо се редят на опашка Grinning Grinning Grinning

Това, че се редят на опашка, го казваш ти.
Аз съм написала, че след няколко години затишие, отново има повишен интерес от израелски граждани.

# 684
  • при Arctic Monkeys
Влизам набързо да изразя изумление относно наглостта на бг брокерите. При сделката ми пролетта се опитах да поискам все пак последните сметки на апартамента да се погасят. Брокерът от Варна Естейт г-н Робърт Христов ми рече, ти луда ли си, изобщо не го споменавай, няма да се излагаме тука за 40 лв. вода. След което по-късно се оказа, че от 10 години там инкасатор не е влизал и има натрупани 300 кубика вода. Оправих се някак, но ситуацията беше доста неприятна…Викайте си инкасатора при сделки и си правете приемо-предавателен протокол…същия ме обяви отново за луда, понеже си изисках официално удостоверение за тежести и заявих, че няма да купя без такова. Иначе комисионната си я прибра…

# 685
  • Варна
По принцип и от дружествата се правят малко на луди. Натрупаните задължения преди датата на покупко продажбата са изискуеми от стария собственик и нямат право да ги искат от вас. Да си ги търсят от стария собственик както могат.

# 686
  • при Arctic Monkeys
Да де, но това се установява няколко месеца след сделката. Спокойно могат да заявят, че това е моя консумация. Друг е въпросът, че на практика е невъзможно да я потребя.

# 687
  • Варна
И как ще заявят, че е ваша консумация, като всеки месец излиза фактура с конкретна дата и съответни показания (дали реални или прогнозни няма значение). 😀

# 688
  • при Arctic Monkeys
И каква фактура да излезе, след като обяснявам, че там водомерът не е засичан и не е правен реален отчет в последните 10 /десет/ години. Начислявани са някакви служебни кубици, които са плащани но не са реално потребените. Аз за първи път давам цифрите на показанието и се оказва, че реалното потребление е съвсем различно от до момента отчитаното и плащаното. Вие ли не можете да ме разберете, аз ли не се изразявам правилно?

# 689
  • Варна
Дори и да не е засичан водомерът, всеки месец се начисляват служебно кубици и се издава фактура за конкретен период и с конкретна сума за плащане. Обикновено се начисляват що годе реалистични кубици на база на декларирания брой живущи в имота. От първоначалния ви пост не става ясно, че има съществена разлика в начислените и реално изразходените кубици. Това едва сега го казвате.

Както и да е. Станалото - станало. Доколкото разбрах вече сте платили всичко. Здраве да е. При следващата покупка вече ще знаете и ще се излагате да искате фактури, без да се съобразявате с малоумни брокери. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт