С какво ви дразнят свекървите? - 157

• 40 141
  • 776
  •   1
Отговори
# 660
Наистина питат децата ,бяха малки и  са питали защо   у дома има само баба, обяснили ,че дядо е звездичка. Показахме снимки, да знаят, че имало дядо.

# 661
  • при късмета
Едно е децата за питат "защо аз имам едни дядо или една баба, а другите по двама", тогава обясняваш, че е починал (според възрастта), че живее далеч или ако не сте в добри отношения, че не поддържате връзка. Както казах, децата не се интересуват от причините, те просто установяват фактите.
Репликата, за която се хванах в поста на авторката е това

Децата питаха с какво са обидили дядо им, че не иска да ги види. 
Съвсем, съвсем различно е от това дете да пита по принцип за липсващи баба/дядо. Мисля, че няма нужда от повече уточнения, всеки средноинтелигентен ще схване разликата

# 662
И аз мисля, че няма нужда да се обяснява на децата, че баба им не идва, защото те са се държали лошо. Пък и тя е обидена на снахата, едва ли на децата. В нейните очи снахата е виновна че децата са я обиждали.

Трябвало е на момента да се парира държанието им, а ако не може, поне твърдо да се покаже на бабата, че майка им не го насърчава и застава на нейна страна. Но тя май си е предубедена, та и това едва ли е щяло да помогне.

# 663
  • Пловдив
Трябвало е на момента да се парира държанието им, а ако не може, поне твърдо да се покаже на бабата, че майка им не го насърчава и застава на нейна страна. Но тя май си е предубедена, та и това едва ли е щяло да помогне.
Какво има да се парира на 2, 3 или 4 годишно?!?! Ти сериозно???? Акъла на свекървата е под нивото на тия деца. Но те ще пораснат, а свекървата ще си остане на това ниво.

# 664
  • ...живея на последния етаж...
Абсолютно подкрепям горното мнение. И внезапно се сетих как горе долу на същата възраст синът ми искаше от дядо Коледа нова майка, щото неговата нещо не му харесваше . Представяте ли си да се бях впрегнала и да не му говоря до днес? Над 30 години мълчание JoyJoyJoy

# 665

Сърдити баби и дядовци губят от липса на връзка с деца и внуци, не губят децата и внуците

ма ко, това е!! 👏

Моето е на 4 и вече знае за "сложните" ни семейни връзки и ме е питала защо моят баща (неин дядо уж) не я е виждал, защо не се е обаждал, спомня си баба ми и дядо ми, нищо че не ги е виждала от около 2 години, пита ме дали са умрели няколко пъти дори, което е супер тъжно според мен. Аз имах разкошна прабаба, която се е грижила много години за мен и й доставяше огромно удоволствие да ме вижда и още две други, които винаги ми даваха по нещо, обичаха да ме виждат и да ходя при тях също и ме боли, че детето ми има една-единствена прабаба и един прадядо и на тях грам не им пука за нея, нито искат да я виждат, нито нищо,а тя е такова чисто и прекрасно същество, че с нищо не е заслужила такова отношение. Опитваме се да компенсираме с грижи и любов като родители, но знам какво е да имаш истински любящи баби и ми е мъчно и тъжно, че тя е лишена от това. Ноо отгоре Господ гледа и не забравя...

# 666
Като казахте връзка между баби и дядовци с деца, внуци се сещам да попитам друго аз не мога да разбера името толкова ли е важно за една баба/дядо? Примерно аз съм кръстена на едната баба, другата ми от на вуйчо страната има също. Уважавам си ги и двете, но едната (която аз съм кръстена на нея) по как да го кажа по близки сме си – споделяме си и т.н, а с другата там отношенията са по студени тя си общува повечето с братовчедка ми, която тя си е кръстена на нея. Не се сърдя, не ревнувам но ми е странно.
Лично аз не бих деляла децата така, но се усеща. Сега аз си имам дете и съм го кръстила на свекърва ми, но майка ми не е обидена примерно.

# 667
Абсолютно подкрепям горното мнение. И внезапно се сетих как горе долу на същата възраст синът ми искаше от дядо Коледа нова майка, щото неговата нещо не му харесваше . Представяте ли си да се бях впрегнала и да не му говоря до днес? Над 30 години мълчание JoyJoyJoy
Моята внучка преди 2 години, в момент на афект ми заяви, че няма да плаче за мен като умра.  Колко ли години трябва да съм сърдита?!  А аз много се смях на "голямото  наказание", което ще ми наложи. Беше на 8 г.

# 668
Като израснала без баби и дядовци, починали рано, да кажа, че въобще не са ми липсвали. Не натоварвайте децата с вашите очаквания. Ако има баби и дядовци  - добре, ако няма - няма липса, освен ако вие не я подхранвате.

# 669
  • Варна
Липсва нещо, което си имал и си загубил. Като си го нямал никога, как да ти липсва...

# 670
Най-хубавите ми спомени са от село с баба и дядо, топлите летни вечери, щурци, мирис на току що полята градина със зеленчуци, сутрин гугутки и слънце в прозореца. Старая се да дам на внучката спомени с нас на вилата, нямаме вече село. За мен е богатство да видя как расте.
Онези дето са обидени и не искат да видят внуците дори не знам как да ги нарека, да са живи, здрави и самотни.

# 671
Пристигнаха ,стискайте палци да оцелея.

# 672
Дръж се, Боряна!

# 673
Заспаха, едното го приспивам, само не ще. Добре ,че едното ,че като жабата на две места е зор.
 Майка им  почна пак  списъка, прекъснах я  и викам, това го учихме предния  път, знам си урока. И си били у тях ,моля ви се, викам тук първо е мое ,тогава ваше, отръсках се.
  Ще стоят докато аз издържа. А  и да не ги оставя гладни  , че чичо им прави закуската преден път ,бе отпуск и палачинки прави по-добре от мен,  а и аз сутрин съм трудна , олюлявям се ,докато се стабилизирам станало пладне , е не ,но ...късно. Стягам се ,сама съм този път.
 Казах на баща им като хленчат да не им обръща внимание , няма им позволя лигавене. Храни ги в устата той ,на девет плюс малко отгоре. Друг път ще го правя.  И от другата баба хленчат, не е само при мен, давам им още година-две и няма да помиришат село. Ако съм жива де.
 Та така баба ...Цоцолана. Лека ви нощ.

# 674
  • Бургас
За пореден път ще го кажа, Боряна и дано не се обидиш... Синът ти и снаха ти са меко казано нагли. Не разбирам с какъв акъл те карат да се грижиш за децата сама, знаейки състоянието ти. Още повече, очевидно разглезени деца. Как пък не ще храня здраво 9 годишно в устата. То бива, бива....
Да дойдат с родителите и да се порадвате едни на други баба и внуци - да. Но да ти ги тропосват с дни сама да се оправяш... че и с претенции и списъци.  Айде, снаха ти е ясна, отдавна я знаем, че е ..... айде да не казвам. Ама синът ти да излезе изпод полата й, да му се не види. Не че се учудвам. Мъжът ми има един такъв братовчед, дето жена му го върти на малкия си пръст и нашичкият, иначе не лошо момче, такива тъпотии твори, че не е истина. Ама техните, какво да правят хората, син им е, да му е мирно в семейството, мълчат си. Та те разбирам защо се съгласяваш,  ама не е редно така да те тормозят.

Общи условия

Активация на акаунт