С какво ви дразнят свекървите? - 157

• 40 139
  • 776
  •   1
Отговори
# 675
Като израснала без баби и дядовци, починали рано, да кажа, че въобще не са ми липсвали. Не натоварвайте децата с вашите очаквания. Ако има баби и дядовци  - добре, ако няма - няма липса, освен ако вие не я подхранвате.

Е като израснала без баби и дядовци няма никога да разбереш това, за което говоря. Летата, ваканциите, игрите, угаждането, глезенето, топлите прегръдки на баба, тайните ни, гледането на звезди на село, безброй забавления..не е било същото с родителите ми и никога няма как да е.
Просто се чудя как от тая идилия стигаме до "няма да си говорим година, защото не се е обадила, а е писалац". С годините хората ли изперкват, аз ли нещо не съм в час, не знам.
Но да, яд ме е, че това усещане моето дете няма да го изпита.

Боряна, кураж с гостите! Ама храни ги, приспива ги... На колко са? Глезени деца, че и с претенциите на майка им.. Бих ги взела за максимум уикенд.

# 676
Не мога да заспя, станах пак.
 На училище си ядат, той ги " дохранва", сина си ,тя мадама - не яде толкова.
 Телефоните са виновни,  и неговия, прави го да става бързо. Той се грижи за тях, снахата се занимава с уроци ,той с останалото.  И  да става бързо.
 Няма страшно, но са си донесли пак за писане, четене.  Казах му ,вие  събота и неделя защо не сте отхвърлили това?
 Ще опитам, но   освен да изключа рутера, но ще се усетят, не става постоянно  и това могат, да включат.
 Те повече от мен са грамотни.
 По три пъти моля да ядат.
 Да не давам сладко ,не купувам въобще сладко и за мен.
 Сега плодове заредих,  обичат нарязани , смесено различни , по два- три пъти на ден по паничка.
  Колкото ядат.
 колкото напишат.
  Той не може да работи с тях,  а има срокове.
 Само плътните им пердета , с всичкото , поръчката е 6 500, то  френски прозорци и много. Да влязат в апартамента си, пък по-широко и удобно.
 Двойно е на сегашната квартира.
  Но те имат 60 квадрата да поддържат, аз декар сто  е шейсет, всичко иска ръце.

Докъдето мога ,до там ще е , той го знае синът ми.
  То че са си у тях ,снахата каза, защото се дърлят  и то заради мен, казах да се карат у тях си,  ами ние сме си у нас.
  Първо аз съм си  у дома , после са те.

Капризи,  изисквания ,  ама си им казах,  вие у вас не го правите ,но искате тук да ги възпитавам. Колкото мога, радвай се ,че не са ви на главата и сте спокойни , от мен да ги опазя  цели,  пък другото каквото направим. Басейнът е стоплен, имам два-три часа да не мисля с какво да ги занимавам.  И телефоните...няма  бягане от тях.
 не ми правят бели ,но очите в тях.
 Но ги наблюдавам от далеч, те не искат над главите им, явно им е писнало регулации.

Не знам другата баба как издържа ,повече бяха там.  И дядото  е болен. Тя  върти всичко.
 Ама  баба. Ще отраснат. Малко остава.  В детската градина  и лятото ходеха ,сега няма как.

# 677
  • София
Ella_._, прожектирате вашите изживявания върху всички. Огледайте се - всеки има различни спомени не само за баба и дядо. Със сестра ми сме породени, но за един и същи продължителен период, който преживяхме заедно, имаме абсолютно противоположни спомени и мнение.
Не знаете, какво точно ще помнят вашите деца от евентуално подобно общуване - дали гушкане, свобода и любов или размахан пръст, пошляпване и дебели намеци, какъв е този или онзи от родителите. Не се бутайте, където не ви искат.
Бор_яна, сили и търпение. И това ще мине.

# 678
Е като израснала без баби и дядовци няма никога да разбереш това, за което говоря. Летата, ваканциите, игрите...
Е аз съм израснала с тях и с това, което говориш, обаче после се оказа, че с тия хора нямаме общ език и ценности. Като премина периодът на ваканциите и мекиците се оказа, че хич не ми липсват. Да не бъркаме носталгията по детството с хората срещу нас и какви са те всъщност.

# 679
  • Пловдив
Аз съм виждала Бор_яна и ДРУГО да пише и изобщо имам едно наум към всичко, което пише. Не мисля, че има проблем чак такъв с децата.

Ситуация у нас, децата бяха малки, аз съм купила една кутия бисквити Мираж (много ги обичаме всички). ЕДНА кутия делим на 5 човека - по две миражки на човек. Идва майка ми, горда баба, на която съм забранила да купува сладко и вижда как делим миражките. И почва "Ти нали ми забрани да купувам сладко, ти защо купуваш". Директно отговора ми беше"защото така съм решила". Първо аз купувам една кутия и я делим, да няма прекаляване. Второ аз съм наясно какво и как са яли през цялата седмица. Трето аз решавам, толкоз.

Видяла Бор_яна, че синът и хранил дете - и оппа, троп-троп във форума. Драма. Очевидно детето ходи на училище, там си яде. Случило се понякога да го поглези, драма.
И аз режа сандвичета на фигурки ПОНЯКОГА на 16 и 18 годишните си синове, мама да си полигави бебенцата. Друг път те ще нарежат салатата и ще опекат принцеси. Обаче си представям някой като види малко квадратно сандвиче като хапка до компютъра занесено какво ще си каже.....

Последна редакция: пн, 12 авг 2024, 07:35 от Янтра

# 680
Нося им до компютъра,  брускети,  плодовете там си ядат.
 голям праз, че съм писала. Но ти знаеш най-дзобре . Закуската след малко вадя и чакам до 8.30 и вдигам да стават. Така е наредено.
 Даже видях в хладилника една морена, може да я  изядат, на чичо им  е.Те аз съм я купила казвам.  И парче шоколад има.
 Не съм чак такъв звяр, какъвто ме мислиш, Янтра.
 Приготвила бях пържоли и две яденета ,взеха си.
 Само снахи могат да мрънкат. То и ще се изтрие вече дето писах, защото не е по-темата, свекърва се дразни, тя е снахи да се дразнят.
 Пиша тук, защото има хора , с които да споделя. Не  е специално за теб.

# 681
Темата е за оплакване от свекърви. Имаше друга, за оплакване от снахи.

Отделно, от зор да не се разбираш със снахата си се докарала да не харесваш и децата, и много си личи. А те усещат. Няма как да имаш топли отношения с внуците си, с този подход.

Последна редакция: пн, 12 авг 2024, 08:26 от alex_jp

# 682
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Темата е за оплакване от свекърви. Имаше друга, за оплакване от снахи.

Отделно, от зор да не се разбираш със снахата си се докарала да не харесваш и децата, и много си личи. А те усещат. Няма как да имаш топли отношения с внуците си, с този подход.
В случая сина и снахата малко прекаляват... Моя син беше три седмици при баба си по бащина линия, книга не пипнал, цял ден Плей стейшън-а, кога се къпал, кога не, сладко и сладолед без контрол. Не съм се карала с нея, не съм оставяла списъци с това какво да се прави, ясно ми е, че след като е глезила син, ще глези  и внук...
А съм сигурна, че не съм и идеала за снаха, но и двете сме дипломатични.

# 683
Това дали прекаляват или не, няма как да знаем, но аз коментирам отношението към децата, а то не е ок, при това не от сега.

# 684
Що да не се разбирам със снахата, за сина си говорех тук.
 Добре че ме познаваш и знаеш всичко.

Глуха съм момиче, с апарат от 50 години, който не помага вече, нося го за кратко ,че се възпалява  ухото и не пазя равновесие.
  И  като се налага , вземам парацетамол,  да не позволява възпаление и  сега родожил почнах, да се запазя годна и издържа.

нищо общо дразненето , каквото ви изглежда.
 Сега не искат да закусват, отивам за трепи път да се моля.
  Насила не карам.

# 685
Всеки е недоволен останалите в семейството, често срещана динамика.

# 686
Не им се моли, Боряна. Явно децата имат нужда от малко дисциплина.
Щом имат час за ставане и закусване – будиш и предлагаш закуска. Ако не им се става, да протестират пред родителите си – ти спазваш инструкции. Ако не искат да ядат, да не ядат. Няма да умрат от глад, на обяд ще наваксат. А и нали плодове даваш...
Не ги моли и не ги насилвай. Слагаш и след нужното време вдигаш. Който ял, ял. Ако не е ял, проблемът си е негов, храна е имало.
Не се притеснявай, много бързо ще се ориентират кой номер минава и кой не минава при теб.

# 687
С ръка на сърцето си признавам, че на Боряна нищо не й разбирам от написаното. Нито смисъл мога да хвана, нито оплаква ли се, хвали ли се....
Децата са на 9 години, не на 9 месеца. Нито са чак толкова малки, нито чак толкова несамостоятелни. Ми като не иска да ги гледа, да го заяви категорично и толкова.

# 688
Ella_._, едните ми баба и дядо ми даваха всичко, за което пишеш - ваканции на село, глезене, смях, грижа и тн. Другите, както съм писала вече тук, дори не ги познавах. Познай кои баба и дядо ми липсват? Майка ми твърдеше, че баба ми по бащина линия била разкошен човек, но за мен си остана само име и малко снимки и не мога да кажа, че някога съм усетила липсата ѝ просто защото никога не съм я "имала".

# 689
Донесох им в стаята ,изядоха по една бутер баница, едното пи айрян. Изчистих, варя смокини и тръскам от време навреме и чакам. Те си лежат с телефоните. След малко ще поднеса плодове.
 Не се хваля  и не се оплаквам, споделям.
 Като вас всичките.
 И да искаш  и да можеш са различни неща. Искам, трудно ми  е,  нямам нормална комуникация  и те го разбират, крещят като не са съгласни, дано чуя, но то по-лошо, не разбирам.
 Спирам ,че  досадих, вие също досаждате понякога с измислени проблеми ,но сте по темата.

Общи условия

Активация на акаунт