С какво ви дразнят свекървите? - 157

• 41 039
  • 776
  •   1
Отговори
# 330
Опитах се по телефона да ме разпитат точно кога е бил последния ми МЦ, колко дни е закъснял, ама кога точно съм забременяла, ама кога е термина, в кой месец съм точно и тн. Аз обаче овъртам. Не искам да знаят. От сега ме е страх какво ще се случи ако знаят, че съм влязла в болница да раждам. Последната Коледа събрахме у дома родителите и на двамата + бабата и брат му за три дни, но току що родила отново не искам да си го причинявам. Прави сте, че ще има скандали и в двата случая, по-добре да е след това, поне спокойна да си прибера бебчето при мъжа ми. За секунди ми идват на ум:
1. За името
2. Дали ще дойдат всички да видят бебето
3. Дали ще има къде да ги приютим! Защото те ако няма къде да спят няма да дойдат
4. Дали ще водим детето при тях
Аз дори усещам, че съвсем скоро ще има коментари, понеже аз вече отказвам да ходя там, а мъжа ми без мен като гледам няма да отиде, не го спирам, но не е изявил и желание. Предстои ни отпуск 10 дни и ние нямаме планове и един ден да прекараме там. А преди да ми наговорят всички неща за аборти, помятания и подобни примери, бяхме казали, че като мине периода на повръщане, гадене ще отидем, а все още не сме.

Последна редакция: чт, 04 юли 2024, 15:12 от Mery RG

# 331
Ако мъжът ти е на място, ще се обади да им каже: Мамо, честито, имате внучка. Роди се преди три дни, кръстихме я Мария (примерно). Вече сме вкъщи и имаме нужда да свикнем да бъдем родители. Затова ми се обадете, когато решите да дойдете, ще ви запазя стая в хотел наблизо за няколко дни.

# 332
Аз съм в ступор, че някой може да разпитва една жена кога ѝ е бил последният МЦ, кога е заченала и тн. Такава простащина не се среща всеки ден!

# 333
Имаше една свекърва, която преравяше боклука на младите (живеещи на горния етаж) за използвани дамски превръзки и като намери, трагично задаваше въпроса: "И тоя месец ли не си бременна?".

# 334
Имаше една свекърва, която преравяше боклука на младите (живеещи на горния етаж) за използвани дамски превръзки и като намери, трагично задаваше въпроса: "И тоя месец ли не си бременна?".
Е, не! Това вече е уникум! Снахата защо не е казала "като ти се гледа бебе - роди си го!"?

# 335
  • София
Аз не съм имала проблем нито със свекърва, нито с майка, но докато не се роди бебето не исках никой от тях да знае. Най-малкото да не съм им в мислите като раждам. Дори отивайки за болницата с 9 см разкритие казахме на баба ми (с нея живеехме тогава), че отиваме да се разхождаме.  Знаеше се естествено кога е терминът (щерката пък се роди точно на него), но след като се роди веднага се обадихме на родителите и им казахме. За име никой не е питал и настоявал, но спокойно можете да кажете - "Днес се роди *****, всички сме добре." Пък, ако някой се сърди си е негов проблем.

# 336
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Преди да се роди моето дете, свекървата и сестрата на мъжа ми ( ъъъ зълва или етърва там) звъняха всеки ден, преносвах...
Роди ли се, роди ли се, зор голям да се знае точно кога.

# 337
  • София
Без упрек към младите хора, само да отбележа, че свекърите определено ще се засегнат, ако научат след дни за раждането. И за мен такива отношения не са нормални, ако няма напрежение между семействата.
Защо го казвам - да сте подготвени кротко и без караници да си кажете каквото ви е на душата. Тъкмо и синът им да чуе. А ако наистина имате някой запис - ще е направо "чудесно"

Последна редакция: чт, 04 юли 2024, 16:29 от Cuckoo

# 338
Те от преди раждането не са нормални отношенията. С някои хора не може да се разбереш цивилизовано и затова е добре информацията да е оскъдна. Човек трябва да се щади. Особено щом и малко дете ще гледа, хормоните са и ще са в небесата и т.н.

# 339
  • при късмета
Отношенията ще са нормални, ако свекървите не вкарваха напрежението. Няма как да очаква нормално отношение, ако от сега говори хем за аборти, хем на име държи, ама после с нея да се отнасяли нормално и да я поканят в болницата. Да бе. Ще е толкова нормално, колкото самата свекърва си е постлала

# 340
  • София
Извинявайте, ама ако някой се разсърди на факта, че съм родила и след това съм му казала, значи не е адекватен човек и няма да е в кръга от хора, с които бих искала да комуникирам. Аз преди дъщеря ми загубих бебе във 2ри месец и като забременях с дъщеря ми нищо, абсолютно нищо не бях купувала до раждането. Камо-ли да казам на някого кога ще се роди бебето, че аз и не знам. Нека се роди живо и здраво - пък после. Аз не съм чула за обявление за раждане на бебе преди то да се е появило.
Пък който иска да се сърди - да се сърди. Имам си толкова задачи, вместо да мисля кой, кога, защо и колко е обиден.

# 341
Какво значи да научат в последствие? Мъжът ми се обади на всички, след като научи от мен, като се родиха децата. Той не е присъствал. Трябва като тръгваме за болницата ли да им кажем, защо?
Едно време като са раждали вкъщи, са присъствали и тъщата и свекървата, но те и са помагали в раждането на акушерката.

# 342
Според мен те говорят за аборт, защото мъжът се е изпуснал и им е разказал за предишните проблеми. И те сега един вид успокояват, че даже и да стане пак така, не е фатално и ще може пак да се пробва.
Mery MG си знае мъжа и дали може да е казал нещо неволно, пък сега да си мълчи и да не си признава.
Разбира се, това не променя общата картина, че са лицемерни и дразнещи, и че една майка трябва да поставя себе си, здравето си и детето си на първо място, а не отношенията с роднините, независимо чии са те.

# 343
Опосум, и това е така, ама най-първите думи на свекървата са били да се следи редовно, че ако има проблем с бебето да го махне, докато е достатъчно рано. Перифразирам, но смисълът беше такъв. Тези хора са си прости и злобни и това им е нивото.

# 344
  • София
Всеки може да си мисли какво ли не и да споделя примерно със съпруг, но да изтропаш пред хората...

Общи условия

Активация на акаунт