С какво ви дразнят свекървите? - 157

• 41 029
  • 776
  •   1
Отговори
# 345
От опит да кажа, че след раждането ще стане още по-зле с тези хора! Минимум комуникация и максимум разстояние. Пази си силите и нервите за детето. Прехвърляш разговори и отговорности свързани с тях на мъжа си, не вдигаш всеки път телефони(бебе имаш да гледаш, нямаш време да висиш на телефона) и така. Аз преди да родя проблеми със свекървата нямах, но след това беше ужас....

# 346
За съжаление твърде малко хора в Българшя имат спомени от часовете по биология.
Нищо чудно да си мислят, че като е имало проблеми преди, то сега кой знае какво може да стане и се изживяват като капацитети и просветители.
Наистина простотия е това да говориш подобни неща на бъдеща майка, но специално за това може да е от кривоизразена загриженост за бъдещото внуче.
За съжаление след раждането има голяма вероятност от още по-криворазбрана загриженост към внучето и още по-голяма неприязън към снахата.
П.П. Какви са тези гостувания по три дена на всички роднини? Силно препоръчвам след раждането да не правите такива неща вкъщи. Wink

# 347
  • София
Има голям шанс, ако съпружието се обади с “Роди се Мери!” на баба Николета, и бабата да е наистина, каквато е описана тук, никой от там да не дойде на изписването. Имената са примерни.

# 348
Има голям шанс, ако съпружието се обади с “Роди се Мери!” на баба Николета, и бабата да е наистина, каквато е описана тук, никой от там да не дойде на изписването. Имената са примерни.
Аз мога само да кажа - амин! Дай, Боже! Smiley

# 349
Според мен те говорят за аборт, защото мъжът се е изпуснал и им е разказал за предишните проблеми. И те сега един вид успокояват, че даже и да стане пак така, не е фатално и ще може пак да се пробва.
Mery MG си знае мъжа и дали може да е казал нещо неволно, пък сега да си мълчи и да не си признава.
Разбира се, това не променя общата картина, че са лицемерни и дразнещи, и че една майка трябва да поставя себе си, здравето си и детето си на първо място, а не отношенията с роднините, независимо чии са те.

Той и да успее да скрие от мен, че се е изпуснал, те нямаше до сега да си държат езика зад зъбите и пт тях щях да разбера, че знаят. Те са изключително нетактични и просто глупашки не знаят кога да замълчат и сами се изтърват и оплитат в лъжите си не веднъж. Нямат си никаква представа какво се е случило. Аз имах мисед м.май 2023г, поради некомпетентни доктори се наложиха след това две хистероскопии през ноември 2023г и февруари 2024г. Бях седмици наред в болничен, те нямат престава. Те по принцип не се интересуват как сме, което направи всичко много лесно за криене. Интересите им за башия живот са колко пари са заплатите ни, на какви и колко почивки ходим, дали няма да ги заведем и тях на почивка, на ресторант. По телефона се водят монолози и с едната и с другата. Понякога не разбирам, че мъжа ми още говори по телефона, толкова време не обелва и дума. На мен звънят само с някаква цел, но този път баба му ме залъга наистина, че се е заинтересовала за мен, но и тя си беше подготвила монолог..

# 350
Аха, ясно...
Ами тогава удобно си изключвайте звука на телефоните по-често и най-вече ако имате само 10 дена отпуска, не си я съсипвайте да ходите там. Като се роди бебето всичко ще се промени, вярно че към по-хубаво, но вече няма да имате така време насаме, възползвайте се сега.

# 351
Преди да се роди моето дете, свекървата и сестрата на мъжа ми ( ъъъ зълва или етърва там) звъняха всеки ден, преносвах...
Роди ли се, роди ли се, зор голям да се знае точно кога.
Зълва. Жените на двама и повече братя са етърви. Сори за офф-топика.

# 352
Не съм чела отдавна ,днес ми попадна това нещо и реших да го донеса. Сякаш са чели темата  и писали, ама е разбираемо,  едно и също е  при всички оплакващи се. За доволните нищо не казвам.
Съзнавам, че е измислица, ама реална.
https://vijti.com/%D0%BB%D1%8E%D0%B1%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%82%D0% … Irg#goog_rewarded

# 353
  • Наблизо
Е не..чак пък толкова?!?

# 354
Пълни глупости.Може да има и такива откачалки,но не е много вероятно.

# 355
Ооо ,не са глупости,мислиш ,че няма такива свекита ли?!Какъв е тоя зор да дават акъли само незнам.  Пък и снахата да и е прислужник. Нали сина си е отгледала,защо има изискване от снахата.  Хората сме много , много интересни. Направо полудявам като чета за такива свекита.

# 356
Мери, и аз имам такава свеки + дете декември. Най-добре не се виждайте и чувайте до раждането. Отрежете ги за изписване и гостуване, ще съжалиш многократно! Бях секцио и прекрасно се справихме с ММ и без да съм обслужващ персонал на още 5 човека. ММ също в началото на връзката ни много повече й се водеше по акъла, но и сега, въпреки че тя значително се дистанцира, уж заради моето отношение, звънне ли му с молба, веднага се съгласява, сакън мама да не се обиди. Така че имай предвид, че и занапред може да има промени и да не е винаги както ти се иска на теб. За интригите и обидите са ти дали добър съвет да я запишеш, но пускаш записа когато и тя е там - иначе ако пуснеш на ТМ и той я пита, може да стане по-зле в зависимост каква лъжкиня е (случвало ми се е да заплете още по-голяма интрига). За бебето и при нас беше така - бурни, остри реакции, ама няма да се роди, ама няма да е момиче, лекарите не знаят, после психоатаките продължиха - ти не знаеш какво е любов, защото намаш момче, ама то сигурно е аутист, как може да кърмиш, това е вредно и тн. Много кураж и търпение с такива адски създания ти желая!!! Старай се да не говориш на ТМ често за нея, защото маминка си е маминка и те не го преживяват току-така. Аз лично в критични моменти пиша тук или споделям с приятелки, иначе ще се изпокараме, ясно ми е.

# 357
Здравейте на всички,няма ли някакъв казус за разрешаване?! Wink
Темата "по застина" малко.

# 358
Няма казус, няма терзания ,като минат години се напасваме. Почваме и да се харесваме даже.
 Само снахата ме чува и вижда, другото  все ме отмята с досада и си продължава.
 Доживях и това.

# 359
  • София
Бор_яна, и това чудо го има, дори аз съм оправдавала свекърва си пред ММ (ти да видиш).
Писала съм го вече, но си продължава - зълва ми уж се оплаква от майка си, след 2 дни чувам, че я повели с тях в провинцията (в къщата на мъжа й). Чак се чудя мъжът й как издържа - или дължи много на "бабата", или му е обещано нещо...
Както много се обичаха с мъжа си, така не е стъпила на гроба му, откакто положеха там урната с праха. Както много държеше на традициите и ритуалите (ако става дума да ходи на гости), така 3 години на "любимия" си мъж напълно ги пропусна, както впрочем и децата й. Не че аз много си падам, но са ми казвали, че нечетните години се отбелязват.

Общи условия

Активация на акаунт