С какво ви дразнят свекървите? - 157

• 40 994
  • 776
  •   1
Отговори
# 465
  • Melmak
Не, просто темата е за оплакване и дразнене, не за похвали. Тоест не споменавам неща, които са хубави и не ме дразнят, защото темата не е за това. Никъде не съм казала, че свекърва ми е чудо невиждано. Има патологични случаи, май на Вероника беше такава. И още една беше подобна, не помня коя дама беше споделила, че свекърва й предложила нейната рокля за сватбата.

Разбирам, че моята не е такава. Това не значи, че не ме дразни.

Отказ приема при свършен факт. Тоест, като не приема устно “не” отидохме, купихме си халки и толкова. То това какво да не му приемеш? Харесва й, не й харесва.. свършен факт. Дори и дата нямахме още, но реших да действаме за да потушим всякакви желания от нейна страна да ни купи халки без нас!

Това е, че не ми харесва как не приема “не”. Словесно поне. Както с храната, която ок, явно ще почна с чиста съвест да хвърлям. Същото и за други неща.

# 466
  • Другата България
Скрит текст:
Не, просто темата е за оплакване и дразнене, не за похвали. Тоест не споменавам неща, които са хубави и не ме дразнят, защото темата не е за това. Никъде не съм казала, че свекърва ми е чудо невиждано. Има патологични случаи, май на Вероника беше такава. И още една беше подобна, не помня коя дама беше споделила, че свекърва й предложила нейната рокля за сватбата.

Разбирам, че моята не е такава. Това не значи, че не ме дразни.

Отказ приема при свършен факт. Тоест, като не приема устно “не” отидохме, купихме си халки и толкова. То това какво да не му приемеш? Харесва й, не й харесва.. свършен факт. Дори и дата нямахме още, но реших да действаме за да потушим всякакви желания от нейна страна да ни купи халки без нас!

Скрит текст:
Това е, че не ми харесва как не приема “не”. Словесно поне. Както с храната, която ок, явно ще почна с чиста съвест да хвърлям. Същото и за други неща.
Точно това казвам, и така се прави.

# 467
Предлагането на сватбената рокля на свекървата защо да е обидно. Може да е покрита с камъни Сваровски семейна реликва.

# 468
Преди много години,това е било традиция,да се облича  на сватбата рокля на майка или свекърва.Нещо като приемственост.Може би е спомен от по-бедните години,когато е нямало какво да се купи или е са нямали пари.Вече не се прави.Предложила,отказали сте -толкова.

# 469
Каква ще е тая златна рокля, пък ако ще и с камъни Сваровски, да е актуална и след около 25-30 години. Всичко това за мен е с цел налагане на такъв тип свекърви. Опитва се да предаде модела от преди години, както нея са я мачкали, ама времената се менят.

Последна редакция: нд, 04 авг 2024, 10:44 от Jane122

# 470
Преди много години,това е било традиция,да се облича  на сватбата рокля на майка или свекърва.Нещо като приемственост.Може би е спомен от по-бедните години,когато е нямало какво да се купи или е са нямали пари.Вече не се прави.Предложила,отказали сте -толкова.
O, прави се. Няма връзка с бедност или липса на рокли. Приемственост. В нашето семейство нямаме такава традиция, но познавам хора, които я спазват. За хубави рокли става въпрос. Не боклуци.

# 471
В гардеробите на българките е пълно със Сваровски. Joy
Днешните свекърви са моите наборки, които се жениха 90-те години. Минали са тогава покрай дизайнерск рокли и Сваровски, все едно не помните какво беше едно време, нито имаше пари, нито имаше избор като сега. Grinning

# 472
О да, то това остана. Да отида на сватбата с роклята на свекито.... Пълен ужас!

# 473
Хечи, не съм чела абсолютно всички коментари, но ми се струва, че много напразни нерви хабиш заради свекърва си. Май и друг път съм ти го казвала това всъщност. И въпрос - защо за някои неща не я лъжеш? Аз лично не си падам по лъжите, но понякога са необходими. В случая - сготвила си боба и тиквичката, били са много вкусни, благодариш, джанките или там каквото беше също са ти харесали, блабла. Лъжеш, мажеш, за да има мир и спокойствие. Това за по-маловажните неща. За нещата около сватбата - казвай си в прав текст какво мислиш и искаш да правиш и бъди твърда, не офлянквай, защото наистина отсрещната страна може да си изгради погрешни очаквания. Пък и да се разсърди свекърва или майка - нищо, ще се отсърди. Не се вкарвай в такива филми. Живот и здраве да си имате детенце някой ден - ще ти се качат на главата и двете родителки, ако не се заявяваш по-сериозно.
Знаеш, че те харесвам и се надявам да не се обидиш от думите ми 🙂

# 474
  • при късмета
Ако излъже по този начин за тиквичките, боба и джанките, ще получи още. И дразнене от този тип ще продължава. Не ми се вижда добра идея

# 475
Тя при всички положения ще си получи тиквички и боб, защото свекървата си знае едно и няма да се промени. Затова за такива дреболии или да лъже, или да каже на мъжа си той да контролира майка си (защото очевидно свекървата няма респект от Хечи).

# 476
Елла, преди теб, съпругът ти ядеше ли манджите на майка си? От кога започна да не са по негов вкус? Питам за един приятел.

PS 
Скрит текст:
Защото моят син е женен вече  от 16 г., но пак си обича моите манджи, а впрочем и снахата. И са доволни, когато някой  вече е сготвил и те са си освободили време.  Днес  се връщат от морски уикенд и ги чакат топли зелеви сърмички с ориз и кайма + пилешко месце. .

# 477
Моя мъж също не е фен на мамините гозби-обилно поляти с олио и един пакет червен пипер....
Ауу обожавам зелеви сърми ама не е ли топло за тях? Аз такива неща готвя зимно време, лятото на летни манджи и скара караме.

# 478
  • Melmak
Ако хората харесват дадени гозби, това е прекрасно!

За да ви дам малко контекст - моите родители са кулинари, в хранителния бизнес цял живот, къде работа, къде хоби. Татко беше и рибар, умееше да готви много неща. Постоянно пазаруваше все вкусни и качествени продукти, в моето родно семейство храната е издигната в култ, да го кажем. Самата аз от дете умеех неща в кухнята, помагах на майка ми много. Другите деца слизаха да играят след училище, мен ме хващаше да белим и режем картофи за мусаката и подобни. Така постепенно се научих да готвя и мога доста неща (макар да не мога да се меря с родителите си, защото не се занимавам професионално).

До една степен в очите на другите това изглежда каприз. Научих мм да яде риба, зехтин, френски сирена, тарама, морски дарове, защото аз ям и купувам такива храни. Неща, които не беше опитвал в неговото семейство.

Свекърва ми не умее да готви. Живели са с двете баби на мм, те са готвили. Свекърва ми се опитва, но уменията й просто не достигат. Разбирам, че съм с високи критерии. Но и мм си казва, че е обичал да яде от бабите си (едната само я познавам, жената беше уникално добра кулинарка). Като майка му прати нещо то най-често е без сол (никаква!), без никаква мазнина, без никаква подправка и изглежда като болнична храна.

Аз нямам против да си готви както си може, ако другите харесват това, да си го хапват. Не пиша това, за да мислите, че се състезавам с черпака. Просто като ти изсипят една кутия с месо, което и питбул ще се озори да сдъвче, то просто не се изяжда. И си заминава.

Мислите ли, че за 10+ години проблемът е бил само 1 тиквичка и шепа боб?

Оценявам, че жената ни кани на празници или просто на гости, че винаги подготвя трапеза, тя реално време отделя да се подготви, просто не й се получава.

Това цялото го написах не, за да се вторачваме на храната, а да разберете, защо отказвам. Ако мм си готвеше тиквичката, шепата боб или си изяждаше сухите пържоли, въобще нямаше да се впечатлявам. Не му определям какво да яде. Самата аз писах по-рано, че два месеца не бях готвила, поради външни фактори, имах много неща. Яли сме от ресторанти и някакви аламинути като яйца и салати.

Благодаря ти, файър, знам, че си добронамерена и вероятно си права.

# 479
.

Последна редакция: нд, 04 авг 2024, 18:05 от •mimoza•

Общи условия

Активация на акаунт