С какво ви дразнят свекървите? - 157

• 41 003
  • 776
  •   1
Отговори
# 480
  • Пловдив
Живея /силно казано / с нея вече 23г!  Всеки ден е война и борба за съхранение на нервите.Не питайте защо, така се стекоха нещата
А-ха. Жената може да е всякаква, но ти си се съгласила да живееш с нея. Никой нямаше да ти влиза в спалнята, нямаше да връща боклуци и прочие.

# 481
Две поколения под един покрив си е ужас отвсякъде.И не само за младите.

# 482
Елла, преди теб, съпругът ти ядеше ли манджите на майка си? От кога започна да не са по негов вкус? Питам за един приятел.

PS 
Скрит текст:
Защото моят син е женен вече  от 16 г., но пак си обича моите манджи, а впрочем и снахата. И са доволни, когато някой  вече е сготвил и те са си освободили време.  Днес  се връщат от морски уикенд и ги чакат топли зелеви сърмички с ориз и кайма + пилешко месце. .

Каг, ял ги е по неволя, докато е живял с нея. Има 2-3 неща, за които милее (спомен от детството), но майка му от 11 години е вдовица, не готви за никого редовно и според него е забравила. Тя е наполовина чужденка, смесва рецепти, измисля си ги и резултатите са манджа с грозде. Кой ще върне топли сармички? 😀 Ние - не. Обаче майка му например не готви българска кухня. Последно вкъщи преди година и нещо беше пробвала да прави някаква супа с цели парчета свинско, то жилаво, безвкусно, ядоха по веднъж, тя си замина, преседя 2-3 дни и отиде на боклука. Иначе намира косури на всяка моя манджа (тя), но тя не може да сготви и едно нещо като хората. Миналата година бяхме й ходили на гости, сервира ни сухи пържоли и толкова преварен ориз, че беше една голяма топка. И на него не му хареса и й го каза, тя се обиди естествено и стана голяма драма. Та вече ако ходим, отиваме на ресторант да няма сърдити.
Ааа и топ специалитет забравих - желе на прах, което се смесва с вода. Съдържание захар, овкусител, оцветител, желатин. Борих се да не го дава на детето като беше по-малко заради захарта, сега обаче успя да й го даде. Според нея е адски полезно за костите! 😅 И как да й обясня, че ако иска да й купи нещо за костите едни тръбни кокали или готов телешки бульон наистина има желатин и ще стане вкусна и полезна супа, а не това измислено нещо с 80 грама захар на 100 гр пакетче. Ама не вдява и упорито предлага. И ММ не може да откаже. Пролетта дойде, забърка, изядоха тримата по едно "кремче", четвъртото мухляса и го изхвърлих (беше си тръгнала вече). Ама иначе пред нея се обясняваше колко му било вкусно и уникално... Не го разбирам това. Аз съм много претенциозна на тема храна, нашите ме знаят, но не се притеснявам да кажа, че това или онова не ми допада. И никой не ме убеждава да го ям, не ме насилва, не ми се сърди и цупи, ако откажа. Ама хора и хора, тва е.

# 483
Живея /силно казано / с нея вече 23г!  Всеки ден е война и борба за съхранение на нервите.Не питайте защо, така се стекоха нещата
А-ха. Жената може да е всякаква, но ти си се съгласила да живееш с нея. Никой нямаше да ти влиза в спалнята, нямаше да връща боклуци и прочие.
Временно /2г./
Само ако можех да върна годините назад... но не мога. Живота е сложен и ни поднася изненади.
Обещанията не бяха спазени. Последващите фактори и причини са много и са свързани и с нахалните ни роднини /дъщеря и и семейстото и/за съжаление. Няма да изпадам в подробности  - излишно е.
Не съм пуснала поста да се оплаквам, нито да будя съжаление или тема за коментар, а за сравнение, че гореизброените проблеми са нищожни и не следва да им се отдава време и ресурс, ако това би успокоило оплакващите се. Нека си живеят спокойно и по възможност да ограничат контактите.
Моята свекърва не ме дразни. Ненавиждам я Simple Smile
За протокола: Здрава е.

Последна редакция: нд, 04 авг 2024, 17:58 от •mimoza•

# 484
  • Burgas, Bulgaria
Как живееш 23 години с някой ,когото ненавиждаш!?И защо -някой насила ли те върза там?

# 485
Тук за ненавист е съпруга,който е допуснал жена му да живее така.

# 486
  • Другата България
23 години живееш с човек, когото ненавиждаш, и търсиш “вината“ другаде?
В “нахалните роднини и дъщеря ѝ“?
Каквото и да се е случило, както и да са се стекли обстоятелствата, за мен е нелепо и меко казано несериозно да си причиняваш сам толкова време “тормоз и терор“, както и описаните неща, и да не потърсиш поне малко причината в собствените си избори и решения.
Или тези на собственото си семейство, защото свекървата не принадлежи към него.

# 487
23 години не ми се връзва с временно. Grinning

# 488
Не търся анализ на живота си.
Грешките са ясни, а компромисите много.
Изтривам поста, за да не правите разбор. Не това беше целта.

# 489
Аз разбирам, че е от 23 години свекърва ,но 2 са живели там временно. Щото знаем, че все пак  и далече има влияние  и дразги.

# 490
Може и аз грешно да съм разбрала. Извинявам се, ако е така.

# 491
  • Другата България
Така прозвуча, то и така беше написано. Затова се шокирах.
Иначе ако са две - и две са много с така описаната свекърва.
Решението е всеки да си знае мястото, и къщичката.

# 492
Елла, това е друго нещо при други обстоятелства. .

Иначе за сармите имам  летен по-лек вариант придружени  само с пиле.  Зимният е истинска капама с кървавичка, свинско, пилешко, ако има  и телешко. Винаги имам  листа от кисело зеле.  Правя си  в буркани и имам до новото зеле.

Последна редакция: нд, 04 авг 2024, 18:55 от K.A.G.

# 493
  • Deutschland
Коментар от свекърва под публикация със заглавието " Коя е най-важната жена в живота на мъжа"

# 494
Хубаво ще е , ако се прави разлика между любовта на една майка и любовта на една жена .
"На кафе,, даваха веднъж една психоложка ли беше , каква беше не разбрах.  Темата беше именно тази.  Общо взето тази жена каза ,че ако си се омъжила за "муньо" "мамин сладък" Grinning той няма да се промени . Или го приемаш такъв с целия багаж или чао чао .

За това пращане на храна , аз оставям това което ми е пратено няколко дни в хладилника и ако ММ не го изяде го хвърлям . Ако е в суров вид и аз трябва да го  готвя ..пак е същата процедура . Оставям няколко дни , ако нещо ми хрумне.. ако не ми хрумне го хвърлям. Въобще не си го слагам на сърцето.

Имахме случай ,когато свекърва ми беше пратила цяла тава баница, без да пита дали искаме. Но то беше един такъв момент ,където нито на мен ,нито на мм му се ядеше.
Той си все 2 парчета за работа и другото стоя цяла седмица в хладилника.
И свекърва ми вече след 6/7 дни пита къде и е тавата , да и я върнем. ММ каза ,че още има баница в нея Joy 
Тя реагира все едно ... не знам . Като че сме я молили да прави баница и видиш ли ти кви сме неблагодарни не сме я изяли. 
Ама отново не беше отразена . Даже и върнахме тавата след още 1 седмица Joy
От тогава не е пращала нищо готвено хаха
( това е преди случката с тортата , сега даже не се и виждаме )

Общи условия

Активация на акаунт