С какво ви дразнят свекървите? - 157

• 40 240
  • 776
  •   1
Отговори
# 570
Вчера с приятелка си говорихме за свекървенски изцепки. Та тя ми сподели, че нейната сума време ревала на сина си, че моята приятелка не я била добавила в фб. Видиш ли някой бил видял, че със снаха й не са приятелки в фб и това означава, че не била уважавана. Как можело такова нещо 🤣

# 571
  • на село
Ех, този фейсбук Joy на времето искаха лично отношение, сега ФБ Joy

# 572
  • Melmak
Свекървите не са това, което бяха!

Технологии…

# 573
Два аналогични случая при Хечи и Гугъл, дърти мъже прикоткали млади момичета, мотали ги 10 години, ама те милите смятат,  че не били готови за брак и деца. Ами не, мотали са ви и са си били на приказка с мама и тати, и са донасяли вкъщи какво рекла маман, няма от къде да знаете освен от милото. Сега подгонили 40 така, кой с наднормено, кой с кръвно, набързо деца и брак. Да сте живи и здрави и да си родите децата, и не са виновни свекърите, търси мъжа в картинката.
И аз бях по-млада от моя мъж 8 години и о ужас също не бях готова за дете, въпреки, че връзката ни започна,  когато бях на 27. Моят мъж стана готов преди мен, но никога не ме е притискал. Нищо лошо не виждам хората да се опознаят, да си поживеят като двойка и после да мислят за дете. 30 години не са петдесет все пак, съвсем навреме си е.

# 574
Два аналогични случая при Хечи и Гугъл, дърти мъже прикоткали млади момичета, мотали ги 10 години, ама те милите смятат,  че не били готови за брак и деца. Ами не, мотали са ви и са си били на приказка с мама и тати, и са донасяли вкъщи какво рекла маман, няма от къде да знаете освен от милото. Сега подгонили 40 така, кой с наднормено, кой с кръвно, набързо деца и брак. Да сте живи и здрави и да си родите децата, и не са виновни свекърите, търси мъжа в картинката.
И аз бях по-млада от моя мъж 8 години и о ужас също не бях готова за дете, въпреки, че връзката ни започна,  когато бях на 27. Моят мъж стана готов преди мен, но никога не ме е притискал. Нищо лошо не виждам хората да се опознаят, да си поживеят като двойка и после да мислят за дете. 30 години не са петдесет все пак, съвсем навреме си е.

Мда, ама иначе съвети на килограм - да имаш пари и собствено жилище преди мъжа и детето, хубава професия и да си независима! Не на всяка жена й се получава преди 30г. И какво да направят? Да спрат да раждат деца след 30г ли как?

# 575
Гугъл, честито! Пожелавам ти лека бременност! Свекърите ти няма да ги обсъждам, ясно е, че не са читави, ама все пак да попитам - свекърва ти на готварска печка ли готви или като прабаба си - на огнището? Дрехите в пералня ли ги пере или на ръка като баба си? Много са ми странни възрастните и тесногръди хора, те са "взели" това, което могат, от технологиите по тяхно време, ама младите като "взимат" от следващите технологии - голям проблем!

По въпроса за наследствеността - живяла съм с баща-насилник. Майка ми също си имаше нейните моменти, предимно заради това, че беше смачкана психически от баща ми. Повярвайте ми, няма нищо по-трудно от осъзнаването, че се каниш да повториш семейния модел. Много години ми трябваха, за да разбера, че доминантния мъж, който те ревнува и ти се налага е насилник, а не "истински" мъж, който те обича. Още повече години ми трябваха, за да проумея, че един мъж те неглижира, защото не се интересува от теб, а не защото е зает, не е готов за връзка и тн. Отстрани може да изглежда много смешно и незряло, но когато раздаващия с повод и без повод крясъци и шамари баща те е изоставил в пубертетна възраст, обажда ти се максимум веднъж в годината, но като се сети да се обади, ти обяснява колко много те обича и как ти си татковата принцеса, е много трудно да проумееш, че това не е обич. В добавка към не съвсем адекватно реагиращата майка, нещата стават съвсем трагични. На някои хора заложените семейни модели са изключително погрешни и това, което за отрасналите в нормални семейства е подразбиращо се, за нас е първо борба за осъзнаване, а после - борба за прилагане и промяна на заложения модел. Имам още много за писане, но ще спра дотук. Сори за оффтопика!  Изписах целия този ферман, защото допускам, че голяма част от проблемите, които се разискват тук са резултат точно от такива нефункционални "първи" семейства.

# 576
Здравейте момичета,

имам нужда от съвет как да постъпя в ситуацята, в която се намираме. Историята е следната: свекърва ми се обиди и от повече от година не говори с нас. Причината да се разсърди е, че децата ни (под 5 г.) казват, че не я обичат и на нея и пред нас. Тя смята, че аз ги настройвам така. И ми го е казвала. Истината е, че това не е вярно. Но не мога да я убедя. От повече от година тя е прекъснала всякакви отношения с нас. Опитах да сближа нещата преди половин година, на Прошка, но тя отказа да се видим. Сега съпруга ми отново опита да говори с нея, но тя отново отказва да се видим и поговорим. Искам аз да инициирам разговор, но се колебая дали по телефона да се обадя, дали лично да отида? И какво да кажа: не искам да се оправдавам, защото няма за какво, не искам да се извинявам, защото не се чувствам виновна, но не искам един ден децата ми да ме попитат, как така сме оставили баба им без да направим всичко по силите си, за да сплотим семейството.
Дайте съвет.

# 577
О, я не се занимавай. На колене ще ѝ се молите на бабата. Хайде няма нужда.

# 578
RoseVine, как се е стигнало дотам децата да кажат, че не обичат баба си? Общували ли са достатъчно с нея преди това? На теб и на мъжа ти казваха ли ви, че ви обичат? Питам, за да се ориентирам в ситуацията. Иначе ако искаш кратък и директен отговор - остави я и не я търси повече. Щом иска да се цупи и да не е част от живота на внуците си - неин проблем. Още повече, че вместо да се попита защо децата не я обичат, тя е заявила, че ти ги настройваш, тоест - ти по презумпция си лошата за нея. Даже бих предположила, че децата не я обичат, именно защото усещат, че тя теб не обича.

# 579
  • sf
Въобще няма да си мръдна пръста. Децата и сина ако искат да ходят.

# 580
Нейн си е проблема, че внуците не я обичат. Много е лесно снахата веднага да поеме вината! Ако искаше, щеше да се опита да поправи нещата. Очевидно не желае. Не можеш да се сплотиш с някой, който не желае същото.

# 581
Има ли причина децата да не я харесват? Аз съм била в позицията на децата, за щастие и моята баба се разсърди и не се налагаше да си общувам с нея, но когато беше нужно преди това - направо ми се ревеше. Отношението ми е такова и до днес. Та, ако децата не я харесват, вие не я харесвате, остава единствено мъжът ви да се опитва да завърже някакви отношения, ако той има желание.

# 582
Не знам защо така постъпиха децата, мисля си, че защото до 3-4 годишна възраст ги бяха с нас, не сме ги оставяли нито на едната баба, нито на другата (изключая когато сме ходили заедно, или по някой друг следобед). Свекърва ми гледаше малкото дете около 3 месеца и тогава срещна това отношение.
Отношението им беше такова и към моите родители (когато почнах работа и те почнаха да ходят на градина и да боледуват, родителите ми идваха за по месец), особено в началото беше рев, "не те обичам", "махай се", "ти си лоша".. Сега обаче много се обичат с моите родители. Просто те преодоляха първоначалното отблъскване.
Не съм говорила лошо за свекърва ми, не само пред децата, пред никой. Обяснявала съм на децата, че така не се говори на баба, че баба трябва да се обича. Но не съм била настоятелна, за да не предизвикам обратен ефект.

# 583
С две думи - детето не е обичало бабата, защото го е гледала тя, а не мама. Звучи абсурдно, но в детската ирационална логика причинно-следствените връзки са "баба ме гледа, затова не ме гледа мама, значи баба е лоша, затова аз не обичам баба". Реакцията на свекървата е нелепа.

# 584
  • София
Здравейте момичета,

имам нужда от съвет как да постъпя в ситуацята, в която се намираме. Историята е следната: свекърва ми се обиди и от повече от година не говори с нас. Причината да се разсърди е, че децата ни (под 5 г.) казват, че не я обичат и на нея и пред нас. Тя смята, че аз ги настройвам така. И ми го е казвала. Истината е, че това не е вярно. Но не мога да я убедя. От повече от година тя е прекъснала всякакви отношения с нас. Опитах да сближа нещата преди половин година, на Прошка, но тя отказа да се видим. Сега съпруга ми отново опита да говори с нея, но тя отново отказва да се видим и поговорим. Искам аз да инициирам разговор, но се колебая дали по телефона да се обадя, дали лично да отида? И какво да кажа: не искам да се оправдавам, защото няма за какво, не искам да се извинявам, защото не се чувствам виновна, но не искам един ден децата ми да ме попитат, как така сме оставили баба им без да направим всичко по силите си, за да сплотим семейството.
Дайте съвет.
Според мен сте направили достатъчно.
Ако много случайно един ден децата ти те попитат, може да им отговориш това, което си написала тук.

Общи условия

Активация на акаунт