С какво ви дразнят свекървите? - 157

• 40 249
  • 776
  •   1
Отговори
# 555
Два аналогични случая при Хечи и Гугъл, дърти мъже прикоткали млади момичета, мотали ги 10 години, ама те милите смятат,  че не били готови за брак и деца. Ами не, мотали са ви и са си били на приказка с мама и тати, и са донасяли вкъщи какво рекла маман, няма от къде да знаете освен от милото. Сега подгонили 40 така, кой с наднормено, кой с кръвно, набързо деца и брак. Да сте живи и здрави и да си родите децата, и не са виновни свекърите, търси мъжа в картинката.

Ти добре ли си? На 40г с високо кръвно и наднормено тегло? Да не са на по 60г? Ако визираш твоя мъж е друго нещо. И без значение на колко години е мъжа, кофти свекърва си е кофти свекърва!

# 556
  • София
Ти добре ли си? На 40г с високо кръвно и наднормено тегло? Да не са на по 60г? Ако визираш твоя мъж е друго нещо. И без значение на колко години е мъжа, кофти свекърва си е кофти свекърва!
Може би не си прочела мненията по-назад. Да, на тези години има И такива, не е необичайно.
Което не пречи мнението да е безпочвено заядливо, наистина звучи по свекървенски - в лошия смисъл.

# 557
За мен свекърите са тръгнали с грешни очаквания и затова са останали излъгани. Няма как да им се повлияе.

# 558
Може би не си прочела мненията по-назад. Да, на тези години има И такива, не е необичайно.
Което не пречи мнението да е безпочвено заядливо, наистина звучи по свекървенски - в лошия смисъл.

То има всякакви и какво от това? Да обобщим, че всички мъже на 40г са такива ли? Да си гледа своя мъж, да не се притеснява за останалите!

# 559
  • при късмета
А защо свекъри изобщо трябва да имат очаквания за чужда връзка/брак? От позицията на какви в тази връзка?

# 560
  • София
Като лоши родители, успели някак да отгледат прекрасен син. Който, странно защо, не се е отказал от тях официално в деня на пълнолетието си.

Впрочем, се сетих нещо. Нали тук се пише точно, че насилниците започват, като ограничават контактите на жертвата с близките й. Или важи само за насилниците от м. р.?

# 561
Мако,
Всеки има очаквания. Важно е да не ги пренася върху другите.

# 562
За мен е много грешно да се мисли в посока 'тоя с какво право ще се държи така', ами с никакво, ама отсрещния човек, особено когато е на една вече стабилна възраст, не можеш да го промениш. Имаш варианти свързани само със себе си - търпиш, караш се и си вдигаш нервите или от едното през другото ухо и си тананикаш.

# 563
  • София
За мен е много грешно да се мисли в посока 'тоя с какво право ще се държи така', ами с никакво, ама отсрещния човек, особено когато е на една вече стабилна възраст, не можеш да го промениш. Имаш варианти свързани само със себе си - търпиш, караш се и си вдигаш нервите или от едното през другото ухо и си тананикаш.
Или се дистанцираш.

# 564
  • при късмета
Като лоши родители, успели някак да отгледат прекрасен син. Който, странно защо, не се е отказал от тях официално в деня на пълнолетието си.

Впрочем, се сетих нещо. Нали тук се пише точно, че насилниците започват, като ограничават контактите на жертвата с близките й. Или важи само за насилниците от м. р.?
Важи за всички насилници. Само дето в тази тема, отчуждаването не е реално, а само във въображението на свекървата

Сави, понякога е лесно да си свиркаш, друг път не. Ако свекървата натика в устата на бебето неподходяща храна например, е доста трудно. Трябва да си дебил или бавноразвиващ се за да извадиш такава реакция

# 565
Ще ме прощавате, но за себе си всеки може да мънка и да е нерешителен, но пък за доброто на децата си е хубаво да добие малко самоувереност и да тропне с крак, че такова поведение няма да търпи. И не на свекърва си, а на мъжа си, понеже за него се е женила.

# 566
  • София
Важи за всички насилници. Само дето в тази тема, отчуждаването не е реално, а само във въображението на свекървата
Е, от теб друго мнение не бих очаквала. В случая отчуждаването наистина е измислено, но чак пък в цялата тема да е така...
Сигурна съм, че ти би приветствала такава снаха, нали си прогресивна и политкоректна

# 567

Аз също съм си задавала първия въпрос в болд много пъти.
Дори съм го коментирала с ММ. Според него те са си били, общо взето, също толкова ужасни и докато е бил по-малък. И това съзнателно го е отвратило от този модел на поведение - викането, държането на сметка, обидите, заяждането, опита за пълен контрол и тн. Съответно през годините винаги се е стремил да е точно наопаки. Нещо подобно на децата на алкохолиците - едно залита по стъпките на пияницата, а другото не близва алкохол никога. Обрал е някои неща от тях, но сякаш по-скоро добрите страни - например, интереса и любопитството към история, археология, астрономия и тн идват от тях. Аз лично (каквато съм си прагматична) през връзката ни съм хвърляла по едно око да следя дали нещо от баща му (при нас свекъра е зло номер 1, свекървата е по-кротка) няма да се отключи у него, защото за мен би било категоричен deal breaker. Засега не съм имала поводи за тревога и дано нямам де.

Отчуждаването е двупосочен процес. Зависи както от този, който се дърпа от контакт, така и от тези, които създават поводи за дърпане. Според мен има снахи, които силно преиграват и от ден 1 са си наумили, че свекървата трябва да е враг и толкова, и дори дребните неща, които прави веднага обръщат в нещо лошо. Обаче има и много свекървиЩА, които се отнасят така, че не можеш да ги търпиш. И там дистанцирането си идва само, не е нещо планирано, а режим на оцеляване. Аз със стиснати зъби бях в "добри" отношения с моите кажи речи 10 г преди най-накрая да ми кипне и да кажа баста. Но дистанцирането си го имаше дори тогава - то като някой е така негативен и токсичен никой няма да се бута да си комуникара по-често с него. Бях свела общуването до минимум, сигурно още една причина съвсем да ме намразят, но то наистина не се траеше при нас. Ти му се усмихваш и му говориш спокойно, то се пеняви слюнки хвърчат - е, не става.

# 568
Има разлика дали ти по твоя преценка се дистанцираш или някой те дистанцира по негова. Второто е белег на насилник, огражда  жертвата  с неговото, реже контакти всякакви ,да е само в неговата орбита и  да контролира.
 Това не  е за свекърви - снахи ,за  партньори се отнася. когато идва от тях това ограничаване и само той   да е единствен контакт със света. Всички реже, вкл. приятели ,познати ,колеги отблъсква някак с твърдения ,нападки.

# 569
  • Melmak
Мда, съгласна съм с гугъл. В семейства с отявлени проблеми опциите на детето са две - да прави същото и да копира лоши модели или да се отврати и да се опитва да се измъкне изцяло от такава среда.

Аз съм такова дете и от много отдавна знам, че никога не искам да живея отново по начинът, който живееха нашите - с вечните скандали. Толкова ми е отвратително да видя някой да крещи и да обижда.

Така че родителите не винаги са критерии за читаво или нечитаво дете. Ако човек съди по моите родители и аз нямаше сигурно да съм много читава. Ама все си мисля, че съм загърбила лошите модели.

Аз, противно на Гугъл, със свекъра повече се разбирам. Той е много добричък и се държи добре с мен, имаме си приказка. Мисля, че ми се радва. Винаги идва и ме прегръща, точно като дъщеря, искрен ми се вижда винаги.

Общи условия

Активация на акаунт