С какво ви дразнят свекървите? - 157

• 40 269
  • 776
  •   1
Отговори
# 585
Децата са били много малки и може кажат каво ли не.
Остави сина и да се оправя с нея.Аз бих поддържла служебни отношения-обаждане за рожден ден,Нова година.Без да се обяснявам.
И все пак е интересно,как с твоите родители сте преодолели приказките на децата,дори сега "много се обичат" , за свекървата не са положени усилия.

# 586
  • София
Скрит текст:
Децата са били много малки и може кажат каво ли не.
Остави сина и да се оправя с нея.Аз бих поддържла служебни отношения-обаждане за рожден ден,Нова година.Без да се обяснявам.
И все пак е интересно,как с твоите родители сте преодолели приказките на децата,дори сега "много се обичат" , за свекървата не са положени усилия.
Едните полагат усилия, другата "полага" инат и чака някой друг да полага усилия наготово.

# 587
Не съм полагала усилия в тази посока.
Сякаш те устояха на първоначалния негативизъм от страна на децата.
Ако някой на мен ми каже - не те обичам, не те искам и на мен ще ми стане неприятно, обидно и много мъчно.
Родителите ми на това отговориха с - аз пък те обичам, нищо, че ти не ме обичаш. Майка ми играеше с тях, разхождаха ги и прекарваха време заедно-няколко пъти по седмица-две. И съпротивата постепенно изчезна.

# 588
Не се занимавай. Направила си достатъчно. След тия циркове , смяташ ли,че ще сте сплотено семейство с тях?
  Моята внучка най-много обича гаджето на сина ми , на вуйчо си. Даже вчера цял ден си измисля песнички за нея, защото ги няма и тя тъжи.

# 589
Родителите ти са постъпили съвсем правилно и точно като зрели хора, които наистина си обичат внуците. Свекървата... сама да се оправя в живота. Трябва да си завършен егоист, за да си толкова тънкообиден, че приказките на две малки деца да ти "олюпят боята".

Последна редакция: ср, 07 авг 2024, 21:14 от Acid_Burn

# 590
  • Най-красивата страна
Да беше се постарала бабата,вместо да се фръцне.
Децата искат внимание,трябва да им се говори,да им се обяснява,изисква се търпение.
Случвало се е и дъщеря ми,когато беше на 4 години да каже на баба си ,,ти си лоша,,защото примерно баба и не и дава сладолед преди да е обядвала,ей такива неща.
Но на другия ден ,,кога ще дойде баба...,,

# 591
А бащата поддържа ли връзка с майка си или и на него е обидена? Той какво й е обяснявал?

Винаги са ми били странни настояванията на възрастните дете да се обяснява в любов. Направо се изприщвам, особено ако почнат онези глупави въпроси от рода на: Кой обичаш повече, мама или баба?

# 592
  • София
Мда, гаден въпрос е това. И подобните.

# 593
А бащата поддържа ли връзка с майка си или и на него е обидена? Той какво й е обяснявал?

Винаги са ми били странни настояванията на възрастните дете да се обяснява в любов. Направо се изприщвам, особено ако почнат онези глупави въпроси от рода на: Кой обичаш повече, мама или баба?
Или още по-гадното "кого обичаш повече мама или татко?". WTF???

# 594
  • при късмета
Нормална реакция на оставеното при бабата дете, а от там и на другото. Изначало на всички възрастни е трябвало да е ясно, че 3-4 годишно дете, оставено от родителите, особено майката, независимо при кого, така ще реагира. Периода е много дълъг, не за друго, чувствало се е изоставено (нещо, което е вродено дори на новородено, страха от изоставяне) и от там е реакцията му. Няма начин да го обясниш на свекърва си, защото гледам, че и ти самата не си наясно, че това се случва по тази причина. Възрастните са тези, които трябва да са наясно при какви обстоятелства, децата как реагират на определена възраст. На детето работата е само да реагира. Твоята работа е децата да са спокойни, свекървата е възрастен, сама да си изясни някои неща вместо да се тръшка, би трябвало да е способна

Няколко пъти тръгвам да пиша и все забравям. Гугъл, честита ви радост, леко до края, а после още повече

# 595
Няма начин да го обясниш на свекърва си, защото гледам, че и ти самата не си наясно, че това се случва по тази причина. Възрастните са тези, които трябва да са наясно при какви обстоятелства, децата как реагират на определена възраст. На детето работата е само да реагира. Твоята работа е децата да са спокойни, свекървата е възрастен, сама да си изясни някои неща вместо да се тръшка, би трябвало да е способна

Точно това удебеленото и на мен ми направи впечатление. Включително авторката писа, че ще й е много обидно и неприятно, ако подобни думи са насочени към нея. Струва ми се, че имат малко нереалистични очаквания към децата. Затова се зачудих поне баща им как вижда нещата.

# 596
  • при късмета
Психологията при малките деца е точно толкова важна, колкото физическото им здраве, но често на тази страна не се обръща внимание. Елементарна е, дори лаик ще се справи с разбирането, стига да прочете 2 реда и кога, какво е нормално за възрастта, кои обстоятелства как им действат и ще си обяснят много реакции на децата.

# 597
RoseVine, според мен е трябвало още тогава да изясните ситуацията със свекърите и би било по-лесно сега, ако тогава са се разсърдили за това, че децата казвали, че не ги обичат. Някои си мислят, че родителите ги настройват и не могат да разсъдят, че децата го правят, защото са разделени от родителите си. Свекърите вероятно  си мислят така, защото виждат, че вие оставате близки с другите баба и дядо и си мислят, че някой им говори. Може би синът трябва да настоява и да им разясни, че думите на децата са невинни, но че в един момент могат да станат истина когато няма контакти и неща, които да ги свързват между децата и баба им и дядо им..

Последна редакция: ср, 07 авг 2024, 13:27 от ornelam

# 598
Здравейте момичета,

имам нужда от съвет как да постъпя в ситуацята, в която се намираме. Историята е следната: свекърва ми се обиди и от повече от година не говори с нас. Причината да се разсърди е, че децата ни (под 5 г.) казват, че не я обичат и на нея и пред нас. Тя смята, че аз ги настройвам така. И ми го е казвала. Истината е, че това не е вярно. Но не мога да я убедя. От повече от година тя е прекъснала всякакви отношения с нас. Опитах да сближа нещата преди половин година, на Прошка, но тя отказа да се видим. Сега съпруга ми отново опита да говори с нея, но тя отново отказва да се видим и поговорим. Искам аз да инициирам разговор, но се колебая дали по телефона да се обадя, дали лично да отида? И какво да кажа: не искам да се оправдавам, защото няма за какво, не искам да се извинявам, защото не се чувствам виновна, но не искам един ден децата ми да ме попитат, как така сме оставили баба им без да направим всичко по силите си, за да сплотим семейството.
Дайте съвет.
Доскуча Ви да живеете спокойно ли? Я си гледай рахатлъка и остави сърдитите на самите тях. Все някой ден ще дотърчи за помощ. Дано внуците до тогава да са се научили, че истината не винаги се споделя на висок глас Simple Smile

# 599
  • Варна
Аз искам да попитам защо толкова се рита да имате отношения с тези баба и дядо? Защото доводът, че някога си децата ви хипотетично биха потърсили сметка, е несериозен. Децата ще са големи вече и вероятно ще помнят, че са нямали отношения. На по-големи години едва ли тепърва ще искат да градят такива, тях тогава други неща ги вълнуват.

Общи условия

Активация на акаунт