Обсъждане на имотни обяви - 35

• 42 551
  • 796
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Вие сами сте си отговорили:
Цел- нов строеж.
- яма,
- Частична панорама.
- денивелация.
- труден достъп
- Улицата на имота е поляна
- Дере
-миризми и комари.
- Цената е висока за парцел.
 Confused

# 241
Някой има ли информация какво започва да се строи на парцела на завода на Софарма на бул. Климент Охридски срещу ТУ и ХТМУ?

# 242
  • София
Подозирам, че ще е затворен  комплекс, нещо като тяхното на Хладилника.

# 243
# 244
От една година седи само това инфо, миналата година срутиха софарма

# 245
  • София
Скоро разчистваха вътре. Но докато минавах с рейса и през оградата почти не се виждаше.

# 246
Има стартирани работи в момента. Разрешителни и проектиране за огромен комплекс не се правят лесно.

# 247
Проект отдавна има.
Просто не са обявили продажби.

# 248

Ехаа, тук си казват колко ще е себестойността на квадрат.
Цитат
Комплексът ще е с около 45 хил. кв. м РЗП, а инвестицията се очаква да достигне 30 млн. евро без ДДС

Демек 666е/кв без ДДС. Дали няма да искат 3х на тая цена с ДДС? И Ганьо ще каже, че е изгодно. Доят го и му харесва.

# 249
Какво им правиш сметката? Първо, чистата печалба се смята различно. Кой знае и журналята какво и как преразказват. И второ, ако на някой не му харесва е свободен да не купува. Да не би надценката на чорапите или доматите в магазина да е по-малка?

# 250
Ха-ха, ето ги прословутите тайни имоти:

Много креативни хора са тези брокери. Този юнак защо да не го наема ако продавам имот - вместо да пусне обяви в порталите, ще разлепи бележки по входовете и така ще привлече по-широк кръг купувачи, които ще ми платят по-висока цена 😀

# 251
Какво им правиш сметката? Първо, чистата печалба се смята различно. Кой знае и журналята какво и как преразказват. И второ, ако на някой не му харесва е свободен да не купува. Да не би надценката на чорапите или доматите в магазина да е по-малка?

Не ми е целта да им правя сметката. Просто много пъти се е спорило тук за цена на себестойност и надценка. Реших да използвам примера, за да покажа, че строителите си слагат 100-200% надценка и това е стандарт. Някои хора не го вярват.

# 252
  • София
Ха-ха, ето ги прословутите тайни имоти:
Ще взема да ги свържа с Иванов от задната бележка, който търси. 3% са си 3% Grinning

# 253
Не ми е целта да им правя сметката. Просто много пъти се е спорило тук за цена на себестойност и надценка. Реших да използвам примера, за да покажа, че строителите си слагат 100-200% надценка и това е стандарт. Някои хора не го вярват.

Слагат си. Но пак има нюанси. Въпросните чорапи от примера ми ги купуваш за лев, продаваш за три. Ето ти двойна надценка. Обаче това става за седмица, хайде месец да е за цялата партида. И така това може да се направи 10 пъти за година, което ще рече, че първоначалният вложен в търговия с чорапи лев за година става над 50 000 лева, опростено смятано по системата "измита ябълка  с парите от продажбата две ябълки...". А строежът в пълния си цикъл е поне 3-4 години. И така не може да се мери с чорапите по печалба Simple Smile

# 254
Едно време за нормална, да не кажа считана за добра печалба на година се считаше 10% на година чисто. Сега за 10% не си мърдат пръста хората. Посочи ми друг нискорисков, неиновативен бизнес с чужд капитал, който прави 100-200%? Това което ти ми обясняваш му казват търговия. Към момента печалбата на година при търговците е около 20% чисто.

Общи условия

Активация на акаунт