Обсъждане на имотни обяви - 35

• 42 476
  • 796
  •   1
Отговори
# 30
Да инвестираш реални сегашни пари в потенциал за строеж, но неясно кога (защото зависиш от другите съсобственици в къщата и парцела), може да се случи, ако имаш бол пари кеш.

Ако имах достатъчно пари, с удоволствие бих купила малка еднофамилна къща, цялата да е само моя, като съседната по ул. Цветан Минков. С още пари за ремонт вътре би станала кукла. Парцелът като инвестиция би се отплатил за мен само ако е със  собствен личен двор, а не като бетониран паркинг на кооперация, колкото и фьешън да изглеждат (а повечето масови нови кооперации като външен изглед, за моя вкус са обикновена конфекция, ширпотреба).

Както се казва - вкусове различни.

Едни хора харесват това

А други хора харесват това

# 31
За старата къща - имам спомен преди години, че имаше проблеми с някой от етажите, неподдържано, изоставено и това пречеше и на въпросния апартамент, който е етаж. Гледах го по обяви, продаваше се преди този ремонт, цената изглеждаше повече от изгодна тогава. Но заради проблемни собственици на други етажи никой не го искаше. Мястото иначе си е много добро.

# 32
Я вижте тук - цели 16 кв.м. не се сдържах просто - на тавана има огледало явно, о интериор о чудо на 16 квадрата
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1a171716541227575

# 33
6 етаж без асансьор в състояние бардак. Перспективата е 80 лв на “почивка” 😂 Изциване инвестиция с мижава заетост за 30 г

# 34
Я вижте тук - цели 16 кв.м. не се сдържах просто - на тавана има огледало явно, о интериор о чудо на 16 квадрата
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1a171716541227575
Пълна депресия и за 80 евра... съвсем взе да им говори Космоса.

# 35
  • София
...Перспективата е 80 лв на “почивка” 😂 ...
Каква почивка, леглото не е по-широко от метър, предпоставка за трудова злополука Grinning

# 36
  • София
За студент е екстра, ще му вземат 350-400лв наем. Лошото е, че освен студент или сам млад човек, работещ, няма друг таргет. Не става за двойка, не и дългосрочно. Дори и сам човек да е, ако е малко по-високо платен, вече с опит и т.н., ще се измести в нещо по-широко. Но пък и не е особено скъпо за ремонт, няма да се влиза в сериозен разход при смяна на наематели. С малък коментар на цената, ще се продаде бързо.

# 37
Не, че нещо, но човек трябва да има малко самоуважение. Потресаващи са и къщата и това стайче. Ако толкова му е нисък бюджета на човек за нещо читаво в София, по-скоро би трябвало да се замисли за нова работа или емиграция или нещо подобно. Струва си живот на такива места, само е градът е топ от към почти всички аспекти.

# 38
Като човек, живял по квартири и таван, втори път никога. Адска жега и голям студ, няма средно положение. А и в едно помещение да ядеш и да спиш, мога да го изтърпя само за ограничен период от време.

# 39
Толкова много имоти, наречени по модерному "студио", които са си точно едно помещение с боксче - и за спане, и за готвене, се предлагат в нови кооперации. И се наемат успешно. Реални 14-16 квадрата на стаята, баня-тоалетна отделно.

Хипопотам, винаги ми е било интересно, когато предлагат смяна на работата или втора работа, за да си вдигнеш жизнения стандарт. Не знам как си го представят това. Ето, по веригите хипермаркети рекламират заплати, бруто, 1900 лв. плюс-минус. За 8-часов работен ден. Не знам как след пълна смяна ще отидеш почасово на още едно място. И това е добра заплата за продавач. Повечето са под тази заплата, дори и без осигуровки, някак ги оформят.  И какво друго по-доходно да захванат?!? Да съберат едни пари за платено виШу - нещо PR, HR за младите жени, или някакъв мениджмънт... А ако жената не е тунингована, млада, натокана, нахакана, к`во да търси като работа?

# 40
Ами човек винаги трябва да се опитва да си подобри живота, разбира се, ако го иска. Но това си е моя гледна точка. Винаги има начин, но хората се примиряват или им харесва да си живеят в разни посредствени места и по посредствен начин. То нали това е някакъв двигател, не ми харесва това, иска нещо повече. Не ми харесва да живея на септична яма, искам канализация. Не ми харесва да газя в кал, искам асфалт. Но с мрънкане, то няма избор, но няма как, те всички са така...как нещо изобщо би се подобрило.

# 41
Цената на таванчето ме изуми (не квадратурата) и огледалото на тавана, вероятно крият нещо недобре направено по покрива с него. Все си мислех, че за 5 000 евра на квадрат нещо друго трябва да се предлага. Локацията не е известна, което би обяснило отчасти цената, но пак е много надценено.
А относно намирането на работа ако жената не е наточена, тунингова и т. н. в тази стилистика: освен външния вид и по важни неща има- знания, умения, квалификация, амбиция, ако са налице винаги има възможности, винаги.

Последна редакция: сб, 01 юни 2024, 21:26 от НаБабаДетето

# 42
  • София
Не знам вие кога сте били студенти, но на мен темата за студентски квартири ми е много близка. Таванчето изобщо не е коптор, на фона на някои от нещата, които съм гледала навън. Без изобщо да отварям дума за общежитията в Студентски град…

# 43
  • София
Квадратурата е като на гараж, а не виждам разликата в цената да е вкарана  в обзавеждането като екстри за €5000 на метър Confused

# 44
  • София
Без асансьор няма шанс за тези пари и тези кв. Отделно за тези пари може да се купи двустаен, често и с гараж в периферията на някой средно голям град в Испания, Италия... Не си струва тази душегубка. Зимата студ, лятото пек.. Те ако го даваха успешно под наем, нямаше да го продават...

Последна редакция: нд, 02 юни 2024, 06:53 от Cabo San Lucas 40

Общи условия

Активация на акаунт