Обсъждане на имотни обяви - 35

• 42 307
  • 796
  •   1
Отговори
# 735
Имаше една точно вътре в колелото на трамвай 5 зад Съдебната Палата. Сигурно 10-15 години стоя на скелет, по фасадата графити, вътре пикаеха бездомни... но накрая явно намериха как и я завършиха. Така че винаги може, ако се хване сериозен инвеститор с пари и желание, ама колко ли години ще минат...

За мен проблемът е в модела да се строи с чужди пари. Така ти дори да даваш вноски за своя дял, ако няма достатъчно други да дават и твоето жилище няма да се завърши.
Аз бих купил нещо готово, макар и по-скъпо. Особено ако ми трябва да живея там.
За инвестиция, ако е доста по-изгодно, ако имаш апетит към риска, и ако не гониш срок кога да се нанасяш - става.

# 736
Все пак става дума за сграда с/пред акт 14. Не става дума за тъмнозелено. Не би следвало да има голям риск и за инвестиция вече става.

# 737
Много са такива сгради, много. Знам за една от около 2010 може би, която е завършена, но няма документи. Живее само един човек в 7 етажния блок, вероятно собственика на парцела, на който е построена..

# 738
Мои познати преди години купиха в Кръстова вада на Акт 14 - така си и остана - на Акт 14. Още събират пари да я довършат, а това беше преди ковид. Вероятно в момента такива случаи не са много, поне аз все по-рядко чувам, но риск винаги има.

# 739
  • София
Все пак става дума за сграда с/пред акт 14. Не става дума за тъмнозелено. Не би следвало да има голям риск и за инвестиция вече става.
ако няма дори Акт 14 е тотално риск. Дори и право на строеж нямате в една бъдеща евентуално незавършена сграда. Пиша хипотетично, не конкретно за вас ...

# 740
Проекта е за 4 сгради и взимат актове по етапно. Последния етап предстой да вземе.

# 741
За ЕПКто на Вардар мястото е много комуникативно, метрото е пред входа, ЕПК след 1989 няма, само са довършвли вече започнати блокове, обикновено пишат годината в която е купен имота по НА на сегашния собственик, цената е Ок за района и вида вътре, че не е топ гъзария и писък в мрака е ясно, но за тези пари си струва много повече от панела в Надежда. Какво му е лошото на 12 етаж не разбирам, аз обичам високо и панорама да има, изложението е кофти, общите части са ок в този блок, влизала съм.
За Люлин 5 и инвестицията - Западния парк не е близо, познавам хора купили там 3 стаен в същия обект и към момента са доволни от напредъка на строежа. Мен ако питате и Инфинитив вю и Капитола до гробищата са за инвеститори със смели сърца, и не е като да не обичам риска, но нещо ме спира за тези 2 конкретни строежа.

# 742
https://www.yavlena.com/bg/145992 - Какво ще кажете за този?

# 743
  • София
Този ни го показа вече на миналата страница 🙂

# 744
  • София
Нелоша локация, но сред панелната част на квартала. Близо до метрото, наблизо е Фантастико, далеч от махалата Grinning
https://www.google.com/maps/@42.6853447,23.2548863,3a,56.6y,263. … MDSoASAFQAw%3D%3D

Хола мисля е север, затова само там е климатика, другите са вътрешни стаи. Но недоумявам лирата в банята за бойлера ли е включена Grinning
ПП. За локация не гледайте къде са сложени брокерските пинчета, включете на разузнавателен режим Grinning

Последна редакция: ср, 18 сеп 2024, 04:16 от Exter

# 745
Hrisi_S, а ТИ какво ще кажеш? Че тука всеки казва, а ти само цъкаш линковете един през друг?

# 746
Hrisi_S, а ТИ какво ще кажеш? Че тука всеки казва, а ти само цъкаш линковете един през друг?

Ами, ще кажа, че тези, които публикувам на първо четене ми харесват, но нямам представа какво да гледам по в детайли, затова ги пуснах тук. Коментарите ви са ми от полза за това кое е важно да се гледа, ориентирате се в изложение, качество на ремонт и обзавеждане, цени... Просто ми се иска като се уговоря с брокер за среща да не съм толкова незапозната 😀 Благодаря ви за мненията!

# 747
  • София
Има ли Акт 16 или не ? Не видях. Какво е степен на завършеност, готов за нанасяне? Би следвало да е Акт 15 или 16 или там какъвто, така си мисля..

# 748
Hrisi_s, понякога за човек е по-лесно да каже какво не иска, съответно не търси и така да отсее офертите. Сега няма как всичко да е идеално, но помислете с какво категорично не бихте направили компромис- например панел, краен квартал, голяма отдалеченост от метро, първи или последен етаж.
Относно цените мисля че в imot.bg има за всеки квартал средна цена на кв.метър спрямо публикуваните обяви.

# 749
На 12 етаж Вардар локацията е добра, етаж 12, пише, че не е последен. И с кола по булеварда си в центъра. Малко са надвишили мисля квадратурата, според мен е към 70 м2  и ако си го напишат, цената на кв м ще е друга.

Общи условия

Активация на акаунт