Обсъждане на имотни обяви - 35

• 42 544
  • 796
  •   2
Отговори
# 210
А какво ще кажете за PAV? Дали строят добре? Цените са им доста високи, а гледаме една тяхна сграда.

# 211
Драго, съгласен съм с теб, но след като няма парцел на който да строя трябва да направя компромис или с локацията или с къщата или да чакам нещо да излезе. Тогава идва въпроса и за цената. Ето ти ми казваш, че не си заслужава и цената е безумна, за това което получава човек. В същото време набабадетето се възмущава как смея да искам да смъкна цената с 25%. Ами то ако не си заслужава да платя 450к и да направя ремонт, защо са лепнали още по-голяма цена? Пазара явно е супер неточен щом има такива огромни разминавания. Именно заради това пуснах тук въпрос, за да получа разни мнения. Иначе обявата е валидна.
Не знам колко ви е спешно, но щом имате наблюдения за продадени парцели, може би може да се поослушате още известно време. Вече писаха нагоре и за варианта за купуване и бутане на стара постройка при положение, че не я продават на цената на обитаема къща! Разбирам и че строеж на къща не е за всеки, но и ремонтите, които ще предприемете ще са времеемки, капиталоемки и също с неясен резултат. Да не говорим, че тъкмо като ги свършите и къщата ще чукне 20+ г и може постепенно да почнат да се "развалят" разни неща. Успех каквото и да решите и не забравяйте, че понякога е добре да се изчака, защото предстои нещо по-добро и да не се пришпорват нещата.

# 212
  • София
Всички ли двустайни ЕПК са с едно изложение?
Двете изложения са плюс (дори да е с 1 балкон), но при 55-65м2 освен при панелите (много краен вариант) - може би при стара тухла могат само да се срещнат?
При тухлените - не е ли прекалено старо вече да се купуват преди <1980г (1960-'70)?
Plan B: От НС кои години трябва да се избягват?

# 213
starrydream, вчера ми попадна този материал https://eva.bg/article/45956?page=3
 В резюме известната дерматоложка др.Денкова е купила апартамент в сто годинишна сграда в центъра. Партер с малък  двор. Интересното е, че преди 20 години е гледала същия имот, но тогава не е разполагала с нужните средства. Предвид това, че нотариалният акт на апартаментът е от 1928г., дори преди 20 години сградата е била доста стара. Тааа явно си има и за такива места купувачи. Предполагам, че егн_то на сградата никак не е довело до по_ниска цена. Аз не бих купила, но хора всякакви.

# 214
  • София
Ако ЕПКто е реално двустайно - 2 стаи + кухня може и да е с 2 изложения. Напр. в моя блок има 2 стаи на юг и кухня на изток или запад. Има и с 2 стаи на изток или запад и кухня на север.
Показаното в Мусагеница е маломерно, с кухненски бокс и няма как да има 2 изложения. Ако блока е срещу Тмаркет - още 2002 г. съм ходила на оглед там, но на по-висок етаж. Харесах и блока, и апартамента. Но на другия ден излезе обява за  "моето" - с отделна кухня и балкон към нея.

# 215
  • гр.Пловдив
starrydream, вчера ми попадна този материал https://eva.bg/article/45956?page=3
 В резюме известната дерматоложка др.Денкова е купила апартамент в сто годинишна сграда в центъра. Партер с малък  двор. Интересното е, че преди 20 години е гледала същия имот, но тогава не е разполагала с нужните средства. Предвид това, че нотариалният акт на апартаментът е от 1928г., дори преди 20 години сградата е била доста стара. Тааа явно си има и за такива места купувачи. Предполагам, че егн_то на сградата никак не е довело до по_ниска цена. Аз не бих купила, но хора всякакви.

Има ли снимка отвън тази сграда на Оборище ,че ми е любопитно?

# 216
teddynm, аз лично не открих Sad
Иначе интериора е супер. Не бих използвала всички елементи вкъщи, но ми допада. Особено тази подредба на паркета.Знам, че рибената кост навява мн.соц вайб, но на мен ми харесва мн. Постаментът също приковава вниманието.

# 217
Старидрийм - има различни типови разпределения в ЕПК-тата. Има и 2-стайни с 2 изложения, обикновено са на ъгъла на сградата и съчетават 2 съседни изложения.
В ЕПК-то, в което имах 3-стаен, имаше 3-стаен, 2-стаен маломерен (с кухненски бокс и 1 изложение), 2-стаен разширен (с кухненски бокс и трапезария, малки, но свързани, с 2 съседни изложения и 2 балкона), 2-стаен стандартен (с кухня) с 1 изложение, 1-стаен (гарсониера с 1 изложение) и накрая пак 3-стаен. Хубавото на това разпределение беше, че само 3-стайните бяха с прозорци на север - хол-трапезария-кухненски бокс (всичките тези 3 помещения с прозорци). Останалото на север бяха стълбищата.

Така че има вариант, в друг блок, друго жилище.

Ако бюджетът ти не позволява нова тухла (то и повечето бюджетни нови тухли не са нещо фантастично откъм размери и разпределение), ЕПК и стара тухла са си вариант. Доколкото съм чела, а и съм виждала някои такива сгради, тези, строени в периода 2000-2010, се смятат за проблематични откъм качество на вложените материали и на самото строителство.

# 218
  • гр.Пловдив
Всички ли двустайни ЕПК са с едно изложение?
Двете изложения са плюс (дори да е с 1 балкон), но при 55-65м2 освен при панелите (много краен вариант) - може би при стара тухла могат само да се срещнат?
При тухлените - не е ли прекалено старо вече да се купуват преди <1980г (1960-'70)?
Plan B: От НС кои години трябва да се избягват?

А цената редовна ли е ?
Искам mandarinka да каже ,на мен лично ми е много от полза ,понеже родителите ми имат 60кв тухла 1964г в Самоков -топ център ,за коийто апартамент вече 5г тавана е 80 000лв ,а замисъла е ,ако се продаде да се вземе нещо маломерно като този двустаен с доплащане,но това доплащане като гледам ще е майка си и баща си ...,т.е трудна работа..

# 219
С тези пустинни лета, които се очертават, съм решила да си търся задължително с поне една северна стая. Бях на оглед и на ЕПК апартамент, двустаен с отделна кухня, изцяло северен (само с един допълнителен прозорец на изток)  - на ъгъла на Стамболийски и Вардар. Хареса ми разпределението, но там булевардът през прозорците в комбинация с преминаващи трамваи бяха голям минус за мен откъм шум.

# 220
Апартамент с изцяло северно или североизточно изложение не може да е жилище. Предполагам, че не са променили разпоредбите в последните години. И северно изложение на част от стаите не спасява при горещи лета, само ще ти вдигне сметката за отопление през зимата. Къща, засенчена почти изцяло от юг с навеси и дървета, частично засенчена от запад и изток, с голяма северна стена, дори в северните стаи е горещо, а да разчиташ на тях да правят хладно течение в къщата, абсурдно. Градовете са топлинен остров, жегата се просмуква и усеща навсякъде.

# 221
Здравейте, някой има ли поглед над тази сграда? В Овча Купел до бъдещия парк Кукуряк. От гледна точка на качество.
https://m.imot.bg/details/1c171909176452103

# 222
А цената редовна ли е ?
Искам mandarinka да каже ,на мен лично ми е много от полза ,понеже родителите ми имат 60кв тухла 1964г в Самоков -топ център ,за коийто апартамент вече 5г тавана е 80 000лв ,а замисъла е ,ако се продаде да се вземе нещо маломерно като този двустаен с доплащане,но това доплащане като гледам ще е майка си и баща си ...,т.е трудна работа..

teddynm, аз какво да кажа? Не следя този квартал, дори от известно време само коментирам случайни обяви, пуснати тук в темата. Няма как да се изкажа. Ето, Айша е от квартала, този и съседните, може би тя има повече впечатления.
Мисля си следното, обаче.
Ако жилището на родителите ти си стои на една и съща цена вече 5 години, а жилищата в София постоянно растат, това, според мен, означава, че губите пари с всяка изминала година - парите за сегашния апартамент като % от цената на новия апартамент.
Ако  родителите ти са сравнително млади и активни, можете да търсите жилище за тотален ремонт. Може да си наемете, евентуално, майстори от Самоков и района, по-евтини от софийските (въпреки че доста майстори в София са от Перник и наоколо и всеки ден идват на работа в София) и да отделите поне 6 месеца (това е оптимистичен вариант) за ремонта. Ако не търсите само в конкретни (ограничени) квартали, може и да изпадне нещо прилично.

# 223
  • София
Цената за Мусагеница е нормална за състоянието на апартамента.
По принцип в този квартал много рядко се продават имоти. А и много бързо се изкупуват.

# 224
Ако е ЕПКто до ритуалната зала, според мен лично не си заслужава. Точно зад него, на блоковото “паркингче” от година-две го направиха основна еднопосочна улица за излизане от квартала. Трафика в пиков час е отвратителен, за паркиране дума не може да става. Иначе близост до жалкия Тмаркет и още по-жалкия пазар с една сергия - да. На тоя пазар има всичко друго, но не и плодове и зеленчуци.
Има и други епкта в квартала, вече това кое е точно не се знае.
Въобще недостатъка на този квартал е влизане/излизане от него с автомобил - има само две места за това - едното е точно там до пазара и ритуалната, където ако идваш от пазара може да седиш часове, другото е към спирка мусагеница на метрото където имаш 2 избора - по ул.пловдивско поле  или покрай 55то за да излезеш на Кл.Охридски на кръстовището за ТУ

Общи условия

Активация на акаунт