Обсъждане на имотни обяви - 35

• 42 301
  • 796
  •   1
Отговори
# 750
ЕПК с 2 спални, хол и кухня (по-голяма, с трапезария) си е към 90-93 кв.м. Пиша това, защото съм имала такъв.
Панел 3-стаен (т.е. кухня, хол и 2 спални) е между 82 и 86 кв.м. по документи. Зависи от разпределение, година на построяване (има различни "номенклатури" на панелите).

Високият етаж е минус, защото има хора, които просто се страхуват от високо, не им е комфортно. Други се притесняват какво ще стане, ако се развали асансьорът. Трети имат малки деца и не смятат тези етажи за подходящи... Причини всякакви може да има.

Та именно защото за този висок етаж ще има по-малко потенциални клиенти, си мисля, че може да се пробва да се преговаря за цената.

И последно - ако се провери скицата на жилището или ако на огледа има разбиращ мъж, може и с почукване по стената (по звука) да се прецени дали вътрешните стени (и кои от тях) са панел/бетон или тухла. Има ЕПК-та, в които повечето преградни стени са тухлени, има такива, в които преградните стени са си бетон. Ако има тухлени преградни стени и холът граничи с кухнята, може да се "отвори" кухнята към хола и да стане така модерния кухньохол. Моето ЕПК си беше "фабрично" така отворено - от хола с портален отвор на Г към трапезария, а от трапезарията, с обикновена врата (и соц. Итонг за стената) към малък кухненски бокс. И холът, и трапезарията, и кухненският бокс бяха с прозорци. Кеф ти - затваряш помещенията, кеф ти - правиш огромно общо помещение. Без проблеми от конструктивна гледна точка. 

Локацията наистина е много прилична - с метрото също си за 10 мин. в центъра, без да се чудиш къде да паркираш и дали ще има задръствания. Не е задължително да имаш работа в центъра, но връзката с метро и други превозни средства е удобство, особено ако имаш тийнейджъри.

# 751
Локацията според мен е добра. 12 етаж ми идва доста високо на мен, но това вече е въпрос на вкус. Цената ми се вижда висока. Особено с това обзавеждане. Поне спалните аз бих помолила да ги освободят от мебелите и да се направи съответната корекция на цената. Изглежда на скоро ремонтирано жилището, но ако не е и там е живяно, помолете да погледнете стените зад пералнята, миялната и фурната. Мои познати така купиха обзаведено жилище и зад тези уреди стените се оказаха в много лошо състояние.

Ако Ви харесва апартаменът, направете оферта за цена, която Ви устройва, като си предвидите и някакъв буфер за преговори. Пазарът на имоти търпи преговори и не подминавайте нещо, което Ви харесва, само защото цената не Ви устройва.

# 752
Довечера ще пусна нова тема Simple Smile

# 753
  • София
Следя групата от много време и винаги ми е била полезна
Ще съм благодарна за мнение относно този имот
https://m.imot.bg/details/1c172059978702447

# 754
  • София
Общите части идват много. Доколкото разчитам квадратурите ( не искам да мисля, че умишлено са сложили толкова нечетлива схема ), то полезната чиста площ идва под 2/3.

# 755
И снимките също са примерни, т.е. не се продава точно този апартамент, а друг, който в момента е на Ш/З. Хубаво е до ключ, но аз лично не бих избрала жилище с плочки навсякъде. Друг би, така че това също следва да се вземе предвид.

# 756
Следя групата от много време и винаги ми е била полезна
Ще съм благодарна за мнение относно този имот
https://m.imot.bg/details/1c172059978702447
Общите части в сградата хич не са много. Мога много да пиша за нея, но Ви съветвам да не купувате в нея, ОСВЕН ако не сте склонни да направите компромис за разни неща и да давате пари на ЕС.

Ето схема на имота

# 757
  • София
Събирайки набързо отделните площи получих 64.29м²

# 758
Събирайки набързо отделните площи получих 64.29м²
Вие получихте СВЕТЛА ПЛОЩ! Размерите са на площта, която се ползва. РЗП е 80.70 кв.м., а общите части са ги писали 13.30 кв.м., не знам те дали са коректно сложени, може би не, но ги нямам в момента. Може би 94 кв.м. са взети за ап. 16, който е на ет.5 и с по-големи тераси.
В крайна сметка НИКОЙ не продава светла площ, а РЗП.

# 759
Аз явно тея дни навсякъде все кусури виждам само:))). Не е добро  разпределението и по специално разположението на врати и прозорци. Един нормален диван с лежанка е 280 см, ще заеме почти цялата стена и ще гледа към кухнята, която не е особено голяма, и към масата. Едната спалня пак ми е доста компромисна. Обзаведен до ключ е много разтегливо понятие, до кой точно ключ и с какво...Не му знам точната локацията, дано поне тя е ок.

# 760
Е то си пише на схемата, че всекидневната е 17 кв.м., няма как диван 2.80 м. Кихненските шкафове и те са компромис. Иначе апартаментът е светъл. Локацията е много добра. На 6 етаж отгоре са тераси частично. Откритите паркоместа описани в обявата са без документи за собственост. Т.е. срещу 15-20 хил евро не получавате хартийка и право на собственост.

Последна редакция: ср, 18 сеп 2024, 18:15 от drago_2008

# 761
  • Вече на светло в София

Аз пък тук не мога да докарам квадратура от 90. Кухнята ми изглежда малка, хола и спалнята също.. Единствено коридорите са широки и просторни. Бях в такъв на оглед веднъж и наистина стаите са малки , а в  коридорите се губи много площ

# 762
  • София
Дамата, с която говорих каза, че са два апартамента (и н обявата е споменато). Този с по-голямата тераса е капариран и е свободен този, за който е реално обявата.
Теракота и на мен не ми хареса.
Холокухнята ако така мога да го нарека е една идея по-малък от този, който би бил добре над 25кв м.(лично мнение)
Хареса ми локацията и това, че го получаваш не на груба шпакловка (за мен това е неща, което ме притеснява да се занимавам с майстори)
Имаме оглед другата седмица. Искам да го видя и поне да не го мисля както се казва…
Благодаря за насоките и червените флагове. Някои неща не ги бях забелязала и както винаги ми беше много полезно

# 763
Дамата, с която говорих каза, че са два апартамента (и н обявата е споменато). Този с по-голямата тераса е капариран и е свободен този, за който е реално обявата.
Теракота и на мен не ми хареса.
Холокухнята ако така мога да го нарека е една идея по-малък от този, който би бил добре над 25кв м.(лично мнение)
Хареса ми локацията и това, че го получаваш не на груба шпакловка (за мен това е неща, което ме притеснява да се занимавам с майстори)
Имаме оглед другата седмица. Искам да го видя и поне да не го мисля както се казва…
Благодаря за насоките и червените флагове. Някои неща не ги бях забелязала и както винаги ми беше много полезно
Дамата каквото и да Ви говори имайте предвид, че ще имате няколко хиляди лева разход за довършване на сградата от ЕС, защото строителят не си е свършил работата. Поне акт 16 взе.

Последна редакция: ср, 18 сеп 2024, 18:23 от drago_2008

# 764
Високият етаж е минус, защото има хора, които просто се страхуват от високо, не им е комфортно. Други се притесняват какво ще стане, ако се развали асансьорът. Трети имат малки деца и не смятат тези етажи за подходящи... Причини всякакви може да има.

Та именно защото за този висок етаж ще има по-малко потенциални клиенти, си мисля, че може да се пробва да се преговаря за цената.

Локацията наистина е много прилична - с метрото също си за 10 мин. в центъра, без да се чудиш къде да паркираш и дали ще има задръствания. Не е задължително да имаш работа в центъра, но връзката с метро и други превозни средства е удобство, особено ако имаш тийнейджъри.
12 ет не е толкова високо, има и 18 ет, 20 ет..
Странно, в някои страни е обратно:  най-скъпо във високи сгради, ама в центъра. И колкото по-високо, толкова по-скъпо! Гледката струва пари.
А в БГ 12 ет не е ли харесван, ако сградата има работещ асансьор, не би било проблем да слезе и стар човек и дете. Често ли се случва да ходят пеша?

Общи условия

Активация на акаунт