Отговори
# 540
Beauty queen, и аз не искам да се отпуска, ама я виждам, че е на ръба. На пробното нво по мат в училище беше допуснала глупави грешки. В понеделник и петък дните й почват в 7 сутринта, после уроци, набързо обяд, следобед на училище до 19.20. Уикендите ходи да решават задачи. За мен това темпо не е ок, още повече, че в училище си имат някакви дрязги, явно всички са изнервени, няма нужда да се разсейва и с тях. Кой каквото научил за тази една година, стига.

# 541
Не претендирам за представителна извадка и не търся спор, споделям само мнение - години наред около нас децата отиват в ЕГ, за да избягат малко от математиката, така че моля ви Simple Smile Езиковите не предполагат усилено темпо по МАТ, затова се казват езикови. Защо да имат по-голям хорариум по точна наука, когато са профилирано хуманитарни...
[/quote]
ЕГ не са хуманитарни гимназии, не знам защо ги набедихте за такива. Най-голям наплив в ЕГ има точно към профил математика след 10-ти клас, което категорично не подкрепя мнението, че децата избират ЕГ, за да избягат от математиката. A в профил Мат в ЕГ се учи същото, което се учи в СМГ и със същия хорариум. И трите ми деца не са хуманитарно настроени, и на трите математиката им се отдаваше/отдава най-много, но и трите избраха ЕГ.
[/quote]

Изрично подчертах, че не претендирам за представителна извадка и споделям само лични впечатления през годините. Вашите деца са 3, ок, аз познавам, пряко и косвено, 100+, които избраха ЕГ, за да учат повече език и не толкова МАТ. В зависимост от учителите и самият випуск, едни учители са били лежерни през годините, други не - само задачи от сборник, т.е. над обичайното по учебник. Езиците не са точна наука и затова са по-скоро в хуманитарния профил.

# 542
И аз днес ще пиша на класната. В училището на другото дете вече пуснаха заповед, че 10 юни и 12 юни са неучебни заради изпитите на 10 клас. Не очаквам да ми откажат, честно казано. А детето вече сподели, че приятелките й също ги спират. Мисля си за 12-18ти и после 20ти.

# 543
  • София
Не претендирам за представителна извадка и не търся спор, споделям само мнение - години наред около нас децата отиват в ЕГ, за да избягат малко от математиката, така че моля ви Simple Smile Езиковите не предполагат усилено темпо по МАТ, затова се казват езикови. Защо да имат по-голям хорариум по точна наука, когато са профилирано хуманитарни...
ЕГ не са хуманитарни гимназии, не знам защо ги набедихте за такива. Най-голям наплив в ЕГ има точно към профил математика след 10-ти клас, което категорично не подкрепя мнението, че децата избират ЕГ, за да избягат от математиката. A в профил Мат в ЕГ се учи същото, което се учи в СМГ и със същия хорариум. И трите ми деца не са хуманитарно настроени, и на трите математиката им се отдаваше/отдава най-много, но и трите избраха ЕГ.
[/quote]

Изрично подчертах, че не претендирам за представителна извадка и споделям само лични впечатления през годините. Вашите деца са 3, ок, аз познавам, пряко и косвено, 100+, които избраха ЕГ, за да учат повече език и не толкова МАТ. В зависимост от учителите и самият випуск, едни учители са били лежерни през годините, други не - само задачи от сборник, т.е. над обичайното по учебник. Езиците не са точна наука и затова са по-скоро в хуманитарния профил.
[/quote]
Пет човека Ви написаха, включително преподавател по мат в ЕГ, че мат е най-търсеният профил след 10-ти клас в ЕГ, но Вие познавате над 100 деца, които не го искат. ОК. Joy Освен мат, стотици деца от ЕГ избират като профил химия и биология, ИТ, предприемачество и други, които също не са хуманитарни.Всъщност, децата, които избират хуманитарен профил в ЕГ, са доста по-малко.  Езиците са езиков профил, а не хуманитарен. Хуманитарна гимназия е НГДК, ЕГ - не са.

Последна редакция: пн, 03 юни 2024, 13:24 от sanaka

# 544
  • София
Много голяма част  децата в  ЕГ продължават след 12 клас в специалности с много мат, независимо дали тук или навън - информатика, всякакви инженерства, физика, икономики разни, архитектура.  Та няма как да  са избрали ЕГ, за да избягат от мат. Ако беше така, нямаше масово да избират този профил за 11 и 12 клас, особено като им е пределно ясно, че в него се изучава университетски материал и хич няма да им е  лесно..

# 545
Чета, че масово ще освободите децата от училище вече и след 12.06. И аз мисля нещо подобно, но от 17.06. В такъв случай като по колко ли деца ще отидат? Ще освободят ли всички, имат ли право да откажат,

# 546
Лично според мен - леко се надяват на това. Казвам го с усмивка, но напълно сериозно. Учителите разбират, че седмокласниците са напълно дезинтересирани от общия учебен материал в този период. Дали така трябва да бъде организирано всичко - не мога да се впусна в тази дискусия, но според мен нямат нищо против да ги освободим. Така мисля.

# 547
  • Варна
Аз и преди писах, че нямам подобни планове. Не че нещо велико ще научи в училище тези дни. Но пък и вкъщи освен да цъка на телефона друго няма да прави. Та по-добре да си ходи. Сега в сряда заминава за Сливен с училищния отбор. Другата седмица го чакат баражи с клуба. Не е като да се фиксирал за училището.

# 548
12 юни неучебен ден ли е?

# 549
12 юни неучебен ден ли е?
В сайта на МОН не са маркирани, като неучебни за 7 клас. За 10 юни съвсем забравих, че се пада ден след избори всъщност.

# 550
  • у дома
Аз съм поръчвала от тук https://chocolana.com/ бонбони с надпис  Благодаря.

От фейсбук групата Купи подарък от майка на дете с увреждания съм поръчвала този комплект-много му се зарадваха
-от Доника Балабанова го поръчах.

Последна редакция: пн, 03 юни 2024, 14:03 от svetlaem

# 551

[/quote]
Пет човека Ви написаха, включително преподавател по мат в ЕГ, че мат е най-търсеният профил след 10-ти клас в ЕГ, но Вие познавате над 100 деца, които не го искат. ОК. Joy Освен мат, стотици деца от ЕГ избират като профил химия и биология, ИТ, предприемачество и други, които също не са хуманитарни.Всъщност, децата, които избират хуманитарен профил в ЕГ, са доста по-малко.  Езиците са езиков профил, а не хуманитарен. Хуманитарна гимназия е НГДК, ЕГ - не са.
[/quote]

Не споря и не държа да налагам мнение, за разлика от вас Simple Smile Изразих лични, субективни впечатления. Не съм гледала точни статистики. Вие познавате едни хора, аз - други, вкл. в по-малки градове. Това, че са казали нещо 5 човека и един учител не значи, че това, на което съм била свидетел, не се е случило, нали така Simple Smile Направих разграничение между точни науки и езици, наясно съм кои гимназии са езикови и хуманитарни, благодаря. Но да не спамя повече, всичко добро и успех на изпитите.

# 552
Единият довод да изместят още по-назад изпитите беше, че се нарушавал учебният процес след тях. Сега учебният процес вече ще е нарушен през целия юни, децата са преуморени, почнаха жегите, почнаха се и плановете кога да ги освободим, че да могат да са пълноценни на самите изпити. Голяма гавра беше това и с деца, и с родители Rage

# 553
  • София
Съгласна съм с Lúthien. Можеха да минат матурите сега и после да има 2-3 седмици да се обърне внимание и на другите предмети. Освен физическата умора, психическото натоварване е много голямо вече. То аз не мога да спя, пък какво остава за нея. Искам да я освободя за още ден-два, но в момента води страшна битка за шестици по МАТ и БЕЛ и не е ок да пропуска нито час. А да ходи само за тях не ми се струва точно почивка. Със сигуност ще я освободя в петък, защото този уикенд беше на курсове и пробна, следващият пак е така. Не се издържа на това темпо без почивка.

Последна редакция: вт, 04 юни 2024, 08:25 от Ahoney

# 554
Аз ще освободя моето момче не за да е почивка, а за да се занимава само с БЕЛ и МАТ. Защото едно изходно по физика, химия, биология, география / по история, език, ФВС направиха/ си иска стабилен преговор и е отвличане на вниманието от матурите и допълнително натоварване.
Ще ходи в часовете по мат и бел, защото им дават да решават матури / тестове по формат на матура. Даже им казали, че дните преди матурите ще имат само Бел и мат, никакви други предмети.

Общи условия

Активация на акаунт